Monicas fisksoppa

FisksoppaPer portion 5 sp

Innehåll:

  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 bit fänkål
  • 1 tsk flytande margarin (1 sp)
  • 1/2 dl vitt vin
  • 2,5 dl vatten
  • 1 msk hummerfond
  • 3 msk lätt crème fraiche (3 sp)
  • 1 bit torskfilé (ca ½ filé)
  • 1 bit laxfilé (ca ½ filé)
  • ½ tsk salt
  • ¾ msk timjan

Gör så här:

  • Skala och hacka lök och vitlök
  • Skär fänkålen i små bitar
  • Fräs lök, vitlök och fänkål i en kastrull med margarin i ca 3 minuter
  • Tillsätt vin, vatten och fond och sjud under lock i ca 10 minuter
  • Rör i lätt crème fraiche
  • Skär fisken i 1,5 cm-bitar
  • Lägg i fisk och låt sjuda i max 3 minuter
  • Smaka av med salt
  • Tillsätt timjan


Smaklig måltid!

Monica

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest