Kyckling-chili

Idag bjuder jag på ett smakrikt recept med kyckling.

Ca 2 blå viktväktar-points per person

Ingredienser 2 portioner

Kyckling-chiliChilipeppar 1 st röd

Vatten 1,5 dl

Kycklingbröstfilé 1 per person, skuren i små bitar

Lök 1 st gul

Vitlök 2 klyftor

Olja till stekning

Spiskummin 0,5 msk

Tomatpuré 1 msk

1 pkt krossade tomater med vitlök eller basilika

Öl 1 dl

Köttbuljongtärning 1 st

Ris ca 1 dl kokt per portion

Instruktioner

Kärna ur chilifrukten och skär den i små, små bitar. Använd plasthandskar. Kan vara mycket allergi-framkallande.

Dela kycklingfiléerna i små bitar, ca 2 cm.

Hacka löken och vitlöken.

Stek löken, vitlöken och kycklingen i oljan.

Blanda i spiskummin och tomatpuré.

Tillsätt de krossade tomaterna, öl, vatten och buljongtärning. Koka upp. Låt det småsjuda i ca 15 minuter och passa då på att koka ris under tiden.

Smaka av grytan med salt och peppar (vid behov).

 

Smaklig måltid!

Monica

Tagged with →  
Share →
0 comments
Social Network Integration by Acurax Social Media Branding Company
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Instagram