Currently viewing the category: "Må bra"

Varmrökt lax med äpple och lök

Varmrökt lax med äpple o lök

Ibland räcker tiden helt enkelt inte till. Så var det för mig i förra veckan. Jag köpte varmrökt lax med mig hem. Skapade en sallad av färska gröna äpplen och gul lök. I all enkelhet. Snabbt, gott och vansinnigt lätt.

För mig som är viktväktare blev middagen noll (0) blå points.

Så njut av en god middag utan att offra många minuter.

Smaklig måltid!

Monica

 

Den där golfen …

Kan inte leva utan den. Och det verkar som om jag inte klarar av den. Eller …?

ObserveraLördagen den 22 augusti var det golftävling. Nationell Damdag på Hinton (Rönnebäck). Ett fantastiskt arrangemang. TACK till arrangörerna och sponsorerna XXL m fl.

Initialt spelade jag bra. Sen tappade jag spelet – igen!

Trots mental träning och egna golfkurser. Lättare att lära andra, som jag även hört duktiga mentala tränare säga tidigare. Så är det. Min kropp vill helt enkelt inte. Men samtidigt mår jag bra av golfen. Dock inte idag. Jag gjorde nog något skumt när jag swingade.

Beslutade att det får bli golf på TV idag den 23e. Ska titta på både damernas och herrarnas tävling och njuta av det i stället.

Onlinekursen i spänning

Mellan varven ska jag faktiskt – även om det är söndag – jobba. Onlinekursen i spänning går igång i morgon den 24e och jag behöver göra ytterligare förberedelser. 260 presentationsbilder är klara. Utskick till webinariet är klart. Informationen med film är upplagd i plattformen. Men det är ytterligare lite som ska fixas. DET ska bli så roligt – ja du anar inte …

Är så spänd på vad alla deltagarna kommer att skriva. Vi har en sluten Facebook-grupp i vilken vi kan lägga ut scenerna och be om feedback. Så roligt!

Målet är att skriva en spänningsroman i 31 kapitel.

Eget pluggande

Sen behöver jag själv fylla på inspirationen. Det gör jag genom de onlinekurser som jag bokat mig för. Just nu pluggar jag spanska, mental träning med meditation och konsten att skriva reseskildringar. Ska inleda mina övningar med att skapa en bok om Kina. Vi var där för 13 år sedan och jag skapade härliga fotoalbum med utförliga beskrivningar till övriga i gänget. Dock glömde jag bort oss själva. Så det får bli inledningen och övningen till den kursen.

Vad studerar du just nu? Berätta!

Ha en fortsatt härlig vecka!

Monica

 

 

 

 

Sjömansbiff i ugn – superlätt och supergott

2-3 portioner

WW: 8 blå points för en portionSjömansbiff

Ingredienser

 • 300 g lövbiff, strimlat
 • 300 g potatis
 • 1 gul lök i tunna skivor
 • Flingsalt, Vitpeppar, Kryddpeppar och Timjan
 • 33 cl starköl
 • 1,5 msk oxfond
 • 2 dl vatten
 • 1 lagerblad

Instruktion

Sätt ugnen på 150 grader. Skala och skiva potatisen tunt, gärna på mandolin. Skiva löken tunt. Varva potatis, kött och lök i en gryta med lock. Själv använder jag en ungsfast glasgryta. Krydda mellan varven med flingsalt, vitpeppar, kryddpeppar och timjan. Häll över öl, vatten och oxfond. Lägg i ett lagerblad som du delar. Sätt på locket och tillaga i 2 timmar.

Smaklig måltid!

Monica

Två dagar golf …

3 augÄntligen lite avkoppling (förra veckan). Hade jobbat hela förra helgen så det var jag värd. 😉

Först spelade jag godtagbar golf med en vän, sen spelade jag urusel golf i en tävling. Hua mej! Det var länge sedan jag spelade så fruktansvärt dåligt. Ja, faktiskt var det så uselt att det inte går att spela värre. Så nu kan allt bara bli bättre.

Men att ladda batteriet och att göra det med golf, att få vara utomhus och att få umgås med andra utan risk för Corvidan, är guld värt. Så oerhört tacksam för möjligheten.

Jag tillhör Hinton Golfklubb (@Hintongolfklubb och #Hintongolf) som innebär att jag har tillgång till tre utsökta och väldigt olika banor.

Det är bra motion, speciellt för mig som är Viktväktare, även om jag kör golfbil. Nästa vecka blir det mer golf och då hoppas jag att jag även hittar tillbaka till puttningen som var katastrof i tisdags. Antingen skelade jag eller var det fel på handleden, för puttarna strök förbi hålet. Fullständigt hopplöst.

På måndagen däremot var spelet på de första nio hålen, riktigt lysande. Då gick alla puttar i hål och det långa spelet på banan var precis så som jag ville ha det.

Men som sagt; frisk luft och massor med härligt umgänge. Vem kan önska något mer? Jo, det skulle möjligen vara ”bra golf”, ha ha.

Golf

Swinga lugnt!

Monica

 

 

En vanlig utbildningsdag

Torsd 9 juliEn dag i veckan fokuserar jag på egen utveckling. Den här dagen borde ha varit ”vanlig”. Men trots all planering, rasade allt. Som vanligt började det med att jag ”gjorde” e-posten och checkade av sociala medier. Efter att ha haft datorproblem, är det många mail som måste åtgärdas. Jag som normalt har (vad vi kallar) tom mailbox, har nu en uppsjö att ta tag i. 368 mail som pockar på åtgärd. Puh!

Sedan skrev jag ut dagens recept på lunch som jag hade tänkt fixa, betalade trädgårdskillen för att han fixat i Spanien, hanterade en mängd olika mail från lägenhetsägare i Spanien (som jag var tvungen att åtgärda eftersom jag är vice president med inriktning sekreterare).

Därefter, äntligen, blev det dags för mina utbildningar. Jag har alltför många igång, just nu. Och då menar jag mina egna utvecklingar – inte de onlinekurser som jag kör för andra. Vid middagsdags hade jag äntligen skrivit en del korta små textsnuttar i en av de skrivarkurser som jag går samt svarat på Facebook-inlägg i en annan skrivarkurs som jag går. Nu var det dags att studera spanska. Där stoppade allt. Plötsligt kom jag inte in på kursportalen och trots flera mail till berörda, hände inget. Jag som nu – äntligen – hade satt av tid för egna studier, blev helt strandsatt. Men skam den som ger sig.

Joe DispenzaMed tanke på att jag dessutom går kurser i mental träning och meditation, andningskurs, skrivarkurs för att lära skriva deckare och även en påbyggnad inom sociala medier, beslutade jag mig för att ta ett kurspass i kursen ”Making mind matter” med Joe Dispenza. Avsnittet om att klippa band och besegra mig själv, ligger på tur.

Kapitel 24Därefter blir det skrivarkursens avsnitt 33 som handlar om hur man skriver kapitel 24 i en deckare: ”Protagonist and Team Set Up Antagonist”.

I veckan har jag även lagt upp en del barnstolar etc på FB och Tradera – till försäljning. Några kunder har hört av sig. Barnbarnen är för stora nu för dessa stolar mm, så det är dags att avveckla dem.

Ett samtal till min före detta webhotellsleverantör innebar att jag behövde få mer information om nya webhotellet som nu har tagits över av Telia. Hopplöst när det gäller effektivitet, verkar det som. Det retar gallfeber på mig som är effektivitetskonsult sedan 30 år tillbaka.

Och som krydda på verket, inser jag att vi behöver köpa nytt SPA-lock vilket är en dyr historia. Dags för nya samtal för att se hur vi kan lösa detta.

Ja, min planering för dagen verkar ha krackelerat helt. Men, men … Än finns det hopp!

Vid pennan

Monica

Monicas kycklingfilé med sockerärtor och morötter

KycklingfiléViktväktarrecept endast 1 blå sp.

Den här rätten komponerade jag i veckan. Ljuvligt god!

Ingredienser för 1 person

 • 2 små kycklingbröstfiléer
 • En halv påse sockerärtor
 • 1 morot
 • 1 msk Kinesisk soya
 • Grillkrydda
 • Curry
 • Salt och peppar
 • Paprikapulver
 • 1 tsk flytande margarin
 • ½ dl vatten

Gör så här

Stek kycklingfiléerna i margarin tillsammans med morotsslantar och delade sockerärtor. Krydda med kryddorna och häll på kinesisk soya. Smaka av! Ta mer kryddor om du klarar det.

Häll på vatten och lägg på ett lock. Efterstek i några minuter.

Vill du ha ris till, går det bra men då får du lägga till points (om du är viktväktare).

Lätt och mycket gott! Smaklig måltid!

Monica

7 viktiga punkter för att öka effektiviteten med 10 %

Du kan aldrig äta en hel elefantJag skriver nu en ny fackbok. Arbetstiteln är Du kan aldrig äta en hel elefant.

I boken beskriver jag steg för steg hur du ska göra för att verkligen nå dina resultat. Efter 30 år som effektivitetskonsult har jag nämligen receptet som jag delar med mig. Här får du några tips som finns i första kapitlet.

 1. Besluta exakt VAD du ska uppnå.
 2. Skriv målet och resultatet. Kan du ”ta på det”, dvs mäta det?
 3. För att förhindra förhalning, besluta NÄR det ska:
  • Påbörjas
  • Avslutas
 4. SkissBryt ner elefanten i delmål och skapa en handlingsplan för projektet (den stora uppgiften). Kom ihåg att planen är ett levande dokument. Gör en skiss! Därefter skapar du handlingsplan utifrån skissen.
  Handlingsplan utifrån skiss
 5. Prioritera listan. Vilka delar av elefanten ska du ”äta” först?
 6. Skapa en återkommande uppgift i kalendern för projektet.
 7. Bocka av varje del som du avslutar. Uppföljning skapar endorfiner som ger dig ökad självkänsla.

Lycka till!

Monica Ivesköld

Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

 

Potatismuffins med stark ost och räkor eller skinka

PotatismuffinsÅh vilken höjdare. Den här rätten kommer jag definitivt att göra ofta. Festlig och mycket god potatisrätt som varmt rekommenderas.

Ca 4 portioner – 20 muffinsformar. Blir ca 5 blå points för WW.

Ingredienser

 • Ca 500 g potatis (ca 4 st stora)
 • 150 g riven stark ost
 • 2 ägg
 • 2 msk kaffegrädde
 • salt och peppar m fl kryddor (om så önskas)

Gör så här

 • Sätt ugnen på 200°.
 • Tvätta och skala potatisen, riv den grovt och lägg i en skål.
 • Tillsätt riven stark ost, ägg och kaffegrädde.
 • Rör om och smaka av med salt och peppar samt ev fler kryddor om du så önskar.
 • Fördela smeten i stora muffinsformarna.
 • Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.

Servera med …

 • Skalade räkor, skinka, hackad rödlök och små plommontomater.

Mättande och bra som vickning, kvällsmat, lunch etc.

Smaklig måltid!

Monica

 

Bättre kondition – Träning varje dag

TränaSom viktväktare pendlar jag ibland upp och ner i vikt. Trots att jag noga dokumenterar vad jag äter, varje dag, i WW-appen, och håller mig inom mina anvisade 23 blå points som jag har till mitt förfogande varje dag, händer det att jag går upp i vikt. Det är säkert stress-relaterat.

Jag tränar Chi Neng Qigong varje dag för att förhindra inflammationer i min kropp (reumatiskt relaterade) och jag går gärna stavgång så snart jag får möjlighet till detta.

Nu tänker jag börja med att träna ytterligare här hemma.

Den här videon beslutade jag att köra VARJE dag ihop med min Qigong-träning.

Vill du hänga med? Ska vi träna ihop? Låt oss berätta för varandra hur det går.

Du som går någon kurs för mig, har tillgång till min slutna grupp. Kanske kan du lägga ut en liten blänkare VARJE dag i gruppen?

 

Och för alla er som, precis som jag, är viktväktare och ingår i en sluten WW-grupp – ska vi också sporra varandra? Vad tycker du?

Nu kör vi …

Monica

Träna din kreativitet

Öka din kreativitetKreativitet – då tänker vi oftast på målande och skrivande. Men kreativitet är så mycket mer. Det handlar om att hitta och skapa ”nya kopplingar”.  När Adobe intervjuade 5 000 vuxna i fem olika länder, sa åtta av tio personer att kreativitet är avgörande för ekonomisk tillväxt. Alla kan vara kreativa. Du har förmågan men ibland behöver den tränas upp.

Här är sju tips för att öka kreativiteten.

Tänk steg-för-steg

Du kan inte skriva en bok på en kafferast men du kan skriva några stycken eller meningar, kanske en sida åt gången. Träna dig att ta ett steg i taget. Gör du lite varje dag, blir det snart till något stort. En å kan börja med en enda droppe vatten.

Börja med ett steg

Sätt mål såväl som begränsningar

En begränsning skapar nya idéer. Idéer som landar eftersom vi vill lösa problemet. Exempelvis utmanar jag dig nu att skriva en novell på 20 minuter. Går det? Ja varför inte. Eller en novell med endast fem ord. Går det? Ja jag vann en tävling i detta för något år sedan. Och vi vet ju alla att Ernest Hemingway skrev en av världens minsta noveller med endast några ord. Fritt översatt:

” For sale: baby shoes, never worn. / Till salu: barnskor, aldrig använda.”

Till salu Barnskor - aldrig använda

Börja med att hitta en känsla, en plats eller några ord, en bild. På så sätt kan du snabbt skapa något. Hjärnan gör en ”kick-start” och vips är du igång.

Dela med dig här undertill av din mini-novell.

Tillåt dig att dagdrömma

DagdrömOfta kommer idéerna till oss när vi inte funderar så skarpt. Exempelvis på en skogspromenad, i duschen eller när vi gör något trivialt på hemmaplan. När hjärnan är fri från annat tänkande, poppar idéerna upp. Att sitta framför e-posten eller bläddra i sociala medier, skapar sällan kreativitet förutom i de grupper som avser detta.

Ta fram ett block, skriv in alla idéer som poppar upp. Skriv ostrukturerat! Du kan sortera dem senare.

Hitta inspiration

Steve Jobs var en mästare på metaforer. Och som du vet, en gigant när det gällde utveckling av datorer.

Leta efter inspirationen och du kommer snabbt igång med kreativiteten.

Du kan exempelvis gå in här på min blogg och söka efter kategorin inspiration.

Sikta högt

Google är ett av de bolag som har principer för innovation. Walt Disney är ett annat. Googles tredje princip säger att ”de anställd bör sträva efter att ständigt bli tio gånger bättre”. Vad skulle krävas av dig för att bli tiofaldigt bättre? Kan du tänka utanför ramarna och boxen?

Tänk utanför ramen

Lyssna på dina kunder. De har kanske svaret. Diskutera med nära och kära, kollegor och chefer. Fråga dem hur du kan förändras för att bli mer kreativ.

Automatisera ditt arbete för att frigöra kreativ tid

AutomatiseraSjälv har jag automatiserat allt som går att göra utan alltför dyra system. På så sätt får jag tid över för min kreativa verksamhet. Jag styr min dag i Outlooks kalender och har fullständig koll på vad jag ska göra och vad som är gjort. Genom detta arbetssätt frigör jag tid. Jag skriver ofta blogginlägg för att komma igång med mitt skrivande och alla inlägg (gärna för hela månaden) schemalägger jag samtidigt. Sedan använder jag automatiseringsverktyg för att korsbefrukta dessa inlägg även i sociala medier. På så sätt kan du inte skylla på att du är upptagen utan kan fånga idéerna när de ploppar upp.

Ändra dina rutiner

Ändra rutinernaFörändring skapar kreativitet. Det utmanar sinnet i att hitta nya lösningar. I mina onlinekurser för effektivitet lär jag ut hur du kan strukturera, planera och verkligen nå dina mål för att skapa nya resultat genom att ändra ditt beteende.

Vad kan du göra för att förändra dina rutiner och därmed få tid över?

 

 

Lycka till med kreativiteten!

Monica Ivesköld

Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest