Monicas mustiga gryta på fransyska
Endast 5 blå sp (WW) ifall du äter 1 portion med 1,5 potatis
Ingredienser 4 portioner
- 400-500 gr rent kött av fransyska
- Flytande margarin ca 1 tsk
- 1 gul lök
- 4 vitlöksklyftor
- 1 burk champinjoner
- 1 röd paprika
- Kryddor: Salt, grillkrydda, vitpeppar, kryddpeppar, paprikapulver, ingefära (2 tsk), franska örtkryddor (1/2-1 msk)
- 1 paket krossad tomat
- Vatten ca 2,5 dl
Gör så här
- Skär köttet i 1,5 cm-stora bitar
- Hacka lök och vitlök fint
- Skär paprikan i små bitar
- Stek löken i flytande margarin tills den fått lite färg
- Lägg över i en gryta
- Stek champinjonerna och krydda dem med grillkrydda
- Lägg över i grytan
- Stek köttet tills det har stekyta runt omkring, krydda med samtliga kryddor
- Lägg över i grytan
- Häll på vatten och ett paket krossad tomat
- Koka på svag värme i ca 2 timmar
- Späd vid behov med mer vatten i slutet av koktiden
- Skala under tiden potatisen
- Koka dem
- Lägg över paprikan och servera grytan, gärna med en sallad
Smaklig måltid!
Monica