Ljuvligt god Hälleflundra à la Monica

HälleflundraIdag bjuder jag på ett lättlagat och gott recept på hälleflundra med Hollandaisesås gjord på vatten. Denna rätt innehåller inte många points för oss Viktväktare. Endast 1 blå SP för såsen och 2 blå SP för potatisen (en styck). Servera med grönsaker.

Ingredienser

Hälleflundra, en bit per person (ca 150 gr)

Salt, lite vitpeppar och Knorrs grillkrydda

Potatis

Tomat och grönsaker

Gör så här

Strö lite salt över fisken och låt den stå i 10-15 minuter i en smord form med gladpack över.

Dofta över lite vitpeppar och Knorrs grillkrydda. Sätt in i ugn 110-150 grader i ca 15 minuter (om fisken är tunn, annars längre). Fisken får inte bli överkokt och trådig. Känn med en stick att den är klar.

Koka under tiden potatisen och skär upp grönsaker.

Tillaga Hollandaisesåsen utifrån paketet (jag använde Blå Bands) men på vatten. Jag la i lite margarin på slutet.

Smaklig måltid!

Monica

 

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest