Monicas mustiga gryta på fransyska

GrytaEndast 5 blå sp (WW) ifall du äter 1 portion med 1,5 potatis

Ingredienser 4 portioner

  • 400-500 gr rent kött av fransyska
  • Flytande margarin ca 1 tsk
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 burk champinjoner
  • 1 röd paprika
  • Kryddor: Salt, grillkrydda, vitpeppar, kryddpeppar, paprikapulver, ingefära (2 tsk), franska örtkryddor (1/2-1 msk)
  • 1 paket krossad tomat
  • Vatten ca 2,5 dl

Gör så här

  1. Skär köttet i 1,5 cm-stora bitar
  2. Hacka lök och vitlök fint
  3. Skär paprikan i små bitar
  4. Stek löken i flytande margarin tills den fått lite färg
  5. Lägg över i en gryta
  6. Stek champinjonerna och krydda dem med grillkrydda
  7. Lägg över i grytan
  8. Stek köttet tills det har stekyta runt omkring, krydda med samtliga kryddor
  9. Lägg över i grytan
  10. Häll på vatten och ett paket krossad tomat
  11. Koka på svag värme i ca 2 timmar
  12. Späd vid behov med mer vatten i slutet av koktiden
  13. Skala under tiden potatisen
  14. Koka dem
  15. Lägg över paprikan och servera grytan, gärna med en sallad

Smaklig måltid!

Monica

Tagged with →  
Share →
0 comments
Social Media Integration by Acurax Wordpress Developers
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Instagram