Currently viewing the category: "Personligt"

Glad Midsommar

Glad midsommar

Med detta lilla inlägg önskar jag dig en riktigt Glad Midsommar!

Midsommar är vår längsta dag och det gäller att göra den effektiv och njutbar. Vet du att midsommarstången kommer från Tyskland. De hade den redan på 1300-talet. Ordet ”maja” betyder löva. Midsommar är högtid sedan 1953 till minne av Johannes Döparen. Förr i tiden, här i Skåne, vallfärdade man till källor för att dricka brunn.

Glöm inte lägga 7 sorters blommor under kudden, vaka vid en källa, äta salt kärleksgröt eller sill. Då drömmer du om din älskade, om hen inte redan finns vid din sida.

Jag önskar dig en riktigt skön helg!

Midsommarkramar
Monica

Proviva Tropisk ett varmt alternativ till fruktjuice

#provivatropiskbuzz

Proviva TropiskSom utsedd Buzzador, fick jag äran att testa denna nya Proviva-produkt. Jag dricker fruktjuice VARJE morgon eftersom jag sedan 18-årsåldern tar en medicin som ska blandas i flytande dryck. Nu bytte jag ut min juice mot denna och jag kan varmt rekommendera den.

Det är inte utan att jag köper när någon säger att de har blivit beroende av Proviva, denna goda dryck.

Kanske ett alkoholfritt alternativ att servera på midsommarbordet?

Den är väl värd att testa. Har du inte provat den, så gör det.

Jag fortsätter gärna dricka den tillsammans med min frukost som normalt består av lactosfri yoghurt med mycket färsk frukt, gärna bananer och blåbär. Gärna efter ett pass Chi Neng Qigong som gör kroppen rörlig och friskare.

Önskar dig en frisk och sprudlande dag!

Monica

 

 

Glasfusing – vilken rolig utmaning

Smycken 115-16 maj unnade jag mig en spännande utmaning. Jag gick en kurs i glasfusing. Har du aldrig provat på, rekommenderar jag den varmt. Det var så roligt och lärorikt. Här ser du vad jag och maken skapade under två kvällar på Kallerholms gård i Svedala.

Här kan du läsa mer om glasfusing på Kallerholm:

http://www.kallerholm.se/OmG.html

Det var spännande att lära sig skära till glaset och se hur det förändrades vid bränning i ugnen.

Smycken 0

Utmaningen låg således i att välja glas, skära till och designa smycket. Glaset smälte ihop och blev inte alls så som jag från början hade tänkt. Vissa glas ändrade färg, andra form. Här ser du embryot till mina blivande halsband.

Även om de förändrades i bränningen, är jag mycket nöjd med resultatet. Det här var extremt roligt. Nu har jag bokat in mig på nästa kurs också. Måste få göra lite större alster och se vad det kan leda till.

Det var verkligen avkopplande och intressant. Gemenskapen och hjälpsamheten var stor. Vi blev bjudna på ett härligt smörgåsbord inkluderat i kursen. Bara det är värt att testa, kan jag berätta.

Första kvällen skapade vi, andra kvällen monterade vi.

Själv är jag inte road av den ”pilliga” delen att montera, men det fanns många som var behjälpliga.

Här kan du se slutresultatet av några av de smycken som vi gjorde:

Smycken 2

Jag kan varmt rekommendera denna kurs.

Monica Ivesköld

 

 

Känslan att hitta ett kvitto på 20 sekunder

Den känslan ….

Min fina kappaNär min nya fina kappa (som kostat flera tusen i inköp) sprack i sömmen bak, fick jag besked att komma in med den i boutiquen Kriss för att få hjälp. Det är onekligen härligt att handla på ställen där service och kundfokus är 100%.

  • Ta med kvittot, sa ansvarig.

Hm, exakt när köpte jag kappan? Troligen i slutet på december, möjligen början på januari.

Jag öppnade mappen med mina räkningar för januari. Och där låg kvittot. Känslan att hitta ett kvitto på 20 sekunder är helt underbar. Vilken kontroll!

Men å andra sidan, det är bland annat struktur som jag jobbar med och har gjort i 30 år. Trots detta är jag inte alltid perfekt, givetvis. Men den här gången var jag det.

Underbara Kriss, fantastiska struktur och känslan av framgång – vilken underbar måndag.

Och nu ska ni få veta vad som hände, när jag kom till butiken.
De frågade mig om jag ville behålla kappan. Klart som korvspad. Jag älskar den ju.
Sedan sa jag att jag egentligen bara ville att de skulle veta att den hade spruckit, för att de skulle kunna kontakta sin leverantör och därmed bibehålla sin annars fina kvalitet. Den lilla sprickan kunde jag enkelt sy ihop själv.

Då visade de sin verkliga styrka. De är bäst på kundvård, helt klart.
Jag fick presentkort på 500 kr att handla för under 2017. Inte illa!

Kriss är ett företag med enormt fin kundvård av sällan skådat slag. Jag är imponerad. Och jag har själv utbildat i kundservice och kundvård i närmare 30 år. TACK, fina Kriss, för er omsorg om mig som kund.

Jag älskar min nya fina kappa som nu får hängas undan till förmån för sommargarderoben. Den är lätt och figursnäll. Pälskanten går att ta av, så den har funkat fram till nu. Perfekt vid mina resor eftersom den inte väger speciellt mycket.

En extra stor eloge till

Kriss

 

Ni är bara bäst!

TACK!
Monica Ivesköld

Trevlig konstutställning på Kallerholms gård i Svedala

Söndagen den 23 april var sista dagen för denna trevliga konstutställning.

Här kan du läsa mer om gården. Bilderna du ser här, har jag ”lånat” från utställningssidan.

Marie Gaillards silversmyckenLena Henrikssons ljuvliga solrosorDet fanns många duktiga utställare. En av de som imponerade mest på mig var Marie Gaillard med sina silversmycken. Framförallt de smycken som hon gjorde i filigransarbete. De var utsökta.

 

Lena Henrikssons ljuvliga solrosor tog också andan ur mig och jag bestämde mig på stående fot att gå en glasfusing-kurs hos Lena i maj månad. Drömmen är att kunna göra några riktigt stora, ljuvliga blommor för uterumsväggen. Lena har även andra kurser på gården, såsom kurser i betonggjutning, återbrukshantering och att skapa med tyg.

Bob Matsons otroliga bilder i emaljmåleri var också oförglömliga, liksom Bernt Törners keramiska skulpturer.

Christina Skovmoses annorlunda kläder stack ut.

Kallerholms utställare 1

Maj-Britt Östbergs vävda alster var perfektionismen specificerad. Andreas Björklunds ”avokater” imponerade på mig. Tänk att snida ut dessa små skulpturer ur en avokadokärna. Och jag som själv målat äpplen sedan 1980-talet, och brinner för denna typ av måleri, gillade även Pernilla Bengtssons äpplen.

Kallerholms utställare 2

Ovanstående är endast några av de otroliga skapelser som jag fick uppleva. Det fanns massor med duktiga konstnärer och kreatörer på denna utställning.

Stort tack för att jag fick uppleva det här!
Monica Ivesköld

Tipsrunda runt La Mata-sjön utanför Torrevieja

Tipsrunda runt LaMataVilken trevlig lördag det blev den 1 april. Inte alls något aprilskämt. Solen strålande från en klarblå himmel, och sommarvärmen bjöd på sin första kyss.

Vi var nere i Spanien en kort tid och passade på att gå 2,5 km promenaden tillsammans med goda vänner.

Föreningen Mas Amigos ska ha en stor eloge för sitt arrangemang som kommer varje vår och höst. Det är lika trevligt och uppskattat varje gång. Vid detta tillfälle var vi över 200 deltagare. Normalt bjuder de på en smörgås vid målgång och något drickbart (vin, vatten eller juice) men den här dagen räckte det tyvärr inte till alla. Vi blev utan mackor men lyckades få de 3 sista plastmuggarna med lite drickbart. En i vårt gäng blev utan men hade som tur var, själv med sig en liten kylväska med dricka.

Priset för de 3 bästa resultaten är oftast vinflaskor, så även i år.

Jag vill tacka Mas Amigos för ert generösa initiativ som verkligen uppskattas. Lånade nedan er bild från förra tipsrundan som ni hade i er inbjudan.

Mas Amigos

Dessutom tillhandahåller de även andra spännande utfärder och i ett separat inlägg kommer jag att berätta om den fantastiska dagsutfärden till Cartagena med guide och även guidad tur på fabriken för Likör 43.

Även golfvauchers och uthyrning av lägenheter, barntillbehör (såsom barnstolar etc) är uppskattat. För en liten årlig medlemsavgift får vi verkligen stort utbud. Tack!

Här kan du läsa mer om Mas Amigos!

Tusen tack från
Monica Ivesköld med vänner

Dagens datorer i ett nötskal

MelittakannaNu ska du få höra. För ett tag sedan slog jag sönder min kaffekanna till Melittabryggaren. Jag har letat med ljus och lykta efter en dito i affärerna runt omkring, utan resultat.

Idag gick jag in på nätet och sökte. Hittade en kanna som passar hos en leverantör som jag inte handlat något hos på ca 4 år. Jag la en beställning, klickade på kassa och OK. Observera att jag ännu inte loggat in och inte gjorde detta under hela min beställning. Jag hade nått sidan från Googles sökfunktion.

Döm om min förvåning när jag får följande svar direkt:

”Vi har skickat bekräftelsen till dig till din mailadress (och så adressen).”

Och mycket riktigt, i mailen låg bekräftelsen med rätt adress etc.

Det var tur att jag inte ändrat mailadress eller leveransadress under dessa fyra år, måste jag säga. Kanske borde de kolla att jag verkligen är jag och bor kvar samt har denna mail.

Som du förstår var det hela lite kusligt. ”Storebror ser dig”-syndromet, men också mycket effektivt och smart. Automatisering på hög nivå?

Frossliknande hälsningar
Monica Ivesköld

Nya akvareller

Zlatan - ny akvarellHar precis målat några nya akvareller – i samband med att jag uppdaterade den digitala målarkursens avsnitt om Akvarellmåleri.

Dels målade jag en liten akvarell med Zlatan. Tänkte att en väldigt fotbollsintresserad kille skulle få den i present. Blev så inspirerad av mina egna filmer i Akvarell-kursen att jag var tvungen att skapa den här. Och därmed också filma händelseförloppet och beskriva hur jag gjorde.

Så nu ingår denna del i akvarellkursen, dvs del 4 i den digitala Målarkursen som jag erbjuder.

Träd i akvarell-knackningSedan lär jag ut tekniken med knackning i akvarell. Så här blev mitt träd när jag målade med den tekniken.

Om du är intresserad av att hänga med på endast denna kursdel, går det alldeles utmärkt. Vi startar den 9 mars. Boka upp dig genom att skicka mig ett meddelande, så får du instruktioner om hur du går tillväga. Du kan också boka dig direkt via denna länk:

Länk till bokning av akvarelldelen i Målarkursen

Sista datum för bokning är den 8 mars.

Du får skriftliga instruktioner före lektionerna. Via mail får du inköpslista så att du är förberedd med rätt verktyg. Sedan får du tillgång till 5 övningar som finns i en plattform. En del är teoretiska och informativa, andra är direkt kopplade till övningar.

Du arbetar i din egen takt och får gärna skicka in dina bilder till mig (men det är inget krav). Kursen har du tillgång till i en hel månad.

Häng med på akvarellkursen den 9 mars (eller när du känner dig manad)

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

Bokbloggaren Monica

BokbloggareI söndags morse fick jag besked på att jag nu ingår bland bokbloggarna. Så spännande och kul!

Jag som själv både skriver och läser – i mängder – får nu möjlighet att vara med bland alla dessa spännande bloggare. Det är med stor tacksamhet jag berättar detta.

Samtidigt pågår slutredigeringen av min roman – hoppas jag. För att komma ett steg längre har jag nämligen valt att gå kursen ”Redigera romanen” och på så sätt få ytterligare tips på hur jag ska göra. Det var i första lektionen som jag blev påmind om bokbloggare och äntligen tog tag i min önskan att få ingå i denna skara.

Min roman testläses nu av ett antal duktiga personer som ger mig tydlig och praktisk feedback. Slutredigering från deras återkopplingar ska ske i veckan. Samtidigt kommer jag att följa instruktionerna i kursen för redigering. Det kan vara bra nu när det är första skönlitterära romanen för mig.

Ytterligare 2 böcker är på gång i serien. Råmanus till bok nr 2 har jag skrivit i november. Det ligger nu till sig och får gotta sig som en köttbit på stekjärnet. Dessutom har jag skrivit en synopsis för den 3e boken i serien, vilken jag inleder nu i vår med att intervjua huvudkaraktären. Den kommer således, precis som de övriga, att bygga på autofiktion, dvs en blandning av sanningar och påhittade historier.

Pojkarna Bus och de 3 nycklarnaI lördags fick två av mina barnbarn min nya barnbok ”Pojkarna Bus och de 3 nycklarna”, som jag skrev tillsammans med mina två norska barnbarn i somras. Dessa barnbarn, som boken handlar om, fick boken i början av februari och i lördags fick således mina svenska barnbarn boken. Den riktar sig till 7-åringar och uppåt. Men till och med den minste som endast är 2 år, förstod en del och pekade och upprepade, när han tittade på bilderna i boken.

Här kan du beställa boken: Länk till Pojkarna Bus och de 3 nycklarna

Jag önskar dig trevlig läsning!

 

Skrivarhälsningar till er alla
Monica Ivesköld

 

Vilken nytta har du tillfört andra människor idag?

Vilken nyttaGör som Benjamin Franklin. Han frågade sig själv varje dag ”What good have I done today?”.

Enligt forskningen är vi inte riktigt lyckliga förrän vi vet att vi har skapat nytta hos andra människor. Intressant och spännande.

Alltså är den stora frågan – varje dag:

Vilken nytta har jag tillfört andra människor idag?

Speciellt när jag skapar alla blogginlägg och inlägg i sociala medier – vilket jag gör en gång per vecka – ställer jag mig den frågan. På vad sätt kan jag tillföra dig nytta?

Skicka gärna en kommentar om vilken typ av tips du önskar.

Efter att ha jobbat med effektivitet i över 30 år, har jag ett stort mentalt uppslagsverk att slå i.

VAD exakt skulle du vilja veta?

Hur kan jag tillföra nytta till dig och din vardag?

Nyttiga hälsningar
Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Google PlusCheck Our Feed