Krämig fiskgryta med purjolök
Det här grundreceptet fick jag av en viktväktarkollega – Rita Eweson. Tack Rita!
Jag har gjort om receptet lite. På så sätt blev det endast 5 blå viktväktar-points per portion.
4 potatisar, kokt i små bitar – 7 sp
300 gr purjolök
I msk olja – 4 sp
1 vitlöksklyfta
1 tsk curry
½ broccolistånd
½ dl matlagningsgrädde – 3 sp
1 dl lättmjölk – 2 sp
390 gr pastasås pizzasmak
600 gr torskfilé
Salt
Gör så här:
Skala och koka potatisen i små bitar.
Skölj, ansa o dela purjolöken på längden.
Skär den i tunna skivor och fräs i olja i en gryta några minuter.
Pressa i vitlöken och rör ner curryn.
Tillsätt grädde, mjölk och pastasås och låt allt sjuda någon minut.
Skär fisken i små bitar och lägg ner dem i såsen.
Skär broccolin i små bitar och lägg i grytan.
Koka upp och sjud i ca 6 min.
Smaka av med salt.
Lägg i potatisen i grytan.
Smaklig måltid!
Monica