Monicas Fläskfilé Provencal för viktväktare

Fläskfilé provencalDet här receptet har jag gjort om för att inte behöva lägga så många points på godsakerna, som jag annars får göra eftersom potatisgratängen är fet.

Per person: 9 blå sp + vitlökssmör 2 sp

Ingredienser för 2 personer

  • Fläskfilé 4 skivor – 1 sp/pers
  • Potatis – 4 st – 4 sp/pers
  • Gul lök – 1 st – 0 sp
  • Vitlök – 4 krossade/pressade skivor – 0 sp
  • Margarin, flytande – 0,5 tsk – 1 sp
  • Kaffegrädde – 1 dl – 7 sp
  • Knorrs grillkrydda, vitpeppar, salt, paprikapulver, kryddpeppar
  • Margarin 50 gr – en skiva av vitlökssmöret – 2 sp

Gör så här

Fläskfilé provencal

Skär fläskfilén i tunna skivor. Krydda med grillkrydda, vitpeppar, kryddpeppar, paprikapulver och salt.

Skala potatisen och skär den tunt.

Skär löken tunt.

Smörj ett ugnsfast fat med flytande margarin.

Varva potatis och lök i formen. Krydda med grillkrydda, salt och peppar mellan varven.

Pressa 2 vitlöksklyftor ovanpå gratängen.

Häll på grädde. Sätt in i 175 graders ugn i ca 45 minuter. (Ev behöver du späda lite mer. Då kan du ta mjölk.)

Lägg på ett lock eller folie om gratängen börjar bli svart i kanterna.

Stek under tiden fläskfilé-skivorna. Späd med 1 dl vatten och låt eftersteka under lock i max 10 minuter.

Vitlökssmöret

Rör margarinet smidigt.

Pressa i 2 vitlöksklyftor.

Krydda med grillkrydda, salt och vitpeppar.

Rulla smöret i folie. Frys. Skär upp 2 tunna skivor och dekorera fläskfilén med vid servering.

Smaklig måltid!

Monica

 

Tagged with →  
Share →
0 comments
Animated Social Media Icons by Acurax Responsive Web Designing Company
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Instagram