Marinerad kyckling med ugnsrostade rotfrukter
Till min födelsedag bjöd jag på denna lättlagade rätt.
För dig som är viktväktare får du beräkna utifrån potatis, kaffegrädde och matfett samt marinad.
Jag tog fram kycklingfiléer ur frysen på morgonen, dagen innan. På kvällen marinerade jag dessa i en härlig vitlöksmarinad. De fick således ligga i ett dygn i kylen. Normalt brukar jag göra marinaden själv, men denna gång köpte jag färdig.
Ingredienser för 4 personer
Kycklingbröstfilé 4 filéer
Marinad, 1 påse färdig Vitlöksmarinad
Potatis 8-10 st
Morot 6 st
Rapsolja 2 tsk
Kaffegrädde – 2 dl
Kinesisk soya – 2 msk
Sambal Oelek – 1 tsk
Sallad:
– 1 Röd paprika
– Ett antal plommontomater
– Sockerärtor skurna i små bitar
– Frysta ärtor (som fått tina)
Gör så här
Lägg kycklingfiléer i marinad och låt dem ligga i denna under ett dygn.
Sätt ugnen på 200°.
Skala och klyfta potatisen.
Skala och klyfta morötterna.
Lägg potatis och morötter i en ugnsfast form med olja i botten. Rör runt. Krydda med grillkrydda och salt och lite vitpeppar.
Sätt in i varmluftsugnen ca 45 min.
Lägg den marinerade kycklingen, gärna avtorkad, i en ugnsfast form.
Blanda 2 dl kaffegrädde med kinesisk soya. Häll över kycklingen. Täck med folie. Sätt in i ugnen när potatisen varit inne i ca 15 minuter. Ta av folien efter ca 15 minuter.
Servera salladen till.
Superenkelt och mycket gott. Rätten blev uppskattad, framförallt av barnbarnet Axel (10 år) som gav mig full pott.
Monica