Mats Ahlstedt – Guldmakaren

Mats Ahlstedt GuldmakarenBokrecension

Tack Bokfabriken för recensionsexemplaret.

Format: Inbunden

Serie: Ella Werner (del 5)

Antal sidor: 253

Utgivningsdatum: 2020-03-31

Förlag: Bokfabriken

ISBN: 9789178353354

Detta var första gången jag läste en bok av Mats Ahlstedt men definitivt inte sista. Jag gillar verkligen hans skrivarröst.

Hade svårt att lägga ifrån mig boken. Tänkte att jag skulle läsa ett kapitel till och sedan ytterligare ett … eftersom han skriver korta kapitel som ökar spänningen.

4 pennorJag ger boken 4 av 5 pennor och rekommenderar den innerligt.

Tyvärr har jag förstått att de som gillar hårdkokta deckare i min familj dessvärre inte är lika imponerade av boken som jag är. De tycker att den är ”amatörmässig”. Det tycker INTE jag. Jag tycker att boken är en mysdeckare och sådana uppskattar jag verkligen. Så om du är som jag och gillar mysdeckare, läs boken!

Guldmakaren är den femte fristående delen i Mats Ahlstedts populära serie om profilerare Ella Werner vid Göteborgspolisen. Jag har inte läst de övriga, och den hänger bra ihop för mig ändå.

Lite kort om Mats Ahlstedt

Mats Ahlstedt tillbringade sina första levnadsår på en prästgård i Jämtland. Därefter gick flyttlasset till Göteborg där hans far jobbade som fängelsepräst. Efter en universitetsexamen i svenska med inriktning på litteraturvetenskap blev Mats Ahlstedt journalist. Idag ägnar han sig enbart åt sitt författarskap.

Innehållet från internetsidorna

”Ella Werner måste dö. Det är villkoret för att Ella Werners infiltratör Christer Quist, nyligen frigiven efter ett långt fängelsestraff, ska kunna bli medlem i det kinesiska brottssyndikatet Triaden. 

Christer Quist har fått reda på att ligan planerar en kupp mot guldmakaren, som gömmer tvåhundrafemtio kilo rent guld någonstans i Göteborgstrakten. För att infiltrera det kriminella nätverket iscensätter han ett fingerat mord på Ella Werner, som tvingas gå under jorden tillsammans med kollegan och sambon Nicklas Crona. Det är bara ett problem – Triaden har en mullvad i polishuset. Kommer bluffen att avslöjas innan Ella Werner hinner stoppa Triaden?”

 

Vid pennan

Monica Ivesköld

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest