Kyckling med färsk oregano (6-10 sp)

Oregano är en mycket näringsrik och virusbekämpande kryddört. Oftast använd på pizzor. Den har massor med antioxidanter. Dessutom har den slemlösande egenskaper vilket gör att du kan använda den vid infektioner i hals och svalg såväl som luftrör.

Den är antiseptisk och används vid behandling av svamp i alla former. Oregano är även kramplösande och stimulerar gallblåsan för mer produktion av galla och bättre matsmältning.

Jag har därför – till den här helgen – valt att bjuda dig på ett lättlagat recept med kyckling. Som viktväktare är kyckling strålande för mig. Då behöver jag inte slösa med mina smartpoints.

Kyckling med oreganoIngredienser 4 portioner (6 sp)

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk smör (ca 2 sp)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • Knorr grillkrydda
  • Ev lite paprikapulver
  • 3 dl matlagningsgrädde (4 sp)
  • 1 buljongtärning upplöst i 2,5 dl vatten
  • 1 dl klippt färsk oregano (eller 3 msk torkad)

Gör så här

Skär kycklingfilén i 3 snedskurna bitar på längden.

Skala och hacka vitlöken.

Bryn kycklingen i smör i en gryta, salta, peppra och krydda. Blanda i grädde, buljong och färsk, klippt oregano i grytan. Låt allt koka under lock ca 5 minuter. 

Servera med kokt potatis (2 st = 4 sp) och morötter. Strö över klippt salladslök.

Smaklig måltid!

Monica Ivesköld

 

 

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest