Currently viewing the category: "Personligt"

7-8-9 november – Chi Neng Qigong- och healing-träning

7 novAntal ord den 7 november blev 13.231. Hade inte tid att skriva så mycket så jag testade en ny variant och talade in texten som jag sedan skickade till mig i ett mail. På kvällen kopierade jag in texten. Många ord hade blivit fel så jag måste göra ett undantag, nämligen läsa igenom min text och redigera den nu, eftersom jag vet ungefär hur jag tänkte.

 

 

8 novDen 8 november blev det nästan 2.000 ord trots att jag tillbringade hela dagen på Qigong-kurs. I fyra dagar tränar jag, trots att jag utövat Qigong i ca 20 år. Jag kan momenten men lär mig hela tiden nya saker, framförallt mentalt.

Jag har uppnått 16.492 ord totalt. Hur lyckades jag skriva när jag samtidigt är 8 timmar på kurs, undrar du kanske. Jag bestämde mig för att testa att tala in via inspelning. Det funkade. Blev ett antal hundra på morgonen och ännu mer på lunchen när jag samtidigt passade på att ta en stor promenad nere i Västra Hamnen i Malmö, i det fina vädret. Detta gav mig uppslag till hur jag kan fortsätta om dagarna att få till mina ord och ändå promenera.

Walk and talk

Sedan blev det några ord på kvällen när jag körde hem. Jag la mobilen på sätet bredvid mig och med hjälp av handsfree talade jag in delar av min roman.

Mobilen på sätet

Den 9 november fokuserade vi på qigong- och healing-träningen. En mycket givande dag. Det regnade rejält ute, så det blev ingen walk-and-talk för mig. Ändå hann jag få till ett antal ord. Genom att tala in orden i bilen, i hemmet, på lunchrestaurangen – varje gång jag var i ensamhet – blev ett långt kapitel klart.

9 nov18.406 ord är klara. Otroligt så lätt det går att tala in närmare 2.000 ord på kort stund. Fastnade lite i aningen för mycket elände, men det kanske ska vara så ….?

Kom på att jag kanske ska ge qi till mina ord också. Speciellt eftersom jag fick en refusering på en av mina romaner i fredags. Men det finns många förlag kvar som kan vara intresserade och jag skickar kärlek och värme till både bok och förlag så att mitt hopp därmed består.

Jag har lärt mig lägga större qi-fält, både i huset och runt personer. Detta gör mig själv så otroligt avslappnad att jag inser att jag måste fortsätta att lägga mer tid på min qigong, min meditation och min healing – än tidigare.

Igår stod vi i en stående meditation (kallade 3-centersförening) i 50 minuter. Jag kunde ha svurit på att det bara var 15 minuter. Totalt fokuserad och djupt nere i självhypnosen stärkte jag kropp och själ.

Vilka fantastiska dagar! Min tacksamhet är enorm.

Monica

 

 

 

6 november – Att använda beteendekompassen för att förbättra gestaltningen

Idag har jag skrivit 11.899 ord totalt. Det innebär att jag fått min tredje ”badge”:

10000-ordsbadge

Gårdagskvällen hade jag återigen egen utbildning i Beteende-kompassen

Jag fanns med via webinar tillsammans med tre andra när övriga träffades LIVE i Stockholm.

Vi har alla fått det fysiska verktyget nu och det ger så mycket mer.

Beteendekompassen

Idag fick vi lära oss att det även kan se annorlunda ut. De senaste dagarna har 207 coachningar skett. Alla är överens om att det är ett fantastiskt verktyg som uppmuntrar till storytelling för klienterna och som främjar funktionsmedicinen.

Mina erfarenheter med verktyget hittills är i samband med coachning för nedan.

 • Skrivcoachning (författare)
 • Självförtroende (eget ledarskap)
 • Effektivitet
 • Kroppsliga behov (qigong)
 • Viktcoachning
 • Målinriktning

Det är fantastiskt bra vid enskild coachning. Men jag gillar inte att använda detta vid digital gruppcoachning eftersom kunskapsnivån då är spridd och vi får många tekniska problem. Nu är jag beredd att testa gruppcoachning fysiskt vid nästa tillfälle då jag kör större utbildningar.

Jag har alltid coachat utifrån helheten men med formuläret som stöd blir det så påtagligt i strukturen för frågeflödet. Dessutom uppskattar mina klienter att de får allt nedskrivet när jag skickar tillbaka dokumentationen.

Beteendekompassen för ökad gestaltning

Det här verktyget kommer jag att använda mig av i kommande undervisning när vi talar om gestaltning. Ett fullständigt unikt sätt att nå ut till läsaren. Ska verkligen bli spännande.

KBTVerktyget baserar sig på många kända modeller där KBT (kognitiv beteendeterapi) är en av de största. Du kan se i min bild nedan hur KBT påverkar oss alla. Och inte bara oss själva utan vi använder metoden även när vi kommunicerar med andra.

Det finns olika läror och forskningar bakom hur det fungerar. Några anser att tanken kommer först, andra att känslan är först.

Min kinesiske mentor anser att tankar är enbart fantasier och kallar dem för ”skällande hundar” eftersom de ofta startar oro och stress. Han menar att känslor är mer goda, åtminstone om vi går djupt in i dessa kopplat till kroppen. Något ligger det i det, givetvis, men det är inte så många som kan känna sina inre delar av kroppen. Kan du exempelvis känna dina ligament i underarmen? Jag kan, men jag är tränad.

Enligt beteende-kompassen (verktyget) har vi BODY (kropp) och MIND (som rymmer tankar). STATE drar ihop kroppsuppfattningen (VAR) och tanken kopplad till målfokus. Detta skapar ett sinnestillstånd (STATE). Ofta använder vi ordet ”emotion” som ett begrepp på tillstånd.

Således kan vi tala om:

 • Sinnestillstånd
 • Tanketillstånd (ord och bild) => Mind
 • Känslotillstånd

AmygdalaVi tar in information via sinnena (utan att du hinner tänka). Informationen kring vad du ser, hör, känner, luktar och smakar går direkt till Amygdala.

Amygdala är en bilateral struktur i hjärnan som utgör en del av limbiska systemet, belägen djupt i hjärnan, nära mediala tinningloben. Amygdala tros ha en viktig funktion i hjärnans emotionella nätverk och spelar stor roll vid uppkomsten av såväl negativa som positiva känslor.

Tankarna tillsammans med känslorna och andningen reglerar vårt välbefinnande. Beroende på vad du tänker påverkar du andningen, och din energinivå höjs eller sänks. Därför kan du med tankar och andning styra ditt välbefinnande. Tankarna är inte statiska och du kan medvetet förändra dem för att må bättre.

Visste du att du genom att tänka slår på gener som gör att det bildas nya nervbanor och nervkontakter (synapser) i din hjärna?

Nobelprisbelönade neuroforskaren Eric Kandel visar att vi enbart med våra tankar kan förändra hjärnans struktur. Hjärnan har över hundra miljarder nervceller, och den kan skapa nya banor genom att blockera befintliga nervbanor, lyfta fram alternativa banor och utveckla nya. Allt detta styrs av dina tankar. Vad han egentligen säger är att du kan – trots att ditt inlärda sitter hårt och skapar den du är – ändra dina tankar, dra om och ändra dina nervbanor i hjärnan och därmed programmera om dig själv till en ny person med nya reaktioner. Det krävs medvetenhet för att skapa detta samt bryta de inlärda mönstren mot nya.

Släpp således ditt gamla tänk och skapa dig en ny framtid!

Monica

 

 

 

 

 

 

4-5 november – Idag satte jag bokens viktigaste moment på pränt …

7769 ord

Den 4 november nådde jag 7.769 ord …

 

 

10020
… och den 5 november var jag uppe i 10.020 ord.

Med den här takten, säger statistiken, kommer jag att vara klar den 26 november. Så bra men då har statistiken inte kalkylerat med allt som kan hända. Exempelvis har jag just nu en fyradagarskurs framför mig. Då kommer det inte att bli skrivet speciellt mycket.

Bokens viktigaste moment

I alla böcker ska det som vi kallar ”viktigaste momentet” komma i början av boken. En författare som skriver filmmanus måste ha detta någonstans runt sidan 17 (om vi talar om A4-sidor). I mitt fall valde jag att lägga det i kapitel 4 där jag talar om fängelseceller.

Tänkte att du kanske ville smaka lite på min bok. Här kommer inledningen av kapitel 4 och slutet. Du kan säkert räkna ut att jag nu sätter ”spänningsmomentet”.

Firmafesten hade startat med ”fångarna på fortet” och nu var de mätta och belåtna efter det medeltida gästabudet. Henrietta hade blivit rejält förtjust i stället. Hade varit där några gånger tidigare på utflykt men aldrig inne i borgen eller upplevt detta som skett ikväll.

Nu var det dags för prisutlämningen. De som hade fått flest guldmynt skulle få gå till fängelsehålorna och frita en fånge.

Några sa att det varje år, på natten till dramat, rann blod ur den bibel som låg uppslagen på vedkubben i cellen. Kanske var det en skröna men spökberättelserna var alltför många för att inte tas på allvar.

Henrietta hade svårt att koncentrera sig och spela med i ”fångarna på fortet”. Det var som om hon hade en osynlig följeslagare. Den här historien skulle bli större än hon kunde ana.”

Hantera mail och sociala medier EN gång per dag

Jag – som effektivitetskonsult – vill gärna att allt ska gå smidigt och givetvis effektivt.

Gör mail en gång om dagen

Därför rekommenderar jag att du fokuserar på VAD du ska göra och inte faller i gropen att ”titta” på mailen eller vandra ut i sociala medier.

Mitt tips är att ”göra” mailen vid bestämda tider.

Själv börjar jag dagen i sängen med min padda. Då ”gör” jag mailen och fixar vad som behövs i sociala medier, framförallt på facebook. Därefter sätter jag mig framför datorn och innan jag börjar skriva, rensar jag bort allt i mailen. Den behöver vara tom eller kategoriserad för att inte pocka på uppmärksamhet. Jag flyttar in allt som ska göras under en viss tid i kalendern. På så sätt glömmer jag inte bort något.

Här kan du se hur jag kategoriserar små uppgifter (som inte planerats in i detalj i kalendern). Tiden för uppgifterna, däremot, finns i kalendern.

Kategorisera små uppgifter

För att ta ett exempel så har jag tid varje fredag att hantera icke akuta frågor från mina deltagare i onlinekurserna och uppdragen. Du kan se att de är markerade med grönt. På fredag tar jag således tag i dessa frågor och besvarar dem samtidigt som jag skickar information till ALLA deltagare om vad som komma skall i respektive kurs.

Jag har tid inplanerad för egen utbildning och då hanterar jag dessa mail. Samma sak med administrationstid och tid för skrivandet.

På så sätt får du tid över för det som du verkligen vill göra. I mitt fall handlar det om skrivandet nu i november månad.

Få tid till skrivandet

Lycka till med den värdefulla tiden!

Monica

 

 

 

3 november – Romanens första kapitel till testläsare

3 novemberNanowrimo

Även denna dag har jag lyckats.

Snittet ser bra ut och det behövs för i slutet av veckan kommer jag att få tidsbegränsningar.

3 november antal ord

Inlämning av texter till Skrivcirkeln i Malmö

Idag är det deadline för inlämning av texter till Skrivcirkeln i Malmö. Vi är ett gäng som brukar träffas varannan månad och diskutera samt ge varandra feedback på inlämnade texter. Den här gången har jag tänkt låta dem läsa början av min nya roman. Det kan vara lämpligt även om jag själv inte ens läst igenom texten än.

Så jag bestämde mig för att slå ihop de första tre kapitlen och skicka in. Spännande att se vad de tycker. Minst tre personer brukar läsa varje text.

Om någon vecka ska vi träffas och stämma av.

3 nov de första kapitlen

Fackboken ”Börja skriv framgångsRIKT”

Som jag tidigare berättat har jag påbörjat en ny fackbok. Den är tänkt att hjälpa alla som skriver på ett fullständigt komplett sätt. Jag har letat sedan 2013 efter en sådan bok men inte hittat en enda på marknaden. Nu tar jag saken i egna händer och skapar en dito.

Ikväll la jag några timmar på att komplettera vissa delar av den påbörjade boken.

Jag lovar berätta mer längre fram.

Nu – äntligen – ska jag koppla av en stund framför TV:n. Axlarna är stela efter dagens skrivande.

Ha en skön kväll

Monica

 

2 november – skrivandet tar sig och nu blev det storkok

2 november

Över 4.000 ord har det blivit. Mina två första kapitel i kommande roman är på gång.

Precis som vanligt skriver jag utan redigering. Den kommer i ett senare skede.

Normalt har jag gjort research i förväg. Min har tagit över ett år. Men det är ändå så att jag måste stoppa upp emellanåt och fortsätta söka information.

Den här morgonen vaknade jag redan några minuter efter klockan sex för orden ville ut. Det gick helt enkelt inte att ligga kvar i sängen. Och sittande i nattlinnet skrev jag som en galning. Det bubblade verkligen. För att laga frukost steg jag uppför trappan till köket klockan halv tio. Där mötte mig en rejäl överraskning, PUH!

Frysen hade lagt av. Men allt utom översta hyllan hade klarat sig. Det blev till att kavla upp ärmarna och sätta igång storkok. Som jag slet. Frukosten blev fördröjd till klockan halv elva. Då hade jag gjort klart första omgången mat. Det blev torsk och lax i ugn.

Efter frukost blev det att åka och storhandla. Sedan fortsatte jag som kokerska. Jag lagade fläskytterfilé, kycklingfilé, kokte ägg som serverades till den rökta laxen osv. När klockan närmade sig halv tre, kom äldsta dottern med familj. Då kokte jag ris, rödbetor och till allt serverades sockerärtor. Rena restaurangköket!

Storkok 1

Storkok 2

Ikväll ska mina älskade svenska barnbarn övernatta. Allt skrivande får därför vänta tills i morgon eftermiddag. Eftersom det är Allhelgona-helg, ska jag åka iväg med dem så att de, tillsammans med kompisar, får gå dörrknackning i kväll i byn där de bor.

Ja det var sannerligen en speciell lördag!

Önskar dig en fortsatt god helg!

Monica

 

Träna på att öka inlärningen för ett nytt språk

EnenceJust nu befinner jag mig i Spanien. Jag har gått många mindre utbildningar, både fysiska och digitala för att lära mig språket. I juni köpte jag verktyget MUAMA Enence. Vilket skräp! Du anar inte hur mycket av min tid jag har lagt ner för att få igång den. Efter två månader lyckades jag. Fortfarande stor besvikelse. Jag kan inte höra vad som sägs i den lilla mikrofonen. Och min iPhone måste vara uppkopplad till bluetooth för att skräpet ska fungera. Den höga kostnaden till trots, är det alltför mycket trixande för min smak. Först måste iPhonen vara igång, sen ska maskinen startas, en app kopplas upp, och därefter väljer man språk. Jag talar in på svenska. Idén är god. Maskinen översätter till spanska. Min tanke var att jag därmed snabbare skulle lära mig språket. Förutsättningen är att kunna höra vad som sägs. Det gör jag INTE.

Supporten för maskinen svarar inte. Jag var tvungen att koppla in Konsumentverket som skrivit, ringt och mailat supporten i Litauen ungefär lika länge som jag har gjort, dvs varje dag i två månader. Utan svar.

Nu äntligen har jag fått ett mail med en adress till vilken jag kan skicka tillbaka maskinen. Och då är jag i Spanien under någon månad. Så det får vänta. Vill ha tillbaka pengarna som jag satsat.

Så, köp INTE denna maskin. Den är värdelös och omständlig, ifall du överhuvudtaget får igång den.

I stället gick jag in på TED och lyssnade till ett intressant föredrag av Chris Lonsdale. Så här berättade han, fritt översatt av mig.

Översättning av Chris Lonsdales föreläsning på TED

Många människor tror att de inte kan rita. Men du kan lära dig rita på 5 dagar. Allt baserat på 5 principer och några specifika övningar, säger han. Jag är böjd att hålla med. (Som du vet har jag onlinekurser i Måleri.)

De flesta säger att inlärning är beroende av:

 • Talang
 • Fördjupning (en drunknande man kan inte lära sig simma!)

BjörnFörst och främst handlar det om relevans och minne. Exempelvis om du ser rivsår på ett träd i skogen och inte bryr dig, bör du lägga märke till fotavtrycket som finns i närheten. Och gör du inte det heller, då kommer du strax att stå öga mot öga med en brunbjörn.

(Jag inser att jag ha relevans och iakttagelseförmåga, men minnet är det skralare med.)

Du bör lägga märke till viktiga saker för din överlevnad och dina mål!

Som författare exempelvis är tangentbordet ett av mina viktigaste verktyg. Jag måste bemästra det. Redan som tioåring fick jag min första kurs i maskinskrivning och en gammal Halda skrivmaskin av min morfar. Jag lärde mig skriva och tränade sedan upp hastigheten så att jag verkligen kunde skriva både rätt och enormt fort.

Nu har jag skrivit så mycket de senaste tre åren att mina tangenter är utslitna och ljuset fråndatorns insida lyser igenom. Värst är det med tangenten N. Dags att köpa ny dator, således!

Tangentbord

Chris fortsätter med att säga att jag bör använda mitt nya språk (spanskan) som ett verktyg från dag 1.

Sedan måste jag lära mig FÖRSTÅ språket för att därmed kunna lära.

Det handlar egentligen inte om kunskap, säger han, utan om fysisk träning! Om du inte kan höra det, kan du inte förstå det och heller inte lära dig det. Vi har filter som gör att vi inte hör vissa saker.

Monica

Du har 43 muskler i ansiktet. Koordinera dem så att andra förstår. Du måste få andra att förstå exempelvis din smärta och om du gör det på rätt sätt, smärtar musklerna i ansiktet.

Här ser du via mitt minspel att det är både varmt och behagligt. Leendet måste nå ögonen.

Ditt sinne och minspel avgör hur du lär dig. Om du är ledsen, arg, upprörd etc, kommer du inte att lära. Om du är lycklig, avslappnad, nyfiken kommer du att lära kvickt och specifikt.

Du måste lära dig läsa mellan raderna – även när det gäller inlärning av språk.

Chris delar med sig av sju aktiviteter för ökad inlärning.

1 – Lyssna aktivt

Stora öronTillåt dig lyssna på språket i timtal. Det spelar ingen roll om du förstår vad som sägs eller inte. Du kommer att inse att du hör intonationer mm.

Låt hjärnan landa i detta.

2 – Iaktta kroppsspråket

Genom kroppsspråket kan du även lära dig förstå mönster som du redan känner till.

Kroppsspråk

3 – Mixa verb, substantiv och adjektiv

God röraSpråket är en kreativ process.

Lär dig 10 verb, 10 substantiv och 10 adjektiv. Då kan du genast 1000 fraser. Och DET är vad jag tänker satsa på.

Som att laga till en god rätt!

4 – Fokusera

3000 ord kommer att ge dig 98 % av din dagliga kommunikation.

Vecka 1

Här är några användbara fraser:

 • VAD är detta? / ¿Qué es esto?
 • HUR säger du … ? / ¿Cómo se dice …?
 • Jag förstår inte / No entiendo

Redan här har du fått några bra ord såsom:

 • Qué
 • Cómo

Om vi fortsätter frågeorden kan det bli:

 • NÄR / CUANDO
 • VAR / SER
 • VEM / La OMS
 • VAD / ¿QUÉ
 • VARFÖR – VILKET / SO
 • HUR / ¿CÓMO

Vecka 2-3

Använd enkla ord så som bebisar gör, såsom pronomen, vanliga verb och adjektiv:

 • Du / Usted eller Ni (för i Spanien används sällan ordet DU) / Tú
 • Det där / eso
 • Jag / Yo
 • Vill ha / Quiere
 • Varmt / Cálido
 • Kallt / Frío

Vecka 4

Lär dig klisterorden såsom:

 • Men / Pero
 • Och / Y

5 – Skaffa dig en språk-”förälder”

En intresserad ”förälder” kommer att:

 • Försöka förstå vad du säger
 • Rättar INTE dina misstag
 • Bekräftar att hen har uppfattat genom att använda korrekt grammatik
 • Använder ord som du redan förstår

Detta blir för mig en utmaning. Måste hitta en ”förälder” som kan hjälpa.

6 – Kopiera ansiktsuttrycket

MunnenAnvänd rätt muskler i ansiktet så att andra förstår dig.

Hör hur det känns och känn hur det hörs!

Titta noga på munnen när någon säger något och härma rörelsen.

7 – Koppla ord till mental bild

EldenLägg in orden baserat på sinnena i din minnesbank. Säger någon ordet ”brinna” ska du känna värmen, höra sprakandet, se elden osv.

Använd de 7 handlingarna och du kommer att tala ditt nya språk flytande på 6 månader.

Nu är det dags för mig att träna upp dem.

Que tengas un buen dia! (Ha en bra dag!)

Monica

 

 

 

 

 

Effektiva team 9 – Främja idégenerering

Om ni i teamet vill utveckla effektiviteten rekommenderas följande.

IdégenereringJag minns när jag, för många år sedan, arbetade som konsult på dåvarande AmuGruppen Delta Verksamhetsutveckling. Vi hade en av de bästa chefer jag någonsin upplevt. I gruppen hade vi en del idéer och även problem som behövde förbättras/förändras. Chefen var alltid tillgänglig. Jag knackade på hos henne och blev insläppt. Omgående presenterade jag min idé och hon lyssnade aktivt. När jag var klar sade hon:

– Så intressant! Och vad hade du tänkt göra åt situationen? Hur skulle du vilja lösa problemet?

Jag berättade om min lösning. Återigen lyssnade hon och sedan frågade hon om hon fick komplettera och komma med ytterligare förbättringsförslag. Gissa om jag var tacksam?

På så sätt kom vi fram till en helt ny teknik kring hur vi i gruppen skulle arbeta. En effektiv lösning implementerades baserat på mina och gruppens idéer.

Låt oss nu anta att chefen inte hade varit där. Vad hade då hänt med vår idé? Förmodligen hade den glömts bort, förpassats till någon dunkel vrå i hjärnan. Ögonblickets magi hade försvunnit. Problemen hade bestått och irriterat oss. Kanske hade vi rent av tappat intäkter baserat på detta.

Det är således inte ovanligt att det är så det går till ute på företagen. Vi missar chansen när den väl kommer. Hur hanterar ni idégenereringen? Tänk noga igenom. Hur skulle ni kunna hantera den?

Poängen är att alltid ha frågan/svaret:

Vad hade du tänkt ...

Varje gruppmedlem bör tänka i dessa banor. Och sedan bör ni ha någonstans där ni kan dokumentera idén omgående och följa upp den gemensamt.

Som NLP-coach och hypnosterapeuth rekommenderar jag varmt att alltid tänka denna tanke. Även individuellt. Så snart du har ett problem kan du enkelt påbörja lösningen med denna simpla fråga. Inom NLP:n har vi en metod som heter NÖHR. Den står för:

NÖHR

Metoden är oslagbar.

Hur skulle du vilja lösa problemetFöreställ dig att du har ett problem. Här ser du ett fiktivt personligt problem som jag nyligen tampats med. Jag älskar nämligen att spela golf men konstaterade att det inte alls gick som jag ville. Mina puttar funkade inte. Jag brände flera onödiga puttar och förlorade golftävlingarna som jag ställde upp i.

Med hjälp av ovanstående metod och en självhypnos som jag har skapat, kan jag – när jag använder den – både vinna och spela golf så att jag är stolt över mig själv.

För att exemplifiera med ovan metod blir det förenklat så här:

N: Nuläge – puttar dåligt
Ö: Önskat läge – vill putta som ett proffs
H: Hinder – tankar som stör
R: Resurser (Resultat) – Måste lära mig stänga tankarna och därmed få ett resultat som jag är stolt över

Boken FramgångsRIK o Lycklig

Exakt hur metoden går till finns med i min bok ”FramgångsRIK & Lycklig” som du just nu kan få köpa av mig till mitt inköpspris. Den kostar då 66 kronor + frakt (59 kronor). Totalt 125 kronor mot ordinarie pris 229 kronor + frakt.

Beställd den via denna länk:

Ja tack jag vill köpa boken FramgångsRIK & Lycklig

 

Lycka till med förändringen av idégenereringen och framgången som väntar runt hörnet

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

 

 

Beteende-design och boken Hypnotisörens hemligheter av Fredrik Praesto

Behaviour CompassEfter att ha lyssnat på Fredrik Praesto och Ulf Sandström via webinar avseende projektet Behaviour Design/Compass som de har arbetar med en längre period, blev jag extremt nyfiken på metoden och verktyget.

Jag har valt att testa detta verktyg och kommer att erbjuda några av er möjlighet att få vara med och prova genom att jag ger gratis coachning. Verktyget som består av en färdig digital blankett med användbara frågor för coachningssessionen, har jag testat lite smått. Det finns även ett fysiskt verktyg med för detta men det har jag ännu inte fått ta del av.

Insamling av avskalade data avseende verktyget kommer att ske successivt. Det kommer att bli uppbyggnaden av en världsomspännande bank med intressanta svar, om jag tolkat det hela rätt. Jag är mycket stolt över att få ingå i denna grupp av blivande beteende-kreatörer.

Om du abonnerar på mitt nyhetsbrev, kommer du inom kort att få erbjudandet om gratis coachning. Gör du inte detta, har du redan nu möjlighet att direkt här via bloggen anmäla dig. Klicka i rutan till höger och ange din mail, så får du vara med i utlottningen av några coachningsessioner.

Recension

Fredrik Preaestos Hypnotisörens hemligheterSamtidigt började jag läsa Fredriks bok som jag nu recenserar. Jag är sedan många år tillbaka utbildad inom hypnos och NLP och använder dessa metoder dagligen för att exempelvis minska smärtan för min reumatism samt även för att förbättra/förfina vissa saker.

Exempelvis har jag skapat en hypnos för att bli bättre på att putta inom golfen. Denna hypnos testade jag torsdagen den 18 juli då jag spelade tävling. Första nio hålen puttade jag uruselt och gjorde endast 12 poäng. Sedan triggade jag igång den. Jag puttade stundtals som ett proffs och satte totalt sex långputtar. Resultatet blev 20 poäng på de sista nio hålen. Även tisdagen den 30 juli testade jag detta och gjorde 35 poäng. Var mycket nöjd med mitt golfspel.

I boken berättar Fredrik om självhypnos och ger tydliga skriftliga exempel på hur du kan utföra övningarna. Jag tycker boken är mycket bra och väldigt användbar, kanske framförallt för oss som redan är familjära med hypnos. Rekommenderar den även för dig som inte tidigare testat självhypnos. OBS! Att den inte innehåller några ljudfiler eller inspelningar, endast text.

Så här står det på nätet om e-boken, som var den jag läste:

Utmana dina begränsningar! Ulf Dextegen tävlar i den något udda sporten ”statisk apnea” som går ut på att hålla andan under vattnet så länge som möjligt. De flesta människor kan hålla andan i ungefär en minut innan hjärnan och kroppen säger ifrån och med lite övning kanske förlänga tiden till två minuter. Mycket längre än så är normalt inte möjligt. Ulf är egentligen lite för gammal för denna sport och har definitivt för små lungor. Han borde inte vara särskilt framgångsrik, men genom att arbeta med självhypnos har han lyckats tänja på gränserna för vad som är möjligt att prestera. År 2009 satte han nytt svenskt rekord och lyckades hålla andan under vattnet i åtta minuter och fyrtiotre sekunder. Var går gränsen för vad vi kan prestera? Finns det möjlighet att bli mer kreativ, prestera bättre och ändra invanda beteendemönster? Fredrik Praesto, en av Sveriges mest erfarna hypnotisörer, har hjälpt tusentals människor till framgång och i Hypnotisörens hemligheter får du del av redskapen som hjälper dig att nyttja dina resurser maximalt. Kanske vill du bli kvitt en fobi, förbättra dina idrottsprestationer eller helt enkelt förverkliga dina livsmål? Eller kanske vill du komma till rätta med mer vardagliga angelägenheter som att bli kvitt en jobbig låt som du fått på huvudet eller få en nytändning i ett avsomnat förhållande.”

4 pennorBoken är lättläst och tydlig med både induktionsövningar och tips. Jag ger den 4 av 5 pennor.

Vid pennan

Monica

 

Animering om antologin Lyckliga tider

Nu närmar det sig. Imorgon går texterna iväg till förlaget. Vill du veta mer om oss (vem är vi – 20 författare) och om de 26 novellerna som ingår i antologin, titta på filmen.

Jag hoppas innerligt att denna lilla animerade film kan inspirera dig att vilja delta vid vår virtuella lansering. Tiden för detta, återkommer jag till, så snart jag vet när vi kan förvänta leverans av böckerna. Men platsen kan jag berätta om redan nu. Det blir i en grupp på Facebook i vilken vi kommer att synas och höras. Adressen dit kommer med inbjudan till engagemanget. Håll ögonen öppna!

Kanske blir det även lanseringar på annat håll.

Det är mycket spännande att få vara utgivare till en antologi. Första gången för min del. Däremot har jag själv deltagit i 7 antologier tidigare. Detta är den 8e och till julen kommer jag även att vara med i den 9e antologin – Jul igen.

Den här underbara boken blir perfekt för hängmattan. Det är åtminstone jag övertygad om.

Antologin är perfekt för lata dagar

Håll ögonen öppna!
Snart berättar jag mer.
Varma hälsningar

Monica

 

 

 

 

Vad skapar lycka?

1 A Omslaget i mall version med ISBN ändrad 3De flesta människor kan inte svara på frågan. Jag har studerat och funderat, reflekterat och letat information. Något intressant har jag hittat som jag vill dela med mig av. Speciellt nu i samband med att jag ger ut boken ”Lyckliga tider” med 20 författare. Alla tolkar lycka på sitt sätt. Läs varje novell och få en ny upplevelse.

Jag hittade för några år sedan två kända personer som hade skrivit om lycka; Adam Leipzig och Oprah Winfred.

Adam Leipzig är VD för Entertainment Media Partners, en amerikansk film- och teaterproducent, filmföreståndare och författare.  Tidigare var han chef för Disney’s produktion och även ordförande för National Geographic Films. Här kan du se en liten film där Adam Leipzig talar om självförtroende.

Oprah Winfrey är en amerikansk mediekonsult, skådespelerska, talkshow-värd, författare och tv-producent. Hennes TV-show var det högst rankade tv-programmet av sitt slag i historien. Hon var den rikaste afroamerikanen från 1900-talet och Nordamerikas första svarta multimillionär. Ibland rankas hon som den mest inflytelserika kvinnan i världen.  Hon föddes i fattigdom i Mississippi av en tonårsmor.  Själv blev hon gravid vid 14-års ålder. Sonen föddes för tidigt och dog i spädbarnsdöd. 19 år gammal var hon ett co-ankare för de lokala kvällsnyheterna. Här ger Oprah Winfrey dig sitt bästa råd:

Så många kloka råd. Tack för dem! Dessa vill jag gärna vidarebefordra till dig.

Det finns också en del vetenskapliga studier knutna till frågan.

Enligt Adam Leipzig tar det fem (5) minuter att lära sig skapa lycka.

Oprah Winfrey skrev på sin blogg att hon alltid ställer följande frågor till personer som hon möter:

 1. ”What do you really want in your life? (Vad exakt önskar du dig I livet?) och
 2. “Where are you on the path towards what you really want?” (Var är du på vägen mot vad du verkligen vill uppnå?)

Intressanta frågor. Själv skulle jag besvara dem så här:

 1. Jag vill uppleva lycka! DET vill jag ha i livet och jag vill ha det NU.
 2. Under många år upplevde jag lycka och gör det fortfarande men i mindre portioner. Jag är där jag vill vara i min framgång.

Definierat på vad vetenskapen säger om lycka, kan jag berätta att jag har uppnått lycka. Det är inte så att jag är jublande lycklig varje dag. Små saker kan få mig att känna ett lyckorus, som att läsa en bra bok exempelvis, eller umgås med nära och kära. Men mitt liv – just nu – består mest av kaos. Jag har definitivt under åren uppnått mycket av det som jag önskat mig. Tyvärr råder vi inte över allt och då gäller det att inte fastna i det destruktiva. Många dagar upplever jag numera som ”hela havet stormar”. Det senaste året har jag definitivt upplevt ett stort kaos. Trots detta kaos, kan jag stundtals känna mig lycklig.

Oprah Winfrey skriver om att det handlar om att kontrollera våra tankar. Jag kan berätta att jag, sedan många år tillbaka, har fått chansen att utbilda människor i konsten att stänga tankarna och därmed minimera eller eliminera stressen och oron. Dessa båda ting är definitivt förenliga med varandra: Tankar och lycka (som är en känsla). I KBT (kognitiv beteende terapi) ingår tankar, känslor och handlingar. Det ena leder till det andra, så att säga. Metoden att stänga tankar (som jag döpt till Nålsögat) är unik i Sverige. Den kommer från Kina. Jag har en mentor som byggt ett medicinfritt sjukhus där och som forskat kring detta i många år.

Lycka handlar om personlig utveckling

Oprah Winfrey skriver att hon ofta hör människor säga (fritt översatt):

”Vet du, jag har alltid gjort allt det som förväntades av mig. Jag har gått i skolan, tagit studenten, ibland även tagit större examen. Jag har arbetat och slitit. Och vet du vad? Jag tror att det borde finnas något mer.”

Jag håller med. Under mer än 30 år har jag utbildat människor, framförallt i effektivitet och personlig utveckling. En del av min lycka kommer från att jag har fokuserat på alla dessa fantastiska människor som jag fått äran att hjälpa utvecklas. Deras framgång och framsteg är min lycka. Så är det! Lycka är att fokusera på någon annan – inte dig själv! Framgång skapar inte lycka, men lycka skapar framgång. Fundera över VAD det är som skapar din lycka?

Många människor har inte funderat. En del klagar. Andra tiger och lider. Få har hittat svaret inom sig.

Lycka är inget du tänker – Lycka är något du känner. Tankar skapar sällan lyckliga känslor. Har du någon gång tänkt exempelvis:
– Vad bra att jag idag har hunnit med allt detta och nu känner jag en enorm lycka?

Nej, det tror jag inte att du har gjort. Jag tror att du oftast tänker:
– Usch, jag hann inte med detta idag heller ….

Har jag rätt? Kan det vara så att du tänker negativa tankar? Skapar dessa tankar förutsättning för lycka? Nej, lycka är något du känner – inte tänker. Så hur ska du göra? Vad behöver du fokusera på för att uppleva lyckan? Jag lovar återkomma och berätta mer om hur du kan skapa din lycka!

Håll utkik efter novellantologin med dess 26 noveller som alla berättar om lycka i olika former. Kanske får den dig att känna mer lycka i ditt liv, mer tacksamhet och mer närhet. Vem vet? Var med på vårt virtuella boksläpp. Jag återkommer om tid och datum.

Varma hälsningar

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (som ingår i Resultat Direkt)

Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest