In i mista detalj av Kristin Emilsson

Bokrecension

Vilken feelgood-roman! Jag läste ut boken på två kvällar. Den skildrar, med en målande gestaltning, vad som händer i både storstad och på landet. Igenkänningen är stor, för Stockholm såväl som för den småländska landsbygden. Jag kunde inte lägga ifrån mig boken. Språket är så vackert och målande att jag blev lyrisk. Intrigerna vävs ihop som den finaste brodyr. Karaktärerna är välgjorda och det finns ett djup i dem som jag gillar. Jag som för stunden, är totalt fokuserad på att utveckla karaktärer, eftersom jag precis lanserat min onlinekurs i ämnet. Den här boken har karaktärer som utvecklas – hela tiden. Den har också ett budskap som jag gillar, nämligen att ta vara på lyckan och värna om den, leva i nu:et.

När jag såg omslaget, förstod jag inte bilden – trots att jag arbetat med bildanalys i 30 år. Men efter att ha läst boken, klarnade bilden och blev tydlig. En fin illustration till bokens innehåll.

Ser fram emot fler böcker av Kristin, tack.

Så här står det på nätbokhandelns sidor:

”Freja och Anton har all anledning att vara nöjda med tillvaron. Deras största problem är om väggarna i den nyrenoverade vindsvåningen i Sofo ska målas tofuvita eller äggskalsvita. Livet är utstakat och planerat in i minsta detalj – ingenting har lämnats åt slumpen. Ända tills den dag ett oväntat dödsfall skakar om tillvaron och tvingar dem att bege sig långt utanför tullarna till Antons barndomsstad, den lilla småländska utflyttningsorten Idemåla. Snart står det klart för Freja att det är mycket hon inte vet om Antons familj. När hon börjar nysta i trådarna förstår hon att det finns saker i hennes mans förflutna som kommer att påverka deras liv mer än hon någonsin kunnat drömma om. In i minsta detalj är en feelgood-roman om storstad och landsbygd, om kärlek och vänskap, om gamla hemligheter och nya – och om en katt som inte heter Leif.”

Boken får mina allra bästa rekommendationer och jag ger den 5 av 5 möjliga pennor.

Vid pennan
Monica

Tagged with →  
Share →

Trackbacks

  1. […] läste Kristin Emilssons ”In i minsta detalj” och blev helsåld på Kristins sätt att skriva. Se recensionen här. Det är jag fortfarande. Hon har ett kraftfullt uttryck och en ljuvlig […]