Onlinekursen: Skriva spänning

”Hej Monica! Färdig med kursen nu och har lyckats skriva 30 kapitel i mitt alldeles första romanprojekt. Ska låta den ligga ett tag och eventuellt plocka upp den om nåt år eller så och se om den ska redigeras och formas vidare men vi får se. Vill rikta ett stort tack till dig och för dina kurser, utan dig hade jag nog inte skrivit mycket mer än någon A4-sida hit eller dit … med dig och under dina kursers gång har jag dels lyckats ro detta projekt i hamn, och även skrivit hundratals sidor ytterligare i diverse inspirationskurser och annat. Hoppas du kommer tillbaka med fler skrivkurser i framtiden, oavsett vad du tar dig för önskar jag dig lycka till och återigen stort tack för alla lärdomar och insikter i skrivandets konst.
Kjell Öhman”

”Nu har jag lyssnat klart på kursen och delar övrigas omdömen! Du är en fantastisk kursledare Monica! Du är glad, positiv, uppmuntrande, entusiastisk, m.fl. superlativer! Och kursen har varit så spännande att följa och så spännande upplagd! Helt i linje med temat! TACK Monica för du gav mig möjligheten att delta! Kram, Gudrun Wicander”

”Jag måste säga att jag tycker mycket om denna kurs, väldigt bra upplägg som inspirerar. // Jonas Wackerfeldt”

”Jag tyckte verkligen om ditt upplägg, men insåg att jag nog behöver träna = göra olika övningar, innan jag tänker bok. Jag tänker ta ett avsnitt i taget för att tillägna mig alla dina bra tips och uppslag. Tycker verkligen att du förmedlar skrivarglädje och inspiration. Vänliga hälsningar // Monica Sällberg Seger”

***

”Jag tycker kursen är otroligt givande och en sann ögonöppnare vad gäller hemligheten med att leverera spänning. Jag vill också tillägga att du har paketerat kursen som en spänningsroman där hemligheten om skrivandet succesivt avslöjas. Suveränt grepp! Gudrun Wicander”

***

Birgitta Illyés: ”Du Monica är en fantastisk kursledare. Dels vad gäller kursens pedagogiska innehåll, men kanske ännu mer för den du är. Din entusiasm och din positivitet har gått rätt igenom min skärm och gett mig så mycket glädje. Redan vid första lektionen nådde du mig med stor kraft. Kram på dig, Monica! Jag önskar dig en riktigt skön vår och sommar //Birgitta den 7 maj 2021″

 

Inspirationskurserna

Som du kanske vet, har jag kört inspirationskurser inom olika ämnen för alla som skriver, under ett antal år. Jag startade i maj 2021. Här kan du se samtliga kurser:

 • Maj 2021: Förbättra miljöbeskrivningarna
 • Juni 2021: Dramaturgi
 • Juli 2021: Trovärdiga karaktärer
 • Augusti 2021: Starka känslor
 • September 2021: Fiktiv dagbok
 • Oktober 2021: Karaktärens utvecklingskurva
 • November 2021: Intriger/plott
 • December 2021: Dialoger
 • Januari 2022: Gestaltning
 • Februari 2022: Perspektiv
 • Mars 2022: Tempus
 • April 2022: Redigering
 • Maj-augusti 2022: Skapa en story i 28-30 steg
 • Oktober 2022: Mall-kurs i Word

Du kan fortfarande få tillgång till dessa för en liten summa. Kontakta mig!

En av deltagarna – Angela Eriksdotter – har varit med på kurserna i januari, februari och april. Så här skriver hon: ”Jag vill bara dela med mig av att jag nu har fått ny energi till att ta itu med manus nummer ett.
Efter att jag har kommit ikapp i denna kurs och fått de otroligt bra verktygen Handlings- och Aktivitetsplan och ”Scenkontrollen” har lusten återkommit. Jag har nu lagt in flera uppgifter i handlingsplanen med start 17 maj. Då ska jag ge mig på hela manuset.
Så Tusen Tack för inspiration. <3″

Skapa din story i 28-30 steg – inspirationskurs

”Nu äntligen har jag satt igång att organisera mitt skrivande och gjort som du säger att dela upp skrivandet och redigerandet så nu kommer jag ÄNTLIGEN vidare.
Trots att jag inte har ett riktigt påbörjat manus så har det hjälpt mig massor att gå igenom vad jag bör tänka på under tidens gång. Det har gjort att jag ändrat mitt sätt att se på min historia och ändrat den helt (utan att tappa mitt ursprungliga syfte såklart). Så jag vill bara säga TACK och jag ser verkligen fram emot nästa kurs. ” // Johanna Johansson

Kursen: Personlighetstesterna som utvecklar dig eller dina karaktärer

Den här kursen bygger på 33 olika personlighetstester. Svaren från testerna gör att du lär känna dig själv och (för dig som skriver) dina karaktärer. Här ser du några referenser för kursen.

Hur har du upplevt webinarierna: Intressanta, givande och trevliga. Fick svar på frågor.
På vilket sätt har övningarna varit värdefulla: Flera av dem har gjort att jag kan sätta fingret på hur jag är och beter mig. Jag fick en bättre bild av mig själv. Livskurvan var ovärderlig i mitt fortsatta skrivande. //Ethel Hedström”

Hur har du upplevt webinarierna: Trevliga och informativa med möjlighet att diskutera. Du är trevlig/glad och inbjudande till samtal. Inkluderande av alla är ett stort +! Din sprudlande personlighet gör att jag fortsatt med kurser i din regi för att inte tappa kontakten och kunna fortsätta dras med av din positiva energi! Jag är imponerad av din karriär och allt du hunnit med i livet.
På vilket sätt har övningarna varit värdefulla: Insikten i hur man kan arbeta med detta och förändra saker till det bättre (för mig). När jag ska använda det till mina karaktärer kommer ännu fler övningar vara till nytta för att hitta varje dimension i skrivandet. //Linda Broberg”

Kursen: Avslappning och hypnos för skrivar-resultat

Detta var en engångskurs.

Här kan du läsa referens från en av deltagarna, nämligen Sara Nygren som skriver:
”Jag vill bara säga stort tack för att jag fick ta del av kursen! Har precis lyssnat igenom övningen och det känns otroligt spännande att se vad en tid med denna teknik kan göra. Jätteroligt initiativ av dig, tack för att du sprider skrivarglädje!”

Skapa en professionell webbsida

En av mina deltagare – Marselia Hilo – skickade ett mail med detta fantastiska budskap:

”Tycker att du är grym på hur du undervisar. Grym på bilder. Jag blir så glad av att se att det finns filmer för att du har mycket att ge. // Med bästa hälsningar Marselia”

”Är verkligen glad att jag fick kunna ta del av dina kurser, det var så lärorikt. Av dig fick jag se nya chanser i livet och kunnat bytta bransch. Men är ledsen att du lägger ner verksamheten, men absolut vi önskar dig all lycka💐🙏. Med bästa hälsningar Marselia”

Nycklar i vardagen – Excel

En av mina deltagare – Anders Johansson – lämnade följande fantastiska recension:

”Jag har gått den digitala kursen nycklar till vardagen med inriktning Excel. Jag tycker kursen är uppbyggd på ett föredömligt pedagogiskt sätt.

Kursens innehåll ger mycket bra översikt av finesser som finns i Excel och djupare förståelse för hur lite man utnyttjar alla funktioner, samt hur mycket man kan nyttja alla finesser för att få en enklare vardag.

Jag lovordar Monicas sätt att avsnittsvis ta sig igenom olika delar i Excels värld och rekommenderar djupt vem som helst att gå denna kurs som jag själv genomgått på distans.”

Skrivcoachning med hypnos

Iréne Jansson säger:

”I december 2020 vann jag ett pris i Monica Iveskölds adventskalender. Jag fick själv välja något av hennes utbud och valde hypnos.
Kanske kan det få fart på mitt skrivande, tänkte jag.
Jag kan inte annat än säga att det var toppen, även om jag ’sov’ igenom passet.
Efter att ha lyssnat på inspelningen – som jag fick – känner jag mig ännu mer upprymd, redo att ta tag i väntande alster.
Det finns många som utövar hypnos, men jag hade aldrig tänkt det som en skrivhjälp tidigare, men så var det.
Testa du också.
Tack Monica Ivesköld”

Skapa attraktiva nyhetsbrev

”Jag har fått väldigt många verktyg som jag kan välja mellan beroende på vad jag bestämmer mig för göra. Jag tar det lugnt och börjar i det lilla. Jag tror att jag kommer att lägga till mer efterhand jag känner mig säkrare. Tack för det!”
Detta är min största behållning av kursen:
Jag har fått en gedigen inblick i hur det är att vara aktiv på sociala medier. Att det är ansvarsfullt och kräver kunskap. Kunskap som när den väl satt sig underlättar och minskar arbetstiden.
Jag gillar verkligen att förkovra mig. Det har jag gjort med din kurs. Nu kommer jag att våga mer. // Ethel Hedström”

***

”Att se hur vilka möjligheter det finns att automatisera inlägg. Detta är min största behållning av kursen:
Fått klart för mig möjligheterna som finns att använda de olika tjänsterna. // Rolf Gustafsson”

***

”Kursen har varit mycket inspirerande, och gett mig verktyg för att utveckla mitt skrivande och hur jag syns på nätet, med inställningen att det kan vara roligt med nyhetsbrev, sociala medier och bloggar
Detta är min största behållning av kursen:
Hur jag ska tänka kring innehållet i inlägg: vad mina läsare är intresserade av, serier, teman och så vidare. // Catrin Monell

Börja skriva framgångsRIKT

”Har haft skrivardrömmar hela livet och din kurs Börja skriva framgångsrikt har fått mig att ta bra steg mot de drömmarna. // Kjell Öhman”

”Vinsten är att jag har fått en överblick av vad som för mig är en ny värld. Min största behållning är vikten av gestaltning. Tänker nu på att berätta mindre och gestalta mer när jag skriver. Det gör skillnad. Tack för en givande kurs. Den senaste veckan har mitt skrivande svävat ut i fiktion. Jag har känt mig friare och fått större skrivlust genom att låta detta ske. // Carl-Johan Lindblom”

”Denna kurs har hjälpt mig mycket  :) // Emelie Sundberg
Mina vinster är massor. Jösses, vinsterna med kursen ryms inte på dessa rader, ej heller i ord. Men om jag försöker, åtminstone lite, så har vinsterna med den här kursen varit helt avgörande för om, och hur min dröm som författare skulle förverkligas.
Den största behållningen avseende kursen är glädjen över att förstå att författarskapet är en resa som innefattar långt mer än skrivandet. Det är en konst, ett hantverk och ett skapande med livslångt lärande utan slut. ” 

”Vilket gediget program du har gjort! ❤ Det är helt otroligt! Så mycket du ger av din enorma kunskap, och så mycket det ger mig i mitt författarlärande 😊
Jag gillar verkligen dina videos, med dina egna förklaringar och berättelser. Alla exempel visar tydligt vilken skillnad det blir genom små ändringar. Tack, tack och åter tack!
Tack, av hela mitt hjärta för en excellent skrivkurs, Börja skriva framgångsRIKT ❤
Jag finner inte ord nog att beskriva vad den har gjort för mig, det känns bara futtigt 😃 😉
Med glädje från mig // Elenor Thelander”

***

”Mina vinster är: ”All feedback som man kan få från facebook gruppen och peppandet på att börjar skriva.”
Min största behållning: ”Att lära känna mina karaktärer och att inte upprepa mig och skriva för detaljerat.”
Detta har betytt att: ”Jag har alltid haft svårt att sluta skriva och allt bara blivit luddigt och uttråkat, nu vet jag hur jag ska lägga upp det mer och veta hur jag ska förminska så det blir mer spänning.
Jag har även haft svårt att lära känna mina karaktärer och de flesta har blivit ganska lika i sitt prat och beteende, nu vet jag hur jag ska få dem mer olika varandra.”
Natalie Ekström

 

Coachning och Informationsteknik

”Jag vill ge dig ett stort tack för din insats och för denna kurs. Du är helt underbar och jag är så glad över att ha fått chansen att få träffa dig!
Du vet säkert redan om detta… men jag måste bara få påminna dig om att du är en helt fantastisk coach som ger en hopp, lust och chans till att lyckas. Du är grym på vad du gör och jag har lärt mig SÅ otroligt mycket under denna korta kurs. Måste också tillägga att jag ser upp till dig, för du är en få i den äldre generationen som kan om datorer så mycket som du! Stort tack för denna gång! Mvh // Jasmina Eskandari”

Word – Orden runt på 80 dagar

Min största vinst med kursen: Mallar samt lägga in kommentarer vid redigering
Rekommenderar denna utbildning! Maud Forsman

Onlinekursen: Layout

”Du är helt fantastiskt pedagogisk och jag lär mig så mycket!
Det är en genuin åsikt så den ville jag dela med mig av, ta åt dig! Det är så otroligt givande för mig som strugglat lite med min webbsida osv att du förklarar på ett sätt som helt plötsligt gör det enkelt, så tack. Ida Strömberg”

Mentala vitaminer med Chi Neng Qigong

Vilken fin kurs du har gjort! Den enda utmaningen för mig är och har varit att göra övningarna så ofta som jag hade önskat. Har problem avsätta egentid …
Med bästa hälsningar, Ulrica Oxenberger


Jessica Gunnarsson: Jag har försökt att vara mer i nuet och att peppa mig själv. Försökt att göra klart en sak i taget och bara nöjd med det istället för att tänka att jag ”måste” göra detta med å detta med… Det har gått ganska bra. Blir lätt stressad så det har kommit ikapp mig å de behöver jag träna mer på :-)Hade det fint på kursen.”

Effektivitetskursen 

”Den största vinsten är att ”Navigera direkt”! Och vilka resultat jag uppnår i samband med det! Känsla av att ha tom inkorg och aktiviteter ordnade i min kalender är OVÄRDERLIGA. Jag kommer bort från stressen som skapas när mailen hopar sig och ” never ending story”-känslan är borta. Nästa vinst är så klart kopplingar av dokument via Outlooken – vilken besparing av tiden för letande, och så många ”klick” det sparar. Helt underbart så effektivt det kan vara! Handlingsplaner för mina aktiviteter är nästa punkt på min vinstlista. Jag kommer bort från post-it lappar och oro, känslan av att ha glömt något. De hjälper mig även med utvärderingar såsom ”borde jag ha tänkt även på det?”, ”vad gick mindre bra?”. Det är bara att putsa in det i handlingsplanen och jag kan släppa det till nästa gång det är dags att köra igång aktiviteten och det kan ju dröja upp till nästa år.

Sist men inte minst – alla Monicas trix och tips. De var verkligen efterlängtade och till stor hjälp!! Har jag nått mina mål? ABSOLUT! Jag är klokare, effektivare och uppgifterna känns roligare. Tack för en lärorik tid!” // Monika på Öresundskraft


Onlinekursen: Målarkursen


Carina Heinemann
Min största behållning av kursen är: Upplevelsen av – hur svårt det är att måla kroppar i rörelse-men väldigt roligt att försöka. Det som betytt mest för mig: Mycket inspirerande kurs, bra vägledning.
***Helen Sivhed
Mest värdefullt för mig har varit inspirationen att fortsätta, som jag nu känner, och att jag fått introduktion till OLIKA tekniker. Det sistnämnda var det som jag anmälde mig till kursen för. 


Onlinekursen: Börja skriva framgångsRIKT


Anne-Mari ”Mia” Sandberg
Framförallt att jag fått mer kunskap om hur man kan lägga upp ett manus och vad man behöver veta för att ge ut en bok. Detta är min största behållning avseende kursen: Mångsidigheten i kursen! Varför är detta din största behållning och vad har vinsten betytt för dig? Att få lära sig om hela processen från idé till utgivning av bok


Onlinekursen: Börja skriva framgångsRIKT

Helena Hallin

Det som är bra är att jag skrivit ett råmanus. Det tog mycket tid som jag till sist insåg inte fanns i mitt liv, jag kunde inte prioritera tiden för alla uppgifter, som var intressanta. Detta är min största behållning avseende kursen: Att jag vet att jag kan skriva och hur jag ska planera mitt skrivmål. Varför är detta din största behållning och vad har vinsten betytt för dig? För att det varit svårt att sätta igång med ett skrivprojekt men nu vet jag hur jag ska komma igång.


Informationsteknik


Jag vill ge dig ett stort tack för din insats och för denna kurs. Du är helt underbar och jag är så ledsen att vi möttes så få gånger men samtidigt är jag så glad över att ha fått chansen att få träffa dig!
Du vet säkert redan om detta… men jag måste bara få påminna dig om att du är en helt fantastisk coach som ger en hopp, lust och chans till att lyckas. Du är grym på vad du gör och jag har lärt mig SÅ otroligt mycket under denna korta kurs. Måste också tillägga att jag ser upp till dig, för du är en få i den äldre generationen som kan om datorer så mycket som du!
Jag önskar dig all lycka och framgång.
Stort tack för denna gång!
Mvh
Jasmina Eskandari


Effektiv e-posthantering

Ann-Charlotte Hjelm, Region Skåne: ”Genom metoden har jag fått mest hjälp med att sortera min e-post direkt och planera in i kalendern.Det är mycket betydelsefullt att få struktur på den stora e-posten. När man får struktur på mailen slipper man läsa mailet mer än en gång, man har redan bestämt vad man ska göra med det vid första läsningen vilket innebär mindre stress med att man glömt något.” David Lewis, f d chef inom IT på Posten Stockholm ”Av alla kurser jag gått så är Effektiv E-posthantering den kurs som gett den tydligaste effekten direkt. Min uppfattning är att jag fick ungefär 10% mer tid tack vare de metoder och det nya sättet att tänka som kursen gav mig. Tid som jag kan använda till mycket mer värdeskapande saker. Kursen gav en stark känsla av betydligt mer kontroll över min egen tid helt enkelt.”

Navigera Direkt – Personlig Effektivitets Utveckling

Michael Rogström, Chef Driftledningscentralen Göteborg Leveransdivisionen ”Kursen, Personlig Effektivitets Utveckling, har gett mig ett antal verktyg att hålla ordning på vardagen, på sådant som alltid måste fungera. Den största vinsten har varit att det numera alltid är ordning och reda i min mailbox och i min kalender. Jag har också fått tid över till att planera bättre. Denna teknik (Navigera Direkt-metoden) är något som vi använder i hela min grupp då vi gemensamt gick utbildningen. ”Driftsområde VästraTrafikverket Göteborg Lena Axelsson, Human Resources Manager Vad utbildningen i Personlig Effektivitets Utveckling har givit vårt företag:• ett gemensamt arbetssätt• ett Gör det Nu beteende• bättre planering av egen tid och egna arbetsuppgifter• större kontroll över arbetssituationen som gör att man mår bättre• bättre struktur för dokumenthantering, såväl fysisk som elektronisk• snabbare beslut och avslutConsilium Marine & Safety ABGÖTEBORG
Gunilla Voldstad, ABB: ”Jag har haft stor nytta av kursen, speciellt när det gäller att få ordning på alla inkommande mail och samordningen med mina projektplaner. Nu känns det som om jag är på väg mot ett liv med bättre ordning och struktur.”Ulf Persson, ABB:”Jag har fått mest hjälp med att strukturera både fysiskt och i datorn.Systemet med korta och långa uppgifter är också bra. Helt enkelt den övergripande strukturen i Lotus Notes med underliggande mappar där man smidigt sorterar. På så sätt har man inte ett berg med mail i inkorgen som höjer pulsen.”Rima Hassel, Räddningstjänst Syd:”Jag har fått daglig struktur och ett proaktivt angreppsätt på min planering med hjälp av Navigera Direkt-metoden.”Annika Sjöqvist | Astra Tech AB MÖLNDAL”Jag har tyckt att det varit en jättebra utbildning och jag har lärt mig att använda Outlooken på ett effektivt sätt och fått många bra tips på hur jag ska slippa stressen i min vardag.” Jan Tärnemark, Lantmäteriet: ”Genom metoden Navigera Direkt har jag fått ordning på inkorgen och att ta tag i och planera ärenden direkt.”Tina Ferdinandsson, Enics:”Jag har tyckt att det varit en jättebra utbildning och jag har lärt mig att använda Outlooken på ett effektivt sätt och fått många bra tips på hur jag ska slippa stressen i min vardag.Annelie Berglund, Enics: ”Mitt största resultat från denna utbildning är att jag fått mycket bättre struktur på uppbyggnaden i min dator, vilket lett till att jag snabbare hittar vad jag söker. Jag har lärt mig att prioritera på ett bättre sätt, och på så sätt blivit mer effektiv.”Michael Heldemark, Enics:Jag har fått mest hjälp – via metoden – med att få ordning på min e-mail och bokningskalender samt planerar min tid bättre. Jag har upplevt den individuella uppföljningen mycket positivt.
Pia Kråvall, Sälj & Projektledare, Swebus: ”Tack för en givande dag igår, som vanligt kanonbra.Nyttan av Navigera Direkt har varit/är stor.- Skapat motivation- Hantering av stress- Strukturen i mallar och mail- Tips & Trix- Effektivisering (sparar många timmar)- Utbildning av en superb och inspirerande person” Ulf Nilsson, Produktionschef, Räddningstjänsten Syd: ” Utbildningen i Personliga Effektivitets-Utvecklingen, vad har den givit egentligen?Kursen har gett ett grundsynsätt och ett proaktivt sätt att angripa ”frågor” som uppkommer i vardagen. (Navigera Direkt/Gör det nu) Bättre struktur på användandet av min tid. Prioritering av tid, fokus på uppgifter som är ”viktiga” i min roll.Bättre struktur, arbetsrutin och hantering av Mailbox och kalenderhantering. …eftersom flera medarbetare deltog har vi skapat ett i grunden gemensamt sätt att jobba. Ger ett mervärde för organisationen.”
Christina von Leitgeb, Svenska Kyrkan: ”Jag har nu struktur på papper, vet vad som måste/bör göras och har minimerat letandet.De individuella besöken var givande och inspirerande.Jag har faktiskt skrutit för några personer hur mycket detta arbetssätt har hjälpt mig, känner aldrig någon oro numera över att något ska falla mellan stolarna eller att jag ska glömma något.” Jeanette van Engelen, HR Manager Netherlands, Stryker Benelux-Nordic, Nederländerna: ”The Personal Effective Training has given me a better overview of my work by giving practical tips. I`m able to plan, structure more effectively and can get more work done. Also by ”Acting now” I am postponing less (archiving, empty e-mail box).The other team members also use several of the above methods to structure their work). Everyone learned some methods they still use in practice.”
Mitra Taheri, Stadsbyggnadskontoret, Malmö: ”Den bästa vinsten är att inga gamla små uppgifter blir kvar i mailen. Jag gör små ändringar på en plankarta direkt, inga korta telefonsamtal, etc. Det bästa med din coaching är att du ”jagar” dina elever genom att komma till dem samma dag som du håller kurs med dem, och därefter via mail, så att vi känner att du är i närheten hela tiden och har ”koll” på oss.”Carina Wallhoff, Stryker Benelux-Nordic:”Och återigen tack för din insats. Det funkar fortfarande…..Jag kan varmt rekommendera dig”
Maggi Bajric, Enics: ”Den viktigaste vinsten för mig med programmet har varit att jag fått bättre självförtroende när det gäller mina arbetsuppgifter vilket innebär att jag planerar min tid och hinner med mycket mer idag än vad jag gjorde innan.” Birgitta Sandell, VD, Burlövs Bostäder AB: Genom Navigera metoden har alla höjt sin förmåga till planering och prioritering av arbetet och vinsten för Burlövs Bostäder AB är en ökad effektivitet.Vi lägger energin på rätt ställe!SDI-profileringen är en utmärkt metod för att hitta styrkorna och svagheterna hos sig själv och sina medarbetareVi har genom en ökad förståelse om varandra lärt oss att hantera konflikter innan de blir för stora och svåra att hantera.
Ingegerd Nilsson, f d Svedala kommun: ”Jag är mycket nöjd med den utbildning och coaching jag fått av Monica. Alla arbetsuppgifter har nu egen plats i min kalender. Jag lägger också in balanstider. Vinsten är reserverad tid för akutuppgifter. Min nya planeringsteknik innebär mindre upplevd stress och jag kan inte tänka mig att återgå till någon av mina tidigare modeller.”

Effektiv e-posthantering – SMART-dag

The Human Element B

Ove Hjelleset, Managing Director, Tour & Andersson AS , Oslo: ” At jeg begynner å få bedre struktur på min mailboks og alle mine mail pr dag, gjør at jeg får en langt mere effektiv hverdag.” Birgitta Sandell, VD, Burlövs Bostäder AB: ”På vår arbetsplats har personalen genomgått Element B vilket har ökat kunskapen om den egna personligheten och hur vi fungerar tillsammans med andra. Tack vare de insikter vi fått om oss själva och våra kollegor har vi fått en större öppenhet i organisationen och en bättre förmåga att hantera konflikter.”
Olov Sjökvist, Tour & Andersson: ”Det mest betydelsefulla under kursen var e-post- och kalenderhanteringen där man planerar in att utföra sina mail, vilket har varit en trygghet och hjälp att komma ihåg det jag ska göra.”

Kundservice Hurra!

Ingvar Persson, Smurfit Kappa: ”Jag har via metoden Kundservice Hurra! fått mest hjälp med att tänka i nya banor och på ett nytt sätt. Min största vinst med programmet är att jag blivit uppmärksam på hur jag själv är och hur jag agerar. Utifrån satta mål, har jag nått mer än 50%. Dagarna har jag upplevt mycket positiva. Det är viktigt att stanna upp ett tag och få fundera över hur man jobbar. Via metoden har jag ökat insikten avseende att ta och ge feedback, blivit mer medveten om vinna-vinna-koncept mot kund, lärt mig vittja min e-post och har därmed endast få mail i inboxen, blivit mer medveten om öppna frågor i kommunikationen, och är mer lyhörd för kundens önskningar.” Magnus Viberg, f d Smurfit Kappa: ”I can recommend Monica Iveskold regarding customer service education and implementing a workflow with proactive thinking in our customer support and design center organisation.”

Seminarier

Jesper Kristensen, KF Fastigheter Centrumhandel Syd: ”Jag närvarade vid din presentation på öppet hus för några veckor sedan och har sen dess gått hem med tom mejlbox varje dag! Skönt, så tack för det.”

Gruppdynamik

Anne Qwinten, f d HTA Jag vågar vara mer öppen i en dialog!Blivit tydligare och väntar in att den andra personen verkligen förstått!Vinsten är en lättare kommunikation mellan kollegorna och förståelse för att tydligheten i kommunikationen är viktigast.Tack för en härlig och utvecklande dag tillsammans med dig!


Personalenkät

Personlig coaching

Birgitta Sandell, VD, Burlövs Bostäder AB: ”Vår målsättning är att regelbundet följa upp personalens arbetssituation via enkäter. Denna gång genomförde vi en personalenkät via nätet vilket var både kostnadseffektivt och bra för miljön och ett enkelt och smidigt sätt att fått in personalens synpunkter. Vi har fått en bild av hur våra anställda upplever sin arbetssituation och hur väl ledarskapet i företaget fungerar. Nu ska vi jobba vidare med materialet och komma fram till vilka förbättringar som bör göras.” Elisabeth Larsson, Kommundirektör, Svedala kommun: ”Här kommer några av de vinster jag gjort med coachningen: Jag har lärt mig att fokusera på mina mål och prioritera vad som är viktigt.Jag har känt mig glad och inspirerad efter coachningen.”