Hur skulle du leva ditt liv om du visste att dina önskningar redan besvarats?

Detta är en viktig fråga.  Speciellt så här på det nya året.

Jag går en onlinekurs för dr Joe Dispenza. En bra kurs där det handlar om att skapa min egen framtid.

Efter flera års mardröm är det viktigt för mig att leva det liv som jag är värd.

Vad är du värd?

Själv anser jag att jag är värd att få vara lycklig och glad varje dag. Att ständigt njuta av tillvaron och sluta oroa mig.

Under flera lektioner har jag bearbetat detta nu i den här kursen. Den är omfattande.

I november 2019 gick jag en utbildning för min kinesiske mentor Li Hongshi. Det har jag gjort många gånger under de senaste åren och ständigt lärt mig nya saker. Så var fallet även hösten 2019. Tyvärr blev det ingen ny fördjupning 2020 på grund av Coronan. Li har skrivit en fantastisk bok som heter: Bring home your heart. Jag tänker citera lite ur den boken, längre fram.

Lev din drömIbland är det tillfälligheter som skapar vår framtid. För Li Hongshis del var det ett riskorn som förändrade hela hans liv. I mitt liv har det varit ett antal katastrofer. Sådant som jag inte själv kunnat påverka. Ändå lever jag stora delar av mitt liv utifrån min dröm.

Li Hongshi likväl som Joe Dispenza är överens om en sak; Många människor lägger tid på fysisk träning men negligerar mental träning. Hur är det för dig?

Jag har blivit mer och mer medveten om vad min mentala träning gör för mig, min kropp och min själ. Därför ägnar jag mig också mer åt mental träning än jag gjort tidigare. Just nu tränar jag mig att meditera mer – varje dag.

De flesta människor följer motståndets lag, blir offer för omständigheterna. Så har det varit för mig också. Men det är slut med det – har jag bestämt. Nu ska jag styra min framtid på samma sätt som jag styr min kalender och planering.

För att det ska funka behövs andra människor med likvärdigt tänk. Det är dem jag har letat efter under många år. Nu har jag funnit gruppen som delar min övertygelse. Detta genom onlinekursen som jag går. Vi har tillgång till en sluten Facebook-grupp och kan diskutera tankarna där.

Det är när vi skapar energi som vi också skapar hälsa. Och det är vad jag tänker göra från och med nu.

Låt mig få citera Li Hongshis grundläggande sju frågor:

  1. ”Känner du dig själv?
  2. Var befinner du dig?
  3. Vem är du?
  4. Har du tagit över kontrollen över ditt liv?
  5. Lyssnar du på dig själv?
  6. Har du hämtat hem ditt hjärta – din kärlek till dig själv och ditt liv?
  7. Hur mycket tid är din egen?”

FyrverkeriFundera över dessa överväldigande frågor. När du vet svaret är du på väg.

Jag önskar dig en riktigt GOTT NYTT ÅR!

Monica

Tagged with →  
Share →