Kyckling med broccoli och grönpeppar

GrönpepparkycklingDetta är i grunden ett viktväktarrecept som jag gjort om lite.

6 blå points inkl ris

4 portioner varav jag åt en fjärdedel till middag och andra fjärdedelen till lunch dagen därpå samt frös in en fjärdedel.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé 3 stora eller 6 små

Flytande margarin  till stekningen, ca 1 tsk

4 portioner okokt ris

Broccoli – ett stånd

Salt, peppar och lite grillkrydda

Grönpeppar 1 msk

Dijonsenap ca 2 msk

Kinesisk soja 1 msk

Matlagningsgrädde ca 2 dl

Vatten ca 2 dl

Köttbuljongtärning 1 st

Majsenamjöl till redning ca 2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och lite grillkrydda.
  3. Lägg filéerna i en smord ugnsfast form. Ibland sparar jag in på matfettet och låter bli att smörja formen när det ändå finns sås ovanpå. Funkar utmärkt!
  4. Krossa grönpepparn i mortel.
  5. Blanda grönpepparn med senap, soja, matlagningsgrädde, vatten och buljongtärning i en gryta och koka ihop till en sås.
  6. Red av med majsenamjöl.
  7. Häll såsen över kycklingfiléerna.
  8. Tillaga i ugn i ca 20 minuter. Blir det bränt, lägg på lite folie.
  9. Efter ca 20 minuter, strö över delade broccoli-stånd och fortsätt tillaga i ca 5 minuter till. (Alternativt kan du mikra broccolin under några minuter. Häll då på vatten och krydda med grillkrydda. Sen häller du av vattnet innan servering.)
  10. Koka riset.
  11. Servera kycklingen med ris och broccoli.

Ljuvligt gott!

Smaklig måltid!

Monica

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest