Kämpar för att lära mig spanska

Förra veckan pluggade jag ER-verben. Oj oj oj vad tufft det är att komma ihåg alla glosor. Ibland är det som om de inte vill landa i huvudet på mig.

Men sista stora uppgiften handlade om att skapa en video, vilket jag gjorde. Här kan du se den. Ganska nöjd, faktiskt, med inspelningen. Övningsuppgiften var definierad utifrån dessa punkter.

Det finns vissa likheter mellan AR- och ER-verb kan jag konstatera. Men hu vad svårt det är. Detta är ett av världens snabbaste språk. Jag kan inte hinna med i översättningen när jag lyssnar på spansk radio. Inte heller när jag tittar på mina favorit-serier på Netflix. De är nämligen spanska. Ett och annat ord lyckas slinka in i hjärnan på mig.

Jag inser att jag skulle behöva träna varje dag för att verkligen komma ihåg.

Nästa steg är att klistra upp lappar på alla möbler och annat i hemmet, så jag lär mig vad de heter. Samma sak med alla rummen.

Men skam den som ger sig … Jag ska lyckas (åtminstone hjälpligt).

Monica

 

 

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest