Monicas fläskfilé med purjolök och vitlök

FläskfiléWW-recept ca 7 blå SP per person 

Jag älskar att laga mat och framförallt experimentera och skapa nya rätter. Den här gjorde jag en kväll i förra veckan – helt sporadiskt.

Ingredienser 4 portioner

Ca 500 g Marinerad fläskfilé i tunna skivor (2 skivor = 1 sp)

1 Purjolök

1 knippa gräslök

2 vitlöksklyftor

Knorrs Grillkrydda, salt, vitpeppar, lite kryddpeppar, paprikapulver, lite örtkryddor

2 tsk flytande margarin

1 dl vatten

2 dl lätt creme fraiche (ca ½ dl = 3 sp)

Ris (1 dl ris = 3 sp) Kinesisk soya

Gör så här

Skär purjolöken i tunna ringar. Klipp gräslöken tunt. Pressa vitlökarna. Skär fläskfilén i tunna skivor, krydda.

Stek purjolök och vitlök i en panna i lite flytande margarin. Häll över i en gryta.

Stek fläskfilén i margarin och häll över.

Häll på vatten och låt allt eftersteka under lock i 10 minuter. Koka under tiden riset.

Häll på lätt creme fraichen och rör runt, färga ev med lite soya. Låt allt få ett uppkok igen. Häll över gräslöken.

Servera med kinesisk soya och ev en sallad.
Smaklig måltid!

Monica

 

 

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest