Öka din förmåga att uppnå framgång

Dream big

Det finns fyra sätt att öka din förmåga på:

  • Att testa och behärska
  • Sociala modeller
  • Övertalning
  • Känslomässigt tillstånd

När du märker att du klarar av något, är du benägen att upprepa detta

Detta är den mest effektiva vägen att uppnå framgång. Genom att lyckas, stärker du dig själv. Så snart du uppnår ett resultat, ökar du din förmåga. Genom att träna ofta och mycket, stärker du ditt självförtroende och skapar resultat.

Upprepa

När vi ser att andra lyckas, tror vi att vi också kan

När andra kan, inser du ofta att du själv också kan. Ser du att någon som påminner om dig själv, har lyckats, är du benägen att testa. Men självfallet kan motsatsen – att du ser någon misslyckas – ha effekten av att tappa självförtroendet. Det skapar negativa vibbar och du tror kanske genast att du också kommer att misslyckas.

Övertalning – traditionell ”pep-talk”

När någon övertalar dig, säger att du har kompetensen, förmågan och kunskapen, är du beredd att testa. Du tvivlar då mindre sällan på dig själv.

Varning för att någon, däremot, trycker ner dig och säger motsatsen. Speciellt i Sverige med vår ”jante-lag” förekommer ganska mycket undertryckande. Lyssna inte! Ha förtroende för att ”DU KAN”. Jag har alltför ofta hört någon säga till någon annan:

  • Det förstår du väl att du inte kan klara (eller: Klart du inte kan lyckas med det ….)

Du tror på dessa negativa påståenden som blir en självuppfyllande profetia, rädd för att höra någon säga: ”Vad var det jag sa?”.

Jag tycker därför att du idag ska satsa på att lyfta någon i din omgivning. Berätta för alla du möter vad de är bra på. Kritisera inte!

Du dömer dig själv baserat på din emotionella reaktion i en viss situation

När du är stressad upplever du dig själv som mer sårbara. Då är det lätt att döma. Både dig själv och andra. Humöret påverkar självkänslan. En positiv känsla förbättrar den, en negativ känsla försvagar den.

 

Så VAD ska du göra för att öka din förmåga för framtiden?

Lycka till!

Monica Ivesköld

Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Tagged with →  
Share →