Novellantologin ”Lyckliga tider” är på gång

Nu kan jag avslöja att novellantologin ”Lyckliga tider” med 20 författare och 26 noveller börjar bli klar. Ännu är det en del arbete innan den går till förlaget. Här ser du två förslag på omslag. Vi uppskattar alla om du ger oss feedback på VILKET omslag du tycker är bäst.

Förslag på omslag - 2 alternativ

Ovan ser du våra fina omslag som Snezana Lindskog har skapat åt oss. Fantastiskt fina och talande. Snezana har lyckats får med många attribut som handlar om lycka; fyrklöver, hästsko, hjärta, och händer som håller i varandra. Tilltalande, symboliska omslag med andra ord. Tack snälla Snezana för att du tagit dig tid att göra dessa.

Allt startade i höstas under onlinekursen ”Planera ditt skrivande och din marknadsföring”. Jag lovade deltagarna i kursen att de skulle få vara med om skapandet av en bok. Få skriva en novell och följa den hela vägen till tryckningen och distributionen. Några antog utmaningen.

Eftersom vi behövde ha fler noveller i boken, beslutade jag att skapa en tävling. Det kom in många fina noveller och var inte lätt att göra urval kring vilka som skulle vara med i antologin. En liten jury tillsattes och de fick lägga synpunkter som slutade med att vi samlade dessa fina noveller.

Alla antagna författare fick sedan redigera novellerna utifrån ett redigeringsschema. De fick även förbättra sättningen utifrån en given mall.

Därefter har jag korrekturläst och satt texterna, något som jag arbetat med tidigare under många år som redaktör (både i eget förlag och som inhyrd konsult). Fotografier på författarna har inkommit såväl som presentationer. Nästa vecka påbörjar jag arbetet med presentationerna och slutsättningen. Men först, ska baksidestexten skrivas.

Vi närmar oss lansering!

Monica

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest