Lax i ugn med ost och creme fraiche och rotsaker

Lax med rotfrukter6 blå smartpoints utifrån Viktväktarna

Den här laxen var fantastiskt god. Jag utgick från ett Viktväktar-recept och gjorde om den så att den passade mig. Med rotfrukter och ett täcke av creme fraiche med riven ost.

Ingredienser 2 personer

  • Sötpotatis 2 stora råa
  • Rödbetor 2 färska
  • Blomkål 1/2 huvud
  • Olivolja 1 tsk
  • Timjan 1 msk torkad
  • Flingsalt med citron
  • Lax 2 filéer tinade
  • Citron – droppa över pressad
  • Citronpeppar 1/2 tsk
  • Lätt creme fraiche 1 dl
  • Riven ost ca 2 msk
  • 1/2 bunt klippt gräslök
  • 1/2 bunt klippt dill

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skala och skär sötpotatis och rödbetor i ca 2-cm stora bitar.
  • Dela blomkålen i små buketter.
  • Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  • Ringla över olja.
  • Strö över flingsalt och timjan.
  • Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
  • Lägg laxen i mitten på plåten eller i en egen ugnssäker form.
  • Droppa citronsaft över.
  • Krydda med flingsalt och citronpeppar.
  • Blanda creme fraiche med riven ost.
  • Täck laxen med blandningen.
  • Sätt in i ugn ytterligare ca 10 minuter.

Smaklig måltid!
Monica

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest