Kalvstek i ugn

KalvstekJag gör sällan stek eftersom det inte är min absoluta favorit. Men idag tillagade jag stek för första gången på många år. Detta recept är lätt eftersom den sköter sig själv i ugnen. Och som viktväktare blev det inte många points. Mycket gott!

Ingredienser (4 portioner):

Kalvstek ca 500-600 gr (2 färdiglagade skivor = 2 blå sp)

Lök

4 vitlökar

Färdig Allround-marinad i påse (1/4 förpackning = 1 blå sp)

Potatis (1 st = 2 sp)

Flytande margarin 1 tsk (1 sp)

Grön färsk sparris

Parmesan-ost i flingor (ca 1 tsk per person)

Gör så här:

Dela varje vitlök i 4 delar (totalt 16 delar). Lägg vitlöken och kalvsteken i marinad i en plastpåse. Jag köpte färdig Allround-marinad. Marinera i flera timmar, gärna över natten.

Ta upp steken (spara marinaden) och bryn den hastigt runt om i en stekpanna i 1 tsk flytande margarin. Detta för att porerna ska stängas och köttsaften inte ska rinna ut.

Lägg steken i en stekpåse eller gryta med lock. Häll över marinaden inkl vitlökarna samt 1 hackad lök. Fyll på med 1,5 dl vatten. Sätt in i ugn 100 gr i 2 timmar.

Koka under tiden potatisen.

Sjud den gröna sparrisen som du knipsat av underdelen på i några minuter i saltat vatten.

Skär upp steken. Red skyn med några matskedar kaffegrädde (ca 1 msk per person). Koka upp.

Lägg upp på fat, strö flingsalt över sparrisen och parmesan-ost.

Smaklig måltid!

Monica

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest