Monicas Gulasch på högrev

Gulasch på högrevNormalt brukar jag laga gulasch utifrån Carl Butlers recept. Men den här dagen hade jag inte ingredienserna hemma. Jag valde då att skapa ett eget recept. Här får du ta del av detta. Det blev en riktig höjdare och de som åt tog faktiskt två portioner.

Ingredienser

500 gr högrev

Matolja att steka i

2 klyftor vitlök (pressad)

1 purjolök

1 grön paprika

Chilipulver, vitpeppar, salt , grillkrydda

1 tsk spiskummin

2 tsk paprikapulver

2 msk kalvfond

¾-1 liter vatten

6 potatisar

3 msk tomatpuré

Gör så här

Tärna högreven i ca 2 cm stora bitar. Bryn köttet i olja i en stor gryta. Skär purjolöken och paprikan i små bitar. När köttet fått fin färg lägger du i purjolök, pressar i vitlöken och kryddar med chilipulvret.

Tillsätt hälften av paprikan och stek i ca 5 minuter till. Tillsätt spiskummin, paprikapulver, kalvfond och vatten. Låt sjuda under lock i ca 1 timme. Smaka att köttet är genomstekt.

Skala och tärna potatisen. Tillsätt potatis och tomatpuré. Rör om ordentligt och låt sjuda i ca 20-30 minuter till.  Smaka av med salt och peppar. Strö över resten av paprikan vid servering.

Smaklig måltid!

Monica

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest