Om ni inte börjar leva gör jag slut av Eva Swedenmark

Om ni inte börjar leva gör jag slut av Eva SwedenmarkBokrecension

Serie: De fyras gäng (del 1)

Antal sidor: 190

Förlag: Ordberoende Förlag

ISBN: 9789187595301

 

Tusen tack, kära Eva, för att jag fick dina böcker där denna var den första i serien ”De fyras gäng”. Jag hade förmånen att vinna böckerna i en tävling.

Detta var en härlig bok, en feelgood som var annorlunda än någonting annat som jag läst. Otroligt rolig och underhållande. En bok att minnas.

Jag ser verkligen fram emot att läsa de övriga böckerna i serien. Vilken bok och vilka upptåg.

På baksidan står det så här:

”Jag vägrar att bli en osynlig tant! Berätta om era hemligheter och drömmar annars gör jag slut med er, säger Garbo. Vännerna Pamela, Anita och Ingalill vågar inte annat än att anta hennes utmaning. Deras nya uppriktighet leder dem på halsbrytande färder i Stockholms skärgård och spännande möten på franska Rivieran. De väntar inte längre på att något ska hände dem, de ser till att det händer när de väljer vänskap och äventyr. De får en oväntad förmögenhet. Men framför allt vinner de tillbaka glädje, livsvilja och lust till kärlek.

Det här är första boken i en serie om D fyras gäng. Fyra kvinnor ur den generation som en gång stod på barrikaderna och tyckte att allt var möjligt, precis som Eva själv i Paris på sextiotalet. Med mycket humor, värme och ett stänk av självupplevd svärta skildrar hon hur livet kan te sig för kvinnor femtio plus. Med sin roman vill hon ge andra inspiration att ta tag i sina liv och förverkliga sina drömmar.”

 

Här är ett litet utdrag ur den här romanen. Från sidan 123:

’I kassen hade de stöldgods hon inte visste vad de skulle göra med.

Anita var också blek.

”Det var väl inte världens mest geniala plan.” …

”Vi får väl se vad vi hittar i det ni tagit, annars dumpar vi väl bara allt i havet”, sa Ingalill som var lugnast denna gång, men hon hade ju sluppit gå med upp.’

 

Så här står det på nätbokhandelns sidor:

”Livet tar inte slut bara för att man har fyllt 60!

De fyra väninnorna Garbo, Pamela, Anita och Ingalill gör inget annat än ältar besvikelser och sjukdomar, tills en dag då Garbo får nog och ställer ett ultimatum: Berätta om era hemligheter och drömmar annars säger jag upp bekantskapen.

Det blir startpunkten för alla fyra att våga avslöja vad de egentligen vill ha ut av livet. Damerna gör upp listor på vad de önskar sig och alla får i uppgift att hjälpa till att uppfylla dessa drömmar. Nu ska de hämnas på sol-och-våraren, leta upp gamla kärlekar eller återuppta vänskapsrelationer från förr.

Om ni inte börjar leva gör jag slut är romanen som med humor och värme tar tag i den stora frågan om hur man förväntas leva sitt liv efter att man passerat 60-strecket.”

 

Jag rekommenderar alla tjejer 50+ att läsa den här. En ljuvlig och roliga historia om att faktiskt våga, att göra livet glädjefullt och leva sina drömmar.

4 pennorBoken får 4 av 5 pennor av mig.

 

Eva är författare och journalist. Hon har skrivit många böcker, några tillsammans med Annica Wennström. Bland annat boken ”Det hemliga rummet” som jag tidigare recenserat. Du kan läsa den recensionen här.

Vid pennan
Monica

Tagged with →  
Share →