Kajsa Ingemarsson – Lyckans hjul

Kajsa Ingemarsson - Lyckans hjulBokrecension:

Boken handlar om tre kvinnor, tre öden.

Och vilka härliga personer dessa kvinnor är! Jag blev under mitt läsande nära vän med dem alla och det kändes lite vemodigt och tomt när boken slutade. Den var mycket underhållande och svår att lägga ifrån mig. Kajsa Ingemarsson skriver om det dagliga livet, det som vi alla drabbas av – hela tiden – och hon broderar med orden. Allt blir så tydligt som om en del av det hon skriver var riktat till mig personligen. Så här skriver hon exempelvis på sidan 163:

Nina masserade höger axel med sin vänstra hand. Sedan bytte hon och gjorde tvärtom. Snabbt drog hon igenom några av rörelserna hon fått av sjukgymnasten ….. Hon borde vara flitigare med träningsprogrammet …. Hon behövde det.” osv

Igenkänningsfaktorn är hög. Tack för en underbar bok. Det är första gången jag läser något av Ingemarsson men absolut inte den sista. En härlig feelgood-bok som jag varmt rekommenderar er alla att läsa.

Så här står det på nätbokhandlarnas sidor:

I ett idylliskt villaområde utanför Sävesta, en mindre stad i Mellansverige, bor Miriam, Nina och Ellinor – tre kvinnor i olika åldrar och skeden i livet. Miriam är hemmafru med två utflugna barn. Nina är frisör och frånskild ensamstående mamma till en tonårsson. Ellinor är en ung mammaledig jurist som just flyttat till Sävesta när hennes man fått ett attraktivt jobb där. Tillvaron är lugn och till synes händelselös. Så flyttar en mystisk kvinna med märkliga vanor in i ett av grannhusen, vilket får de tre kvinnorna att sluta sig samman. Ellinor – som mest drar barnvagn om dagarna – märker plötsligt att det har blivit ovanligt tyst och stilla i Miriams hus. När hon knackar på får hon veta att Miriams man Frank oväntat har lämnat henne för en annan kvinna. Ellinor och Nina försöker tillsammans rycka in och stötta Miriam som har tappat fotfästet helt och hållet. På ett oväntat sätt får nu den nya grannkvinnan, som kallar sig Janina, en avgörande roll, inte bara för Miriam, utan även för Nina och Ellinor. Och en resa till Stockholm blir en viktig vändpunkt för var och en av dem, den ger dem tillfälle att reflektera över ödets krafter och vad de egentligen vill med sina liv. Lyckans hjul är en berättelse om vändpunkter och om de vägar som på ibland helt oväntade sätt, leder oss vidare.

Kajsa Ingemarsson, född 1965, debuterade som författare 2002 och har sedan dess gett ut sju böcker som också översatts till många språk. Hon har även arbetat som manusförfattare, skådespelare och programledare inom radio/tv.

Mina varmaste rekommendationer. Den här boken ger jag 5 av 5 möjliga pennor. Läs den, avnjut den. Du kommer att längta efter mer.

Skrivar- och läshälsningar

Monica

Tagged with →  
Share →