Monicas Kycklinggryta Bombay
Idag bjuder jag på en sagolikt god kycklinggryta, inte så stark. Lättlagad. Om du serverar den med blomkålsris håller du nere pointsen.
Ingredienser för 2 personer
Ca 11 blå WW-sp per person
2 st kycklinglårfilé
1 gula lökar, hackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
1/2 msk curry
Lite Santa Maria Tikka Masala krydda
1/2 msk tomatpuré
400 g light kokosmjölk (8 sp)
1 grönsaksbuljong + 1 dl vatten
1 knivsudd sambal oelek
salt, peppar
3/4 msk kinesisk soja
1,5 msk mango chutney (1 sp)
2 tsk margarin att steka i (1 sp)
Tillbehör:
Blomkålsris
Banan
Cocktail-tomater
1 röd paprika, tärnad
Instruktion – Gör så här
- Skär kycklinglårfiléerna i strimlor
- Fräs lök, vitlök och kryddor
- Rör ner tomatpuré
- Stek kycklingen (i flytande margarin)
- Lägg över allt i gryta
- Rör ner kokosmjölken samt grönsaksbuljongen och låt koka upp.
- Smaka av med sambal olek, salt, peppar och soja
- Låt puttra 10-15 minuter
- Koka blomkålsriset (brukar ta ca 1 minut)
- Skär upp tillbehör och lägg i skålar
Smaklig spis!
Monica