Om egenutgivning – om teamet finns

Böcker egenutgivningAllt började med den förbättrade utskriftstekniken. Den startade en revolution i egenutgivning. Författare behövde inte längre ta en finansiell risk eller vänta på att bokförlag skulle godkänna dem. Tusentals entreprenörer hoppade på tåget att snabbt få ut sina böcker på marknaden. Med Amazons program Kindle kunde de skapa e-böcker och marknaden exploderade. En del författare har haft framgång, andra inte.

Bloggarna ökade. Miljoner kopierade e-böcker skapade en genrefiction för e-boksplattformar.

Trots detta är de flesta böcker fortfarande tryckta, och ofta via traditionell offsettryckning. Det gäller att skapa vackra egentryckta böcker.

 

1500-tals utgivningFör att veta hur du gör professionella uppställningar, rekommenderar jag min Handbok för textproduktion. Du undrar kanske varför du behöver skaffa kunskaper som har sitt ursprung från 1500-talet? Många nöjer sig idag med sociala medier. Jo, om du vet hur reglerna fungera, kan du bryta mot dem, och ändå uppnå läsbarheten som är viktig för din målgrupp.

En önskan är att sätta samman en grupp människor med olika kompetenser. Tänk så suveränt. Om en person var en duktig korrekturläsare, en annan testläsare, en tredje illustratör, en fjärde fotograf, en femte marknadsförare, en sjätte layoutare, en sjunde rubriksättare, en åttonde lektör, en nionde redaktör och en tionde tryckare. Vilket team vi då hade fått. Frågan är om dessa proffs skulle vilja jobba tillsammans och skriva böcker, kanske enskilt eller i grupp. Du kan orimligt leva upp till alla dessa yrkesgrupper på egen hand.

När boken är skriven, redigerad och tryckt börjar det egentliga arbetet; att sälja den och distribuera den.

Jag önskar dig stort lycka till med egenutgivningen!

Monica

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusCheck Our Feed