Mamman och den lilla draken av Sofi Poulsen – Bokrecension

Detta var en bedårande sagobok.  Läste den för mina minsta barnbarn som älskade den. T o m den minste, endast 2,5 år, kom med boken i handen, nästa gång de kom på besök. Han talar mycket, flera meningar i stöten och är snusförnuftig.

– Mormor läsa boken om draken för mig. Spännande. Vill se vad flickan gör. Kan du, mormor? Nu?

Och med de orden kröp han upp i soffan med boken i handen och la den i mitt knä. Sedan läste vi boken på ett annorlunda sätt. Vi tittade på bilderna, jag frågade vad han trodde hände och han svarade.

Detta är en av de finaste barnböcker jag har läst. Under åren som gått, har jag läst massor. Därför kan jag verkligen varmt rekommendera denna bok. Den får 5 av 5 möjliga pennor av mig.

Så här står det om den på nätbokhandeln:

”En fartfylld historia om en mamma och en liten drake, en helt vanlig morgon innan dagis – eller kanske inte så där alldeles vanlig. Små drakar kan bli riktigt arga och spruta både eld och rök, men de kan också göra lyckliga piruetter och äta stora skålar med gröt. Mamman som just väckt sin lilla drake har ingen aning om vad hon ska få vara med om just den här morgonen. Följ med så får du se!”

Sofi Poulsen är född och uppvuxen i Älmhult men bor numera i Växjö med sina barn. Hon är även Fantasy-författare. Så här berättar hon på sin sida om boken:

”I mamman och den lilla draken kan man som förälder känna igen sig hur det kan vara när man väcker sitt lilla söta och sovande barn. Genom alla vardagsbestyr innan man till slut lämnar sin gullunge på dagis.”

Jag rekommenderar dig som har små barn att köpa boken. Texterna är härliga och väldigt typiska för vad som händer när vi är tillsammans med barn.

Ett extra plus är också de otroligt vackra och färgglada bilderna , illustrerade av Nicolas Križan.

Monica

Tagged with →  
Share →

Trackbacks

  1. Förbeställ Mamman och den lilla draken | Sofi Poulsen skriver:

    […] Bokliv har gjort. Här är en bokrecension som Eggetbok har gjort. Här är en bokrecension som Monica Ivesköld har […]