Currently viewing the category: "Personligt"

Pomodoro-tekniken hjälper dig fokusera

Pomodoro-tekniken innebär att du arbetar 25 minuter med ett visst arbetssjok och sedan pausar i 5(-25) minuter. Det passar inte alla människor och är inte det optimala för effektiviteten. Ändå är arbetet en utmaning med att skriva och besvara e-post, göra klart aktiviteter, skriva dokument och svara i telefon. Att fokusera på EN uppgift åt gången, funkar dåligt för vissa, vilket leder till oerhörd stress.

Pomodoro-tekniken har använts i flera årtionden, speciellt inom projekthantering. När jag jobbade på IBM som projektledare, hände det att jag använde mig av den för att fokusera på vissa uppgifter.

Utifrån metoden har en ny metod bildats, den så kallade ”Kund-tiden”, med vilken du själv kan ställa in den tid som passar ditt arbetsflöde, minskar distraktioner och begränsar avbrott. På så sätt kan du slutföra dina uppgifter mer effektivt.

Det finns således tre olika intervall i metoden:

 1. Pomodoro-tid
  Tidsintervall på 25 minuter som förbättrar din produktivitet. Följt av 5 minuters paus. Efter 4 intervall Pomodoro-tid tar du 15 minuters paus. Här har du en timer som hjälper dig med denna tid.
  Välj:
  Pomodoro
  Du startar genom att klicka på den gröna knappen:
  Pomodoro start
 2. Kund-tid
  Det är den metod där du själv ställer klockan och de anpassade intervall som just du behöver. Du väljer även själv paustiden. Här har du Kund-tids-timern
  Välj:
  Custom timer
  Du ställer in den manuellt i rutan som kommer upp:Custom time manuell
 3. Traditionell äggklocka
  Ställ den, så som du normalt gör när du kokar ägg. Välj ditt klockslag och sluta när den ringer. Här har du Äggklockan (men det går bra med en vanlig, manuell äggklocka också)
  Välj:
  Äggklocka
  Ställ in tiden – och GLÖM BORT att du ställt in den!Äggklocka ställ in

Testa! Funkar det, så lägg en länk till webbsidan i din elektroniska kalender. På så sätt kan du skriva några minuter varje dag.

Lycka till!
Monica

 

Torebrings – vilken fantastisk leverantör

Iittala VitvinsglasVill dela med mig av en upplevelse som bevisar vikten av kundservice.

Runt nyår beställde jag Iittala vitvinsglas att ge bort i present. Jag skulle ha dem med mig till Norge och tiden var knapp. Valde Torebrings som leverantör. De levde verkligen upp till mina förväntningar. Tyvärr fanns det en liten blåsa i ett av glasen; i foten. Jag ringde dem och förklarade. De bad mig skicka ett foto via telefonen. Efter mindre än fem minutera hade jag svar i retur. Snacka om kundservice.

Ett nytt glas var omgående på väg och det defekta fick jag behålla. Dagen efter levererades det nya glaset.

Jag tror aldrig att jag har varit så nöjd med en leverantör tidigare. Tack Torebrings för er fantastiska kundservice och vänliga bemötande.

Rekommenderar dem varmt! Här är länken till dem om du också vill uppleva att beställa från en otroligt duktig leverantör: Torebrings.

Varma hälsningar
Monica

 

Ta mark – Glad Alla Hjärtans Dag!

Klara färgerIdag handlar mitt inlägg om hur vi alla kan uttrycka oss i klara färger – oavsett om du målar eller ej. Hur kan du skina, utan färg? Jo genom att få andra i din omgivning att lysa. Och hur ska du göra då?
Luta dig inte tillbaka och vänta på att bli uppmärksammad, nej, ta ett språng rakt ut så att du landar i centrum. Förvåna alla med ditt peppande, din dynamiska energi och din humor!

Med andra ord, ge ALLA omkring dig, komplimanger. Låt dem komma från hjärtat. På så sätt kommer du att stråla och samtidigt sprida ditt glitter på andra.

Tag chansen att skapa nya spår i landskapet som är ditt liv. Tillåt dig att forma det. Andra kommer att följa i dina fotspår. Ta vara på ditt försprång. Du har garanterat ett antal goda idéer, och folk vet kanske att dina kreativa idéer är värda att lyssna på. Eller har du behållit dem inom dig? Glömt att dela dem med din omgivning?

Alla människor har något som de är bra och unika på. Varför inte passa på att skapa lycka i din vardag? Om du delar med dig, kommer du att få flerfaldigt tillbaka.

Bryt dig loss från ditt gamla mönster! Tänk utanför dina ramar. Ge, dela med dig, låt andra få glittra. Det är som att kasta sten i sjön, typ ”kasta smörgås” (som vi kallar det). Effekten blir ringar på vattnet.

Sprid dina gracer. Det är som att dela ut blommor, rosor eller tulpaner. Ge av hjärtat! Leenden sprider sig. Starta nu!

Vad kan du ge alldeles med detsamma? Skriv något glädjande, något positivt, något fint till omgivningen – direkt i detta inlägg. Du kommer att utvecklas såväl som din omgivning. Om du saknar idé att dela med dig, så kan jag tipsa dig om följande. Skriv ner ditt favoritrecept, tipsa om din favoritbok, din favoritfilm, ditt favoritprogram på TV, ditt semesterparadis eller något liknande.

Själv börjar jag med att skicka en stor mental kram till dig som läst så här långt. Dessutom har jag idag delat ett nytt spännande tips kring en plugin för Pinterest till alla mina deltagare som går onlinekurserna i Sociala medier eller i att skapa en Webbsida.

Jag önskar er alla en Glad Alla Hjärtans Dag!

Vid dagens mentala pensel

Monica

 

 

Mer om kosttillskottet

Som jag tidigare skrivit, är detta ett fantastiskt hälsotillskott som gjort underverk på maken och motat Parkinson i dörren. Det innehåller mycket B- och C-vitaminer mm.

På den konkurrensutsatta marknaden är förtroende för varumärkets kvalitet avgörande. Insynen i produktionen av näringstillskott har ökat.

Företaget som säljer kosttillskottet grundades för nästan 25 år sedan, och är ett av Europas största direktmarknadsföretag inom hälsa, välbefinnande och skönhet. Företaget erbjuder sina produkter online genom utvalda distributörer i 34 länder och har utsetts till ett av de 100 största medelstora tyska företagen under 11 år i följd.

Kosttillskottet är placerat i premiumsegment på marknaden och är välkända av konsumenter världen över för den innovativa vetenskapen bakom produkterna och deras konsekvent höga kvalitet.

De tillverkar alla sina produkter enligt stadgar som gäller för läkemedelsindustrin. Samtidigt vill företaget ha oberoende försäkringar avseende kvaliteten och säkerheten hos produkterna varför de har vänt sig till TÜV SÜD ELAB GmbH, för att utvärdera eventuella alternativ från tredje part för att analysera specifika kvalitetsparametrar för produkterna.

Det känns tryggt att veta att produkterna, genom noggranna tester, håller den kvalitet som vi behöver.

Vill du veta mer, kontakta mig.

Pigga hälsningar

Monica

 

Kosttillskottet har varit räddningen

Som en del av er redan vet, har jag talat mycket om ett kosttillskott som maken tar. Många har därför frågat mig vad detta är och hur det fungerar. Jag tänker därför berätta lite om denna ”räddning” som gjort livet mer behagfullt för mig och min man.

Min man har Parkinson. Förra året var han rejält dålig. Så dålig att läkarna föreslog en hjärnoperation. I januari 2017 började han med kosttillskottet efter rekommendation av vår före detta tandläkare som också är medicinskt utbildad och själv hade testat det.

Vilken effekt. Redan efter 1 månad, minskade sockerberoendet, han sov äntligen en hel natt (något som tidigare varit stört omöjligt), han blev lugnare och motoriken blev bättre. Stelheten försvann delvis. Han blev rak i ryggen och gick inte längre som en neandertalare. Till och med muskulaturen i ansiktet förändrades. Hans stela anletsdrag mjukades upp och jag fick tillbaka min man som varit försvunnen sedan 2009 ca.

Detta kosttillskott går på celldjupet. Vi slutar inte förvåna oss. Det är förbluffande. Någon operation är det inte längre tal om.

Lite allmän information om kosttillskottet

Oavbruten press, stress och dåliga matvanor är de grundläggande anledningarna till att många inte längre lever upp till sina förväntningar på jobbet och/eller privat.

Kosttillskotten hjälper till att hålla hälsa och prestationsnivå på topp. Närings Transport Konceptet (NTC®) som utvecklats av forskare ger näring till de ställen där de behövs när de behövs, på cellnivå inifrån och ut.
Det stärker inte bara immunförsvaret utan hjälper hjärtat och blodcirkulationen. Många elitidrottare världen över uppskattar fördelarna med detta kosttillskott.

Certifierade tillverkningsprocesser garanterar hög kvalité.
Banbrytande NTC teknologi i kombination med tusenåldrig ayurvedisk läkekonst. Med viktiga fibrer och fiberämnen från frukt, grönsaker och sädeslag, sekundära vegetabiliska föreningar och enzymer, värdefulla örtaromer och levande mjölksyrabakterier. Hög biotillgänglighet av gurkmeja. Rik på vitamin C och selen som bidrar till immunsystemets normala funktion. Rik på vitamin E och C som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress. Innehåller levande L-reuteri kulturer som gör att tarmarna mår bra. Ingredienserna bidrar till normal energiomsättning i kroppen. Idealiskt på morgonen. Det stödjer ett optimalt näringsupptag, är rik på vitamin B6 och vitamin C som bidrar till normal energiomsättning. Innehåller vitamin B2 (riboflavin) och niacin som bidrar till att minska trötthet och utmattning.

Dessutom tar maken även droppar som ger ökad biotillgänglighet.

Maken dricker en drink på morgonen tillsammans med 18 droppar Q10, samt en annan produkt på kvällen. Helt otroliga resultat. Det verkar så bra att jag själv börjar fundera på att testa för min reumatism. Fashinerande effekter!

Följ mitt inlägg. Jag berättar mer om detta längre fram.

Vill du veta VAD det är för kosttillskott, så kontakta mig, så berättar jag mer.

Varma hälsningar
Monica

Lucka 23 – lite snacks på uppesittarkvällen?

PepparkaksjulgranIdag är det dan före dan. Spänningen stiger!

I veckan har det blivit pyssel med de svenska barnbarnen. Vi har köpt formar i Spanien för att baka en pepparkaksgran och passade även på att göra snacks i form av en gran så här till kvällen.

Jag bjuder dig på receptet som du kanske vill testa i julhelgen.

Julgran av smördeg

Ingredienser

 • Smördeg, som skärs upp i formen som en gran
 • Pesto
 • Pinjenötter eller/och pumpakärnor
 • Riven stark ost

Gör så här

 1. Rita upp formen av en gran och skär ut (som en stor triangel)
 2. Skär grenarna rakt in mot den tilltänkta stammen
 3. Kladda på rejält med pesto
 4. Strö över pinjenötter och/eller pumpakärnor och sedan massor med riven ost
 5. Rulla ihop grenarna
 6. Pensla med ägg
 7. Sätt in i ugnen 200 grader i endast några minuter

Snacks-gran

Ha en ljuvlig lille julafton

Monica

 

Lucka 16 i julkalendern – Vik julgransservietter

Nu är det julDet börjar dra ihop sig.

Julen kommer närmare och närmare.

Förr om åren åkte vi alltid till Köpenhamn och gick på Royal Copenhagen och tittade på deras fantastiska julbordsdukningar. Ett sant nöje.

Kanske ska du ha en liten adventsbjudning och vill duka festligt, ett glöggparty eller så sparar du detta till julafton.

 

Vik en julgran av servietter.

Följ instruktionen här.

Ta gärna ett foto på din juldukning och lägg in här i kommentarerna. Eller har du något annat tips på serviettvikning som du vill dela med dig av?

Ha en riktigt ljuvlig tredje advent i morgon!

Monica

 

Lucka 9 – Bygg din egen julbock samt recension av novell nr 2 i Jul igen

Recension av novell nr 2 i boken Jul igen

Endast tomten är vaken av Kristina Suomela Björklund

Baserat på Viktor Rydbergs dikt ”Tomten”, har Kristina gjort en kuslig novell i boken Jul igen, den 2 december.

Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.
Endast tomten är vaken.

Kristina har ett underbart språk, gestaltar lyriskt och skriver så det är svårt att släppa boken, ens för en sekund.

Vill du veta vad som händer på den ärvda gården efter moster Ylva och i den skrämmande ladan? En riktig rysare. Läs novellantologin Jul igen, där min novell också finns med (som jag skrev om igår).

Boken består av många olika noveller – som en adventskalender för vuxna. Definitivt en bok att läsa om och om igen, varje december, med så olika författare; allt från unga duktiga skribenter till erfarna.

Tack, Kristina, för din stämningsfångare, som jag uppskattade.

Julbock

 

Julbock

Förra veckan tipsade jag om en fantastisk julgran som du kan tillverka själv. Den här veckan tipsar jag om en julbock som jag har fallit pladask för.

Varje år när jag och min man var nygifta, brukade han köpa mig ett smycke när vi var utomlands. Numera blir det i stället något julpynt som jag får. I år har jag fått en fantastisk snögubbe som lyfter på hatten och med en speldosa som spelar en engelsk härlig julsång. Som du förstår, har jag gott om både smycken och julpynt, ha ha.

Trots den fina snögubben önskar jag mig även en julbock.

Kolla in den här julbocken!

Länken till ovan julbock visar en underbar bock som jag ska få någon till att bygga åt mig till jul.

Jag bara älskar den. Vad tycker du? Vill du också ha en?

Ska vi göra den här dagen till JULBOCKS-dagen?

Varma hälsningar
Monica

 

Liten adventskalender

Julkalender

Jag tänker bjuda på en liten adventskalender fram till jul.

Varje dag får du något här av mig.

Vi börjar med en liten haiku om advent. Här kommer den

Haiku om advent

Jag befinner mig på ett blåsigt men soligt ställe och då är det inte helt självklart att känna adventsstämningen. Men i morgon får ni en beskrivning av hur man gör en Julgran. Häng med!

Decemberhälsningar
Monica

 

Stilettlunch i Staffanstorp

Stilettlunchen 8 november i Staffanstorp

Stilettlunch

 

 

 

 

Har du, kvinna, aldrig besökt en Stilettlunch, rekommenderar jag dig att göra så, om den finns i din region.

Här i Skåne har vi Stilettluncher både i Lomma och i Staffanstorp. Den första onsdagen i månaden brukar luncherna gå av stapeln. En föranmälan behövs. Jag brukar åka till Staffanstorps Gästis där de hålls mellan klockan 12 och 13.

Den här onsdagen (som var framflyttad på grund av Alla Helgons dag), fick vi besök av Katarina Carlsson, den första kvinnliga museichefen på Malmö Muséer sedan 1841. Intressant föreläsning. Jag blev överraskad av att höra om alla de tema-utställningar som muséet arrangerar samt den kupol för Science som byggs.

Maten var, som vanligt, utsökt. Oftast är det nästintill kulinariskt som gästiset bjuder oss på och jag kan varmt rekommendera deras luncher.

Tack till Anitha och Karin som arrangerar Stilettluncherna. De är värdefulla och givande. En rolig form av sammanträffar, helt utan medlemsavgifter.

Monica

Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusCheck Our Feed