Min effektivitets-spalt

För några år sedan hade jag en egen effektivitets-spalt i tidningen Svedala-Magasinet bland annat.

Här är en av de artiklar jag skrev då.

Effektivitet handlar om att må bra

Stress kan vara tankar (jag kallar dem ”apor”). För att tysta aporna behöver du lära dig att skapa en ordlös, gränslös kommunikation.

Apor

En tanke kan skapa en negativ känsla som gör dig till en urtidsmänniska som vill fäkta eller fly. Adrenalin, noradrenalin och kortisol åker berg-och-dalbana i kroppen. Med hjälp av metoder som meditation, mindfulness och hypnos (ingår i min onlinekurs ”Nålsögat” som du kan köpa för halva priset just nu) kan du tysta aporna. Fokusera med hjälp av qigong (ingår i min onlinekurs ”Mentala vitaminkickar” som du kan köpa till halva priset just nu, yoga eller tai chi. Användendast positiva känslor – inga tankar. Lägg märke till din kropp när den är i rörelse. Notera dina ryggmuskler när du borstar tänderna. Fokusera på känslan – utan tankar.

Stressen skapas av rädslor som styr dig. Rädslorna handlar om att du vill vara älskad, omtyckt och kompetent. Prestation blir ibland till ångest och oro. Du kan med små medel förändra och skapa balans som leder till effektivitet.

Men vad är effektivitet?

Det är kontentan av tre små ord:

  1. Beslut (VAD?)
  2. Planering (NÄR?)
  3. Struktur (VAR?)

Dessa frågor är således avgörande för din effektivitet. Ta aldrig på dig en uppgift utan att ställa dessa frågor; Vad, när och var?

Många människor har problem vid beslutet. De förhalar vilket skapar surdegar i tunga, mentala ryggsäckar. Effektivitet är att fokusera och vara disciplinerad.

Du har kanske skrivit listor i ditt liv men inte så här. Eliminera stressen genom att följa dessa enkla tre regler:

  • Besluta vad du ska göra (vilka aktiviteter du ska utföra)
  • För in detta i din kalender
    1. Skriv hur lång tid du tror att uppgiften tar
    2. Skriv när du ska göra den
  • Släpp sen alla tankar på den. Blunda och upplev en inre frid genom att känna att du redan gjort den. Då blir allt så mycket enklare.

Lycka till med att tysta aporna!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

 

 

Tagged with →  
Share →