Monicas kräftsoppa

Den här veckan bjuder jag på ett favoritrecept. Jag älskar kräftor och nu i augusti brukar de flesta unna sig kräftor. Kanske ska du rent av ha en kräftskiva.

Detta recept är anpassat till viktväktarna och enkelt att tillaga.

Monicas kräftsoppa4 portioner – 9 ww-Points

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 tsk flytande margarin till stekning
  • 3 msk koncentrerad hummerfond + ca 8 dl vatten
  • 2 dl lätt crème fraiche (4 sp)
  • 1 paket (ca 300 g) Kavli mjukost med kräftsmak (5 sp)
  • 1 burk kräftstjärtar i dillag (360 g, varav 170 g kräftstjärtar)
  • 1 knippe dill

 Gör så här

  • Skala morötterna
  • Riv morötterna
  • Skiva purjolöken tunt
  • Fräs morötter och purjolök i margarin i en stor kastrull
  • Tillsätt fond och vatten
  • Låt puttra ihop i ca 10 minuter
  • Rör ner crème fraiche och kräftost
  • Sjud försiktigt upp under omrörning
  • Tillsätt kräftstjärtarna (men spara några till garnering)
  • Tillsätt hackad dill
  • Värm och smaka eventuellt av med salt och vitpeppar

Smaklig måltid!

Monica

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest