Madame Butterfly av Puccini – på Torups slott

Madam ButterflyI Herrskapsstallet på Torups slott visades operan Madame Butterfly av Puccini. Det är en underbar opera, tycker jag, och den bygger på samma tema som en av mina älsklingsmusikaler – Miss Saigon.

Operakvällen blev en överraskning från maken. Den uppskattades verkligen. Det enda smolket i bägaren var att de på Torups slottscafé inte har rättigheter att sälja ett glas vin, som jag tycker är grädden på moset när jag går på teatern (om möjlighet finns). Nu blev det enbart en glass. Tur att vi själva hade vatten med oss att dricka i pausen för köerna blev långa.

Torups Slottscafé rekommenderas varmt.

Här ser du bilderna från nätet via en länk direkt till Skånska Operans hemsida.

En stor opera i det lilla formatet! Det var imponerande att se hur ensemblen lyckats i sin satsning att resa på rundtur med en så stor opera i ett så litet format. De har verkligen lyckats. Biljetterna var onumrerade, så kön började ringla sig redan en timme innan insläpp. Vi hamnade på bra platser. Alla platser byggs upp runt själv scenen som således är i mitten, så publiken får liksom vara med i föreställningen.

Operan – Puccinis gripande mästerverk – handlar om geishan Cio-Cio San som blir dödligt förälskad i den amerikanske sjöofficeren Pinkerton och överger allt i sitt gamla liv för att bli hans hustru. Detta sker via ett avtal. Det är en historia om äkta kärlek och svek, obrottslig trohet och ansvarslös lek. Musiken är odödligt vacker.

Lona Mor Villadsen är en succé

Hur det kan finnas så mycket vacker sång i en så späd kropp, övergår mitt förstånd. Hon är definitivt en ”stor” stjärna på himlen. Tack för upplevelsen, Lona Mor Villadsen!

Huvudrollerna spelas av:

  • Madame Butterfly – Lona Mohr Villadsen, Pinkerton
  • Daniel Svensson,
  • Sharpless – Staffan Liljas,
  • Suzuki – Josefine Andersson,
  • Goro – Josep Cuso,
  • Kate – Siri Carbin Åhlund.
  • Kör: Johanna Kalliokuljo

Musiken: Violin: Saana Kähkonen, Cello: Johanna Hydén, Kontrabas: Mattias Hanskov Palm, Klarinett: Blagoj Lamnjov, Piano: Max Lörstad

Regissör Ola Hörling har gjort ett mycket bra jobb och jag kan varmt rekommendera dig att gå och se denna ljuvliga opera.

Föreställningen spelas även på Palladium i Malmö den 3, 5, 6 och 8 augusti samt på Aalborg Operafestival den 11 augusti.

Monica

 

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest