Currently viewing the category: "Personlig utveckling"

Gott Nytt År – Nyheter från Milord Inspiration

Ett riktigt GOTT NYTT ÅR önskar jag dig!

Samtidigt passar jag på att lansera en av våra nyheter.

Kursen Nå ut i sociala medier är en omfattande kurs med utbildning i Facebook, LinkedIn, Pinterest, YouTube och annat smått och gott samt kunskapen i hur du med hjälp av  gratisprogram kan administrera alla sociala medier och även automatisera inlägg (som du säkert har sett att jag gör). Denna kurs är reviderad och har nu nyklippta filmer som stämmer med de omgjorda programmen.

Det nya är att du även kan välja att gå enbart en delkurs. Här presenterar jag lite kring Facebook-kursen (se filmen):

Passa på att omgående bygga upp ditt sociala medie-nät, om du är företagare eller författare.

Varmt välkommen!

Här har du länkarna till respektive delkurs:

Facebook

Skapa professionella sidor på Facebook
SEK 500
Beställ här

 

LinkedInUtöka ditt nätverk på LinkedIn
SEK 500
Beställ här

 

PinterestPinterest
SEK 500
Beställ här

 

YouTubeLär dig spela in filmer och lägga upp på YouTube
SEK 500
Beställ här

 

Nå ut i sociala medierNå ut i sociala medier – samtliga delkurser mm
SEK 1.500
Beställ här

 

Gott Nytt År
önskar
Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

God fortsättning – Nu kör vi slutracet för år 2017

Du glömmer väl inte att göra en backspegel och notera VAD du gjort under 2017, VILKA resultat du skapade, VILKA drömmar du uppnådde osv.

Börja med att skriva ner:

 1. VAD har du gjort under 2017? Skriv ner både stort och smått.
 2. VILKA erfarenheter har du fått?
 3. VILKA lärdomar tar du med dig från 2017?
 4. VAD var bra?
 5. VAD ska du göra mer av under 2018?
 6. VAD ska du göra mindre av under 2018?

Gör en ny visualiseringstavla över vad du vill uppnå under 2018.

Här bjuder jag dig på en visualiseringslektion så att du kan komma vidare. Klicka på länken så får du en film på YouTube Visualisering om detta.

Så här ser början av min visualisering ut:

Visualisering 2018

 

Önskar dig ett gott nytt år!

Gott nytt 2018

 

 

 

 

 

 

 

Monica

 

 

 

Lucka 21 – Delkurser för sociala medier samt ett bra söktips

Idag bjuder vi på en nyhet. Vår kurs ”Nå ut i sociala medier” är en omfattande kurs där du får lära dig arbeta effektivt och automatiserat med sociala medier, göra djupdykning i Facebook och skapa egna sidor där, lära dig utöka ditt nätverk på LinkedIn, skapa filmer och lägga ut på YouTube, skriva blogginlägg och annat som du kan avisera direkt på Pinterest och även söka dig fram till tipsen där, lägga ut inlägg på Goggle+ samt använda OneNote som ett fantastiskt stöd när du skapar dina inlägg och mycket mer.

Nu lanserar vi möjligheten av att du kan boka EN delkurs i taget. Du behöver således inte välja samtliga kurser på en gång. Många har frågat efter detta. Därför kommer detta nu.

Nå ut i sociala medier

Idag bjuder jag också på ett tips för utökad sökning i sociala medier – Boolean search.

Boolean betyder att du kan kombinera dina sökningar med ord som

 • and
 • not
 • or
 • ”xx” (där citaten betyder exakt angivet), exempelvis ”Manager”

Avancerad kombinerad sökning med detta kan vara att du använder parenteser och citattecken:

 • ( ) = Manager NOT (Lund OR B2C OR ”business to consumer”)

 

Vill du lära dig mer om Boolean sök, klicka på länken här.

Här kan du boka dig för respektive delkurs i ämnena. OBS erbjudandet gäller endast t o m julafton.

Passa på nu – ENDAST 400 kronor för en delkurs (gäller t o m julafton). Ge bort till någon eller till dig själv i julklapp.

Skulle du – mot förmodan – vilja boka och ge dig själv eller någon annan hela kursen i julklapp, får du givetvis ett kanonerbjudande även för detta. Boka hela kursen via länken nedan.

Varma hälsningar
Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

Lucka 20 – Veckans skrivartips – ställ följande fem frågor

Revidera INTE när du skriver och SKRIV inte när du reviderar!

Sätt på dig skrivarhatten fysiskt när du skriver!

Skrivarhatten 2

 

 

 

 

Gå igenom din roman/novell och svara på följande frågor. Du ser mina svar undertill baserade på tredje delen – Elvira – i min romansvit.

 1. Genre?
  Elvira (min tredje roman) är en feelgood-roman med drama
 2. Vilka värden står på spel?
  I Elvira är det: Från död och överlevnad till lycka
 3. Karaktärsschema
  Det finns en del karaktärer i Elvira och jag har definierat samtliga. För att lära känna dina karaktärer kan det vara bra att göra många personlighetstester på dem. Vill du veta mer om detta, anmäl dig till mitt gratis webinar den 8 januari kl 11-12. Boka via denna länk (klicka här för gratis webinar – boka dig på detta utan förpliktigande för själva kursen).
 4. Syfte och mål för huvudkaraktären?
  Elviras mål är att överleva och fostra 3 söner till goda människor
 5. Vad är det djupa syftet med boken?
  I Elvira gäller det att kämpa för överlevnad. Genom att visa att det går, kan andra utsatta personer få inspiration och motivation i livet.

Lycka till med ditt skrivande!
Vill du veta mer om vår kommande onlinekurs avseende Personlighetstester och få några tips direkt? Anmäl dig via länken här till gratis webinar den 8 januari kl 11-12.

Monica

Lucka 19 – EFT – knackning

Idag vill jag tipsa om en fantastisk metod för självhjälp, nämligen EFT – Emotional Freedom Technique – eller som den ibland kallas ”knackning”. Det är en metod som avviker från vad du kanske är van vid och har sina rötter i kinesisk medicin och västerländsk psykologi. Metoden är som en slags akupunkter fast utan nålar eller som någon valt att kalla den ”meridian-baserad samtalsterapi med dig själv”.

Ljuset i tunnelnDu knackar nämligen utifrån speciella affirmationer och talar till ditt innersta.

Första gången jag kom i kontakt med metoden var för många år sedan och jag har den med som ett avsnitt i tre av mina online-utbildningar; både i Mentala vitaminer med Chi Neng Qigong, i Golfkursen och i kursen Öka din försäljning.

Den är ett suveränt komplement till välbefinnande och hjälper även till att få ditt undermedvetna att förstå och välja andra vägar, nya möjligheter mm.

Som ett komplement kan du även använda metoden för att trycka. Det lärde jag mig när jag skulle resa till San Fransisco för ett antal år sedan. Normalt får jag förfärlig jetlag. En av mina deltagare berättade då att hon hade testat denna tryckning. Jag gjorde så och hade nästan ingen känning alls av jetlag varken när jag kom dit eller hem. Därför har jag lagt in även denna övning i kurserna för Qigong och Golf.

EFT stimulerar vissa känsliga meridian-punkter vilket ingår i vårt energisystem. När vi talar till oss själva, så att hjärnan hör, lär vi den att acceptera nya tankar på ett effektivt sätt.

Många läkare har börjat tala om denna alternativa metod som ett framtidsverktyg.

Med hjälp av de olika punkterna i exempelvis ansiktet knackar du och upprepar ditt mantra som sedan successivt omformas för att du ska uppnå effekt.

OBS! Punkterna finns på både högra och vänstra sidan om kroppen och du ska knacka på båda.

EFT-punkter

Vill du testa? Hör av dig för att få prova. Skicka ett mail till mig (Monica[at]resultat-direkt.se) skriv i rubriken att du vill testa EFT, så lovar jag återkomma.

Knackande hälsningar för att må gott

Monica

 

 

 

Lucka 18 – Fängsla dina läsare av Catrine Tollström

Bokrecension.

Fängsla dina läsare av Catrine TollströmDenna bok är verkligen värd att finnas med i en julkalender och borde även stå på varje skrivande persons önskelista.

Fantastiska kapitel för den som har skrivit lite och kanske gått en del skrivarkurser. Åh vilken bok! Har du någon författare som du vill ge en julklapp, rekommenderar jag att du köper den här boken omedelbart. Den har så mycket matnyttigt. Innehåller en del saker som vi, som skriver, redan kan men behöver bli påminda om igen, och andra tips som vi aldrig kan få nog av.

Catrine har många matnyttiga kapitel, exempelvis om att skapa romanfigurer som berör, att beröra genom gestaltning såväl som på djupet, och genom spänning, checklistor och framgångsfaktorer. Här finns många lästips och igenkänningsfaktorer.

Redan inledningsvis går Catrine igenom vikten av att lära känna karaktärerna, kanske genom personlighetstester. Precis vad jag varmt förespråkar. Det är därför jag har skapat en ny onlinekurs för dig som är författare och som vill lära dig mer om vilka tester det finns och hur du kan använda specifika frågor för att fördjupa. Detta är mitt gebit sedan över 30 år och jag utbildar massor i personlig utveckling och att göra personlighetstester. (Läs mer om detta i lucka 12 i kalendern.)

Klicka här för att få smakprov ur Catrins bok.

Catrine tar upp allt det som jag tittar på när jag läser en skönlitterär bok och ska recensera den. Hon tipsar om bra böcker att läsa för att förstå. En metod som hon skriver om, som ingen tidigare gjort, är att vi kan använda Method Acting när vi skriver, dvs den metod som skådespelare använder. Själv har jag stått på scen i sammanlagt 16 år som amatör. 8 år som revyartist och 8 år som musikalartist. Jag har hela tiden använt denna metod när jag skriver. Nu fick jag bekräftelse på att det är suveränt.

För dig som är mindre van att skriva, är här gudomliga guldkorn om hur du bör tänka och göra för att inte distansera läsaren. Vanligt hos nylanserade författare är uppkomsten av alla ”han/hon” som inleder alltför många meningar. Jag vet hur lätt det är att skriva så, eftersom jag själv började skriva fler skönlitterära böcker och noveller för några år sedan. Facklitteratur kan jag utan och innan. Att skriva gripande, att gestalta, göra karaktärerna levande, måla med ord, är inte helt lätt. Trots att jag konstant gått skrivar-kurser, dagligen, i snart tre år, inser jag hur mycket jag har kvar att lära.

Det är mycket att tänka på. Som exempel nämner Catrine följande punkter:

 • Syftet med scenen (vad ska den förmedla)?
 • Vad behöver hända i scenen för att uppfylla syftet?
 • Miljö, plats för händelsen
 • Konflikter
 • Vems perspektiv skildras?
 • Undertexter. Vilar saker under ytan?
 • Stämning?
 • Planteringar för kommande scener?
 • Karaktärsutveckling?
 • Hur kan du engagera läsaren? – Lägga in oväntade händelser?
 • Hur långt in i scenen kan kapitlet inledas? Inled långt in, om det går. Gärna att det bränner till direkt.
 • Var ska scenen avslutas för att väcka mest nyfikenhet? Stoppa i tid! Avsluta med cliffhangers ex någon kommer in i rummet ….
 • Lös upp alla planteringar innan boken är slut!

Ovan för att ta några suveräna tips som Catrine bjuder oss läsare.

Tack Catrine för att jag fick möjligheten att läsa denna upplyftande bok och dessutom recensera den. Vilken upplevelse!

Du som läser det här ska veta att jag har läst oerhört många skrivar-böcker de senaste åren. En del påminner om varandra, andra är unika. Många är väldigt bra, några är som ett glas vatten; bra att ta till när man är törstig. Väldigt många handböcker liknar varandra.

5 pennorCatrines bok är unik i sin vinkel att lägga tonen på att fängsla läsaren. Ingen annan bok som jag har läst, har den inriktningen.

Jag ger boken 5 av 5 möjliga pennor.
Toppvärde!

Skrivarhälsningar
Monica

Lucka 17 – Sympatisera med grisen?

Allt går att sälja med mördande reklam, sägs det. Och smaken är som baken ….

Titta noga på den här bilden som jag fick i ett erbjudande via mailen härom veckan.

Något äckligare och mer smaklöst får man leta efter, anser jag. Denna magväska finns i tre olika utföranden. Först trodde jag inte mina ögon, sen skrattade jag mig nästan fördärvad. Snacka om att sympatisera med grisen …

Grissympati

Vilka känslor skapar den hos dig? Jag som redan är försedd med en tydlig mage, känner mig frustrerad, vid tanken. Och ändå är den – hos mig – faktiskt sann. Dock inte hårbeklädd eller hängande som den här löstagbara magen.

Nej, jag rekommenderar i stället ögonfägnad.

Därför vill jag ge dig något som jag hoppas skänker dig njutning.

Du får nu julrabatt på samtliga kurser som ingår i Office-programmet. Välj mellan Word, Excel och PowerPoint. Vill du förkovra dig i någon kurs, bli proffs? Skynda att anmäla. Platserna är begränsade.

Du startar när du själv vill. De är onlinekurser och du får tillgång till dem via en plattform som du loggar in på.

Här har du länkarna till kurserna:

 • Word: för endast 1.550 kronor i stället för 1.995
 • Excel: för endast 2.900 kronor i stället för 3.900
 • Powerpoint: för endast 1.550 kronor i stället för 1.995

Erbjudandena gäller till julafton.

Passa på att ge dig utveckling i julklapp – till dig själv.

Vill du hellre ha något till barn och barnbarn, får du här möjlighet att köpa min barnbok Pojkarna Bus och de 3 nycklarna till extrapris. Endast 100 kronor + frakt. Här är länken till beställningen som gäller fram till jul.

Priset är 142 kronor inkl frakt mot ordinarie pris hos leverantören 172 kronor inkl frakt.

Beställ barnboken Pojkarna Bus och de 3 nycklarna här.

Grisiga hälsningar

Monica

 

Lucka 12 – Gratis webinar. Lansering av nya kursen med Personlighetstester

Egen utveckling eller lär känna dina karaktärerEfter att ha utbildat i personlig utveckling, ledarskap, grupputveckling och effektivitet som innebär beteendeförändring i över 30 år, där jag ofta och mycket har använt mig av de flesta personlighetstester som finns och lärt ut hur de ska göras och tolkas, är det dags att lansera en online-utbildning inom detta.

Jag använder själv alla dessa tester för att lära känna mina karaktärer i romanerna, så att jag tror mig veta hur de agerar och reagerar vid olika tillfällen.

På högskolan har jag utbildat inom detta och då framförallt via gratis tester eftersom studenterna sällan har råd att betala tusentals kronor för testerna.

Nu är det således dags för dig att få kunskap om hur du utvecklar dig själv eller – om du skriver – dina karaktärer. Vilka egenskaper, förmågor, drivkrafter och konfliktmönster har du/de? Finns det baksidor hos dig/de som retar upp omgivningen? Hur beter du dig eller dina karaktärer sig vid en konflikt?

Målet är att

 • Ta reda på mer om dig själv och dina karaktärer – utvecklas
 • Få tillgång till många olika gratis tester som hjälper dig utveckla dig själv och dina karaktärer
 • Lära dig tolka testerna och satsa på att förändra
 • Utöka din förmåga till samarbeten med andra i grupp
 • Veta hur dina karaktärer beter sig baserat på deras personlighet

Tidsåtgång

5 veckor – avsätt 1-3 timmar per vecka för eget arbete per programdel.

Genomförande

Programmet innebär att du arbetar utifrån dig själv eller dina karaktärer (om du skriver).

Utvecklingen sker direkt i din dator. Kursen är digital och du arbetar i din egen takt.

Vi varvar teori och prak­tiska övningar.

Låt mig presentera mer om denna spännande kurs i ett gratis webinar som jag nu bjuder in dig till.

Pilotkursen som även innehåller webinar (vilket inte kursen senare kommer att göra), är rabatterad. För endast 1.500 kronor får du tillgång till denna oerhört spännande kurs. Du får dessutom vara med att utveckla och påverka den.

Skynda att anmäla dig. Platserna är begränsade.

Måndagen den 8 januari kl 11-12 startar vi med detta gratis webinar.

Då presenterar jag kursen. Denna första gång bjuder jag på. Du deltar således gratis. Vill du fortsätta kostar det pengar. Anmäl ditt intresse här eller boka dig direkt för kursen.

Intresseanmälan

Varmt välkommen att delta på första webinariet – helt gratis!

Monica Ivesköld

Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusCheck Our Feed