På öppet hav av Nora Roberts

Boktips

På öppet hav av Nora RobertDen här boken ingår i en serie, nämligen om familjen i Chesapeake bay. Detta är del 1. Böckerna är fristående.

En Nora Roberts när den är som bäst. Kärlek och romantik, heta nätter och relationer som övergår i djup kärlek. Feelgood såsledes.

Så här står det om boken på nätbokhandeln:

”Anna Spinelli känner sig genast dragen till bröderna Quinns fridfulla gamla hus när hon ser det för första gången. Och hon känner sig än mer dragen till den äldste av de tre adopterade bröderna, den äventyrslystne racerföraren Cam, som återvänt hem efter faderns död i en bilolycka. Men socialarbetaren Anna måste lägga band på sina känslor. Cam och hans bröder Phillip och Ethan har begärt att få vårdnaden om tioårige Seth, deras fars siste skyddsling, och det är Annas jobb att bedöma om de är mogna för uppgiften.

Cameron Quinn hade precis som sina bröder en tuff uppväxt, innan Raymond och Stella Quinn adopterade honom. Motvilligt har han nu lämnat sitt jetset-liv i Europa för att uppfylla sin adoptivfars sista önskan – att ge samma trygghet till den tilltufsade Seth. Cam måste lära sig hur man tar hand om en tioårig pojke, och han måste lära sig att samarbeta med sina båda bröder. Samtidigt bubblar den lilla kuststaden vid Chesapeake Bay av rykten. Illvilliga tungor försöker svärta ner Raymond Quinns minne. Och inte blir det lättare när den bestämda och livfulla Anna Spinelli kliver in på gården – och rakt in i Camerons hjärta.

På öppet hav är den första delen av fyra i Nora Roberts serie Familjen i Chesapeake Bay. I de tre följande romanerna Under fallande stjärnor, En trygg hamn och Vid horisonten har Ethan, Phillip och Seth huvudrollerna.”

I den här boken är det mycket humor. Två tredjedelar in i boken är personbeskrivningen av en försäkringsagent så humoristisk att jag måste citera ett litet stycke för dig.

”Det var därför han vid femtiofem års ålder vägde tio kilo för mycket – tolv om han inte satte utgångsvikten på några kilo under noll innan han klev på vågen – led av kroniska matsmältningsesvär och var skild två gånger.

Han var även tunnhårig, hade liktornar samt en tand som gjorde ont som satan. ….”

Underbar karaktärsskildring och jag skrattade högt när jag läste den.

4 pennorJag ger den 4 pennor. En ljuvligt härlig feelgood.

Vid pennan

Monica

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest