Mormors goda skinkrullader

Ända sedan barnen var små, har vi tillagat denna goda rätt på resterna av julskinkan. I år hade vi ingen skinka över så jag köpte extra rökt påläggsskinka. Det går lika bra.

Om du använder vispgrädde blir rätten 14 blå sp (viktväktarna). Du kan byta ut vispgrädden mot vanlig grädde och därmed spara points.

Ingredienser (3-4 portioner)

8 tunna skivor rökt skink
3 msk finhackad gul lök (ca 1 lök)
3 msk äppletärningar (ca 1 äpple)
3 msk hackad paprika, gärna röd (ca 1 paprika)
1,5 dl vispgrädde
2 tsk senap

Gör så här

Blanda lök, äpple och paprika. Fördela blandningen på skinkskivorna. Rulla ihop till rullader och lägg i en smörad form. Vispa grädden och smaksätt med senap. Täck skinkrulladerna med grädden. Gratinera i 225 gradig ugn i max 15 minuter. Passa så du inte bränner kanterna på skivorna

Servera med luftigt hemlagat potatismos. Strö eventuellt över lite persilja.

Nedan ser du en bild på rätten innan tillagning och en bild tillagad.

Mormors skinkrullader

Smaklig måltid!

Monica

 

 

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest