Mormors goda skinkrullader
Ända sedan barnen var små, har vi tillagat denna goda rätt på resterna av julskinkan. I år hade vi ingen skinka över så jag köpte extra rökt påläggsskinka. Det går lika bra.
Om du använder vispgrädde blir rätten 14 blå sp (viktväktarna). Du kan byta ut vispgrädden mot vanlig grädde och därmed spara points.
Ingredienser (3-4 portioner)
8 tunna skivor rökt skink
3 msk finhackad gul lök (ca 1 lök)
3 msk äppletärningar (ca 1 äpple)
3 msk hackad paprika, gärna röd (ca 1 paprika)
1,5 dl vispgrädde
2 tsk senap
Gör så här
Blanda lök, äpple och paprika. Fördela blandningen på skinkskivorna. Rulla ihop till rullader och lägg i en smörad form. Vispa grädden och smaksätt med senap. Täck skinkrulladerna med grädden. Gratinera i 225 gradig ugn i max 15 minuter. Passa så du inte bränner kanterna på skivorna
Servera med luftigt hemlagat potatismos. Strö eventuellt över lite persilja.
Nedan ser du en bild på rätten innan tillagning och en bild tillagad.
Smaklig måltid!
Monica