Lucka 19 – EFT – knackning

Idag vill jag tipsa om en fantastisk metod för självhjälp, nämligen EFT – Emotional Freedom Technique – eller som den ibland kallas ”knackning”. Det är en metod som avviker från vad du kanske är van vid och har sina rötter i kinesisk medicin och västerländsk psykologi. Metoden är som en slags akupunkter fast utan nålar eller som någon valt att kalla den ”meridian-baserad samtalsterapi med dig själv”.

Ljuset i tunnelnDu knackar nämligen utifrån speciella affirmationer och talar till ditt innersta.

Första gången jag kom i kontakt med metoden var för många år sedan och jag har den med som ett avsnitt i tre av mina online-utbildningar; både i Mentala vitaminer med Chi Neng Qigong, i Golfkursen och i kursen Öka din försäljning.

Den är ett suveränt komplement till välbefinnande och hjälper även till att få ditt undermedvetna att förstå och välja andra vägar, nya möjligheter mm.

Som ett komplement kan du även använda metoden för att trycka. Det lärde jag mig när jag skulle resa till San Fransisco för ett antal år sedan. Normalt får jag förfärlig jetlag. En av mina deltagare berättade då att hon hade testat denna tryckning. Jag gjorde så och hade nästan ingen känning alls av jetlag varken när jag kom dit eller hem. Därför har jag lagt in även denna övning i kurserna för Qigong och Golf.

EFT stimulerar vissa känsliga meridian-punkter vilket ingår i vårt energisystem. När vi talar till oss själva, så att hjärnan hör, lär vi den att acceptera nya tankar på ett effektivt sätt.

Många läkare har börjat tala om denna alternativa metod som ett framtidsverktyg.

Med hjälp av de olika punkterna i exempelvis ansiktet knackar du och upprepar ditt mantra som sedan successivt omformas för att du ska uppnå effekt.

OBS! Punkterna finns på både högra och vänstra sidan om kroppen och du ska knacka på båda.

EFT-punkter

Vill du testa? Hör av dig för att få prova. Skicka ett mail till mig (Monica[at]resultat-direkt.se) skriv i rubriken att du vill testa EFT, så lovar jag återkomma.

Knackande hälsningar för att må gott

Monica

 

 

 

Share →