Njutbara veckanJag vet inte hur du har haft det, men själv har jag njutit en hel vecka – nästan så jag skäms.

Marknad och shopping

Under veckan har jag promenerat omkring på marknader och köpt blommor, frukt och grönsaker, framförallt , till mitt målande och skapande. Ibland har de blivit en delikat maträtt, ibland har de fått sitta modell till mina kommande målningar. En av mina allra första målningar hette: Kärleken till de 3 apelsinerna. Nu blir det nog en ny kärleksmålning till Clementinerna.

Att njuta av blommor inom- och utomhus är aldrig fel. Kanske blir det även här en och annan målning som minne av dessa vackra alster. Vilka färger. Det är rena lyxen.

Estetik handlar om att låta ögat njuta. Under veckan har jag byggt upp grunderna för en ny utbildning i Måleri. Pilotgruppen blir ett gäng Qoola Qvinnor. Det ska bli riktigt roligt att testa mina idéer. Blir det bra, kan det resultera i en kommande digital utbildning i ämnet.

Ögat och gommen

KinesrestaurangenDet räcker inte att ögat får sitt. Gommen vill också vara med. Ett njutbart restaurangbesök fanns givetvis också på agendan denna vecka. Det är på en av mina favoritkrogar – en omtyckt liten Kinesrestaurang. De har en Kycklingrätt med Cashewnötter som är beroendeframkallande.

Även en och annan god lunch, lyckades jag njuta av. Här bjuds det på Serano-skinka i solskenet.

Vad vore livet utan golf?

Givetvis njöt jag även av en golfrunda. Den här utövades på Lo Romero, en otroligt vacker bana. Vi hade dessutom supertrevligt sällskap av två glada tjejer från Värmland (strax utanför Karlstad). Och båda lyste som solen gör i Karlstad.

 

Bil som flörtarDet gäller att sticka ut

Idag talar vi om USP (Unique Selling Point) och UBP (Unique Buyers Point). Vi svenskar är så påverkade av Jante att det inte alltid är så att vi vågar sticka ut. Trots det är detta viktigt. Åtminstone om du vill att andra ska uppmärsamma dig.

Du måste våga flörta med publiken, med dina kunder, med dina läsare. Den här ljuvliga bilen fanns jag på en parkeringsplats. Jag vet inte om det var den som blev förälskad i mig eller tvärtom.

Min roman

Nu börjar det likna något. I veckan har jag haft inspiration. Många sidor har tillkommit. Huvudpersonen i boken springer iväg. Det gick inte att hålla henne stången. Hon for som en geting från sida till sida.

Dessutom har jag haft turen att få en av mina noveller accepterad i en tidning. Jag är verkligen lyckligt lottad. Att få leva ut min dröm, göra det som jag brinner för, är så underbart. Speciellt med tanke på alla åkommor och annat elände som dras till detta hem. Men mer om det en annan gång. Nu njuter vi, tycker jag.

Njutbara hälsningar

Monica Ivesköld
Milord Inpiration (ingår i Resultat Direkt)

 

 

Tagged with →  
Share →