Indonesisk kycklinggratäng – ett fantastiskt ww-recept

KycklinggratängBjöd dotter och ”kärson” på detta. Det blev mycket uppskattat. Oerhört lättlagad och vansinnigt god. Lagom styrka med en söt eftersmak som alla uppskattade, även barnbarn.

9 blå Points – värda varenda tugga

Gratängen hade en ljuvlig smak av vitlök, curry, sambal oelek och mango chutney. Jag förändrade lite i kryddningen.

Ingredienser 4 personer

Kycklingbröstfilé 600 g

Paprika 1,5 st, grön

Matlagningsgrädde 2 dl

Vitlök 3 klyfta(or)

Curry 2 tsk

Sambal oelek 1,5 tsk

Mango chutney 1,5 dl

Ris kokt 1 dl per portion. Ev lite kinesisk soya till serveringen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär kyckling i små bitar och lägg i en ugnsfast form.
  3. Strimla paprika och lägg över kycklingen.
  4. Blanda matlagningsgrädde med pressad vitlök, curry, sambal oelek och mango chutney.
  5. Häll blandningen över kycklingen.
  6. Sätt in i ugn i ca 20 minuter eller tills kycklingen är klar.
  7. Koka ris enligt anvisning på förpackningen och servera till. Servera ev med lite kinesisk soya

Smaklig måltid och njut!

 

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest