Monicas Torskgryta

4 små portioner

10 points

TorskgrytaIngredienser:

  • 2 potatisar
  • 3 stora schalottenlökar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 stånd fänkål
  • 3 morötter
  • 3 msk färsk ingefära, skuren i tunna skivor
  • 75 g sockerärtor
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 ½ msk fiskfond
  • 4 dl lätt kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk chilipulver
  • Salt samt Knorrs grillkrydda
  • 250 g torskfilé

Gör så här:

  1. Skala potatisar, schalottenlök, ingefära och morötter.
  2. Hacka schalottenlök och potatisar, skiva morötter och ingefära. Skiva även fänkål tunt.
  3. Stek grönsakerna i olja i en gryta tills de blivit mjuka. Pressa i vitlök
  4. Tillsätt fond, kokosmjölk, vatten, curry och chilipulver.
  5. Låt koka upp under lock och sjud några minuter.
  6. Skär torsken i bitar, krydda med salt och grillkrydda.
  7. När grönsakerna är färdiga, lägg i torsken och sockerärtorna. Låt sjuda några minuter tills fisken är färdig.

Vill du ha en matigare torskgryta kan du ta mer potatis.

Smaklig måltid!

Monica

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusCheck Our Feed