Kerstin Lindqvist gästbloggar

Onlinekursen ”Planera ditt skrivande och din marknadsföring” handlar om precis detta – kombinationen av att skriva och marknadsföra samtidigt. Jag har bett deltagarna i kursen att skriva ett blogginlägg, dels för att de ska nå ut, dels för att de ska få följa min spridning i sociala medier.

Först ut är Kerstin Lindqvist. Här är hennes underfundiga blogginlägg. Jag ser fram emot Kerstins böcker. Gillar verkligen ditt sätt att skriva, Kerstin.

Hjärtan i miniatyr

 

Kerstin LindqvistDirektlinje till ryska försvaret har jag inte. Däremot har jag kontakt med Monica Ivesköld och för mig känns det bättre. Mer användbart. Speciellt att få gå kursen ”Planera ditt skrivande”. Ett måste där jag, som har systemångest, lär mig att bli strukturerad. Att slippa leta. Leta bland lappar i olika lådor. Meningar jag skrivit här och där i olika anteckningsböcker. Var finns de nu, när tiden gått och minnet svikit?

Planering är ett viktigt mål att ta sikte på. Jag som åker dit näsan pekar och gör saker när de faller mig in och ibland faller de alldeles ut ur minnet. Ett strategiskt tänk måste man ha. Börja från slutet, säger Monica. Börja med marknadsföring och manus samtidigt.

Vi tränar också att våga synliggöra oss själva. Att låta någon annan läsa och kanske tycka till om texten. För det behövs det ett rejält träningsläger. Specialstyrkorna intar facebook.

MyraI min värld behöver jag Monica Iveskölds kurs för att kunna retirera till kalendern när minnet sviker. Att kunna länka till planeringsschemat när näsan vill peka åt ett annat håll än det som beslutats. Att inta nya landområden i min hjärna. Att förnyas i tankarna. Att samla ihop spretiga styrkor och få dem enade, mot gemensamma fienden – rädslan och oordningen. Anfallsschema om hur och när man kryper fram ur skyttegraven när skräcken vill segra.

Segern tillhör modet. Det som ser ljuset och besegrar oönskade tankar som nu inte längre kan stå i vägen för inspirationen. Att spana in och fånga idéer. Segern tillhör också strukturen och ordningen som får skrivandet att flyta på bättre.

Det känns som om jag fått direktkontakt med mitt eget försvarssystem och kanske lyckas jag med hjälp av kursen att lokalisera mina rädslor. Desarmera de flesta och få dem att byta sida. Att verka för mig och inte emot mig, genom att utmana istället för att omintetgöra.

Så jag har fått verktyg redan nu att inse att jag kan bli ÖB i mitt eget skrivarliv så att jag kan lägga under mig nya landområden.

Ser fram emot att ännu flera landområden intas tack vare direktlinjen till Monica Ivesköld och hennes kurs.

Kerstin Lindqvist

 

 

 

Tagged with →  
Share →
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest