Kyckling-chili
Idag bjuder jag på ett smakrikt recept med kyckling.
Ca 2 blå viktväktar-points per person
Ingredienser 2 portioner
Vatten 1,5 dl
Kycklingbröstfilé 1 per person, skuren i små bitar
Lök 1 st gul
Vitlök 2 klyftor
Olja till stekning
Spiskummin 0,5 msk
Tomatpuré 1 msk
1 pkt krossade tomater med vitlök eller basilika
Öl 1 dl
Köttbuljongtärning 1 st
Ris ca 1 dl kokt per portion
Instruktioner
Kärna ur chilifrukten och skär den i små, små bitar. Använd plasthandskar. Kan vara mycket allergi-framkallande.
Dela kycklingfiléerna i små bitar, ca 2 cm.
Hacka löken och vitlöken.
Stek löken, vitlöken och kycklingen i oljan.
Blanda i spiskummin och tomatpuré.
Tillsätt de krossade tomaterna, öl, vatten och buljongtärning. Koka upp. Låt det småsjuda i ca 15 minuter och passa då på att koka ris under tiden.
Smaka av grytan med salt och peppar (vid behov).
Smaklig måltid!
Monica