Höstskimmer av ReaAnne Thayne

Boktips

Höstskimmer av ReaAnne ThayneEn för mig helt ny författare i feelgood-genren. Det är inte sista gången jag läser något av henne, kan jag lova.

Underbar story, hjärtevärmande, med miljöbeskrivningar till ett samhälle där alla mer eller mindre tar and om varandra och givetvis kärleken mellan två personer.

Så här skriver nätbokhandeln:

”Den ensamstående pappan Brodie Thorne och hans dotter Taryn är i behov av en smula hopp i tillvaron. Taryn har blivit allvarligt skadad i en bilolycka och hennes chanser att återhämta sig verkar små. Men Brodie är beredd att göra vad som helst för sin dotter även om det innebär att han måste be Evie Blanchard om hjälp.

Evie var på toppen av sin karriär som sjukgymnast när hon valde att dra sig tillbaka, och hon tvekar in i det sista när hon får frågan av Brodie. Hon vet vad det kan kosta att bry sig för mycket om en patient och vill inte förstöra den lugna tillvaro hon skapat i Hope s Crossing. Men hon går med på att hjälpa dem, tills de hittar någon annan som passar för uppdraget. Två veckor kan hon stå ut med. Två veckor av omtumlande känslor och en oväntad attraktion till den snygga men ack så arroganta Brodie Thorne.”

Utgivaren är förlaget Harlequin. Thayne skriver berättelser om hopp, healande och hjärtsaker. Hon har läst till journalist och har jobbat som reporter på lokaltidningen vilket märks på hennes sätt att skriva. Första boken utkom 1995 och hon är mycket produktiv med mer än 60 böcker.

Här kan du läsa ett stycke ur mitten av boken för att få en uppfattning om hur hon skriver.

”Till Evies irritation kunde hon inte sluta tänka på den kyssen. Medan de gick mot kontoret mindes hon hur Brodies läppar känts mot hennes egna och hur stark och muskulös hans kropp varit när hon klängt sig fast vid honom som en idiot.”

5 pennorJag rekommenderar varmt boken och ger den 5 pennor. En ny upplevelse inom feelgood-genren för mig.

Vid pennan

Monica

 

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest