Julias längtan av Cina Strang

Bokrecension

Julias längtan av Cina StrangPå en mässa i Spanien, mötte jag Cina som berättade om sin bok. Den lät spännande och jag erbjöd mig att recensera den.

Jag är glad att jag läst Julias längtan, en fint skriven och gestaltad bok om Julia och hennes längtan efter ett hus i Spanien. Boken är en härlig feelgood som verkligen lever upp till namnet. Texten flyter och drama blandas med glädje och kärlek.

Julias längtan handlar om att nå sin dröm. Den drömmen som Cina hade var att skriva och det tycker jag att hon ska fortsätta med. Ser fram emot din nästa bok, Cina.

Finns det då inget som skulle kunna vara bättre? Jo absolut. Exempelvis skulle omslaget kunna vara kraftfullare i sin framtoning. Boken är tryckt och utgiven av Vulkan och jag valde att köpa en häftad bok, som är lätt att ta med sig på resa. Den lossnade i bindningen, tyvärr. Något som förlaget Vulkan får ta på sig. Boken blev inte sämre av detta, däremot blev bokens livstid förkortad. Det var synd för den här boken hade jag gärna lånat ut till vännerna.

4 pennorJag ger boken mina bästa rekommendationer. Läs den om du gillar feelgood. Du lär inte bli besviken. Boken får 4 av 5 pennor av mig.

Så här står det på nätbokhandeln:

En nutids relationsroman i feelgood-anda med vänskap och kärlek, kryddad med drama och sorg.

Julia har ett perfekt liv med familj och hus i Stockholm, men drömmer ändå om någonting mera.
En stark längtan till ett lättsammare liv vid Medelhavet har länge lockat henne. Till hennes stora glädje föreslår mannen en semester till Spanien för att se vilka möjligheter som finns.
Drömmen får ett abrupt slut. Det utstakade livet om ett hus i Santa Pola måste läggas på is.
Efter några år faller Julia för en charmerande man. Hon flyttar hem till honom i Eskilstuna. Den till synes bekymmerslösa tillvaron bryts sakta ner när mannen visar helt andra sidor. Efter några hotfulla incidenter förstår Julia allvaret. Hon måste lämna sitt destruktiva förhållande, för att inte själv gå under.
Ska hon ta chansen och satsa på sin dröm – ensam?
Eller flytta tillbaka till Stockholm till det invanda livet där?

-Längtans kraft och modet att förändra kan göra skillnad när vi vill uppnå våra mål.
Cina Strang är en kvinna som förverkligat sin dröm och skrivit sin första roman. Tanken på att skriva boken blev aktuell efter pensionen, mest för att hålla hjärncellerna igång med något nytt, intressant och lärorikt.

Vid pennan
Monica

 

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusCheck Our Feed