Pilgrimsmussla i hollandaisesås och rostad grön sparris med vitlök och parmesan

SparrisDet här är ett av mina absolut favoritrecept. Jag bjöd på detta som förrätt på nyårsafton och den rätten blev mycket uppskattad. Förbered noga! Det gäller att hinna med …

Ingredienser 4 personer

  • 8 pilgrimsmusslor
  • Blå bands påse med Hollandaisesås + 50 g smör och vatten enl instruktion
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 8 gröna sparrisar
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl flagad parmesanost

Gör så här

Sätt ugnen på 225°C.

Gör klar Hollandaisesåsen enligt instruktion på förpackningen.

Skala och hacka vitlöken (pressas inte). Blanda den med olivoljan.

Bryt eller skär bort ca 2 cm av nedre delen på sparrisarna. Blanda sparrisarna med vitlöksoljan, krydda med salt och peppar.

Lägg sparrisarna i en ugnsäker form och sätt in den mitt i ugnen 3-4 minuter.

 

Stek musslorna (som tinats i kyl i 8-10 timmar) hastigt i en het panna. De får inte steka mer än 45 sekunder per sida. Annars blir de trådiga.

Lägg upp musslorna i snäckskal, häll hollandaisesås över och lägg sparrisen med vitlöksoljan ovanpå.

Strö över parmesan-skivor.

 

Smaklig måltid!

Monica

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest