Lax med sparris och parmesan

En riktig höjdare – i min smak – blev den här måltiden som jag komponerade. För den som vill ha den mer matig, rekommenderar jag att du gör potatismos till. Du kan också servera citron till, för den som önskar det lite syrliga.

Ingredienser

Lax med sparris och parmesan1 portion

  • 1 laxfilé
  • 75 g grön sparris
  • 1 msk parmesanost (några skivor)
  • salt och peppar
  • 1/2 stor schalottenlök, finhackad
  • 1/2 vitlöksklyfta, hackad
  • 2 1/2 msk grovhackad basilika

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Salta och peppra, krydda laxen.
  3. Hacka schalottenlök, vitlök och basilika. Lägg detta på laxen.
  4. Stek i ugnen cirka 10-15 minuter.
  5. Bryt bort den allra nedersta, träiga delen på sparrisarna. Ge sparrisen ett snabbt uppkok i saltat vatten.
  6. Lägg upp på tallrik och strö över parmesan.

Jag önskar dig smaklig måltid och stor njutning och hoppas du uppskattar min komposition.

Monica

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusCheck Our Feed