Monicas Kycklinggryta Bombay

KycklinggrytaIdag bjuder jag på en sagolikt god kycklinggryta, inte så stark. Lättlagad. Om du serverar den med blomkålsris håller du nere pointsen.

Ingredienser för 2 personer

Ca 11 blå WW-sp per person

2 st kycklinglårfilé
1 gula lökar, hackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
1/2 msk curry
Lite Santa Maria Tikka Masala krydda
1/2 msk tomatpuré
400 g light kokosmjölk (8 sp)
1 grönsaksbuljong + 1 dl vatten

1 knivsudd sambal oelek
salt, peppar
3/4 msk kinesisk soja

1,5 msk mango chutney (1 sp)
2 tsk margarin att steka i (1 sp)

 

Tillbehör:

Blomkålsris

Banan
Cocktail-tomater

1 röd paprika, tärnad

 

Instruktion – Gör så här

  • Skär kycklinglårfiléerna i strimlor
  • Fräs lök, vitlök och kryddor
  • Rör ner tomatpuré
  • Stek kycklingen (i flytande margarin)
  • Lägg över allt i gryta
  • Rör ner kokosmjölken samt grönsaksbuljongen och låt koka upp.
  • Smaka av med sambal olek, salt, peppar och soja
  • Låt puttra 10-15 minuter
  • Koka blomkålsriset (brukar ta ca 1 minut)
  • Skär upp tillbehör och lägg i skålar

 

Smaklig spis!

Monica

Tagged with →  
Share →