Mord i blått av Jan Mårtenson samt rabatt på boken Jul igen

Framsidan - Jul igenIdag är det måndagen den 3 december. Varje måndag bjuder jag på en bokrecension eller ett boktips. Idag handlar det om nedanstående härliga bok av Jan Mårtensson för alla som vill läsa en icke blodig deckare.

Och dessutom ger jag dig ett erbjudande. Boken Jul igen som är en antologi och en slags adventskalender för vuxna utkom i fjol. Jag har endast två (2) exemplar kvar av boken. Till den förste av er som skickar in beställning, erbjuder jag boken med kraftfull rabatt. Vill du läsa mer om boken och se vad den kostar på nätet, kan du klicka på länken här:

Boken Jul igen

Priset på nätet är, som du ser, 159 kronor plus frakt. Du får köpa den av mig till mitt inköpspris – endast 100 kronor plus frakt.

Beställ den här genom att klicka på länken:

Beställ boken Jul igen här till rabatterat pris

***

Bokrecension Jan Mårtensson

Mord i blåttÅh vilken överraskning. Det är första gången jag läser något av Jan Mårtenson, men absolut inte sista. En deckare med feelgood-känsla. Så ovanligt och overkligt. Inga blodiga sidor och många fina historiska skildringar med mera.

Jag rekommenderar varmt denna bok till alla som gillar feelgood såväl som icke-blodiga deckare. Några recensenter har skrivit om den höga mysfaktorn i boken. Jag håller odelat med. Jag ger den full pott, dvs fem pennor av fem möjliga.

Jan Mårtenson har skrivit 40 böcker om Homan, huvudkaraktären i boken.

Så här står det på nätbokhandelns sidor om boken:

”Dödliga intriger i modevärlden

På det stora modehuset på Sturegatan är stämningen kaotisk. Husets grundare har avlidit och lämnat över ledningen till sin unga änka. Hans båda döttrar avskyr sin styvmor och dessutom har deras storslagna expansionsplaner gått upp i rök.

Samtidigt som maktspelet trissas upp ska företagets överdådiga 50-årsjubileum firas, i Marrakech, den mytomspunna staden i Marocko mellan snötäckta Atlasberg och Saharas sandvidder. Där flockades 1900-talets internationella jetset och där levdes ett hedonistiskt liv, långt borta från borgerliga spärrar och konventioner. Och där skapade modeikonen Yves Saint Laurent sitt residens i den magnifika trädgården Jardin Majorelle, där hus och dekorationer skimrar i lysande kraftfullt majorellblått.

Johan Kristian Homan, den stillsamme antikhandlaren från Gamla stan, hamnar mitt i firandet. Hans flickvän Francine är bjuden till jubileet och Johan Kristian följer med.

Men plötsligt, under ett besök i Yves Saint Laurents trädgård, slår döden till, ett livsljus blåses brutalt ut. Rånmord, tror marockansk polis. Mord, tror Homan, men han har ju inga bevis, bara sin intuition.

Tillbaka i Stockholm involveras Homan alltmer i intrigerna bakom modehusets fasader. Dramatiken växer och snart finner han sig mitt i en händelseutveckling med dödlig utgång.”

5 pennorVid pennan
Monica

 

Share →
0 comments
Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusCheck Our Feed