Krämig fiskgryta med purjolök

Det här grundreceptet fick jag av en viktväktarkollega – Rita Eweson. Tack Rita!

Jag har gjort om receptet lite. På så sätt blev det endast 5 blå viktväktar-points per portion.

FiskgrytaIngredienser:

4 potatisar, kokt i små bitar – 7 sp

300 gr purjolök

I msk olja – 4 sp

1 vitlöksklyfta

1 tsk curry

½ broccolistånd

½ dl matlagningsgrädde – 3 sp

1 dl lättmjölk – 2 sp

390 gr pastasås pizzasmak

600 gr torskfilé

Salt

 

Gör så här:

Skala och koka potatisen i små bitar.

Skölj, ansa o dela purjolöken på längden.

Skär den i tunna skivor och fräs i olja i en gryta några minuter.

Pressa i vitlöken och rör ner curryn.

Tillsätt grädde, mjölk och pastasås och låt allt sjuda någon minut.

Skär fisken i små bitar och lägg ner dem i såsen.

Skär broccolin i små bitar och lägg i grytan.

Koka upp och sjud i ca 6 min.

Smaka av med salt.

Lägg i potatisen i grytan.

 

Smaklig måltid!

Monica

Tagged with →  
Share →
0 comments
Animated Social Media Icons by Acurax Responsive Web Designing Company
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Instagram