Currently viewing the category: "Podd"

Tips för att nå ut med dina böcker under Corona-krisen

I dessa dagar kan det vara bra att tänka på följande tips.

Nå ut med dina böckerResearch

Digital intervjuPassa på att intervjua folk, både för din blogg, ditt skrivande och kanske för att skapa en film eller podcast.

Sträck även ut handen och fråga om du kan få delta på andras bloggar. Du får gärna skriva ett inlägg för min blogg. Hör av dig!

Ofta har andra personer inte tid med oss när vi gör research eftersom det är tidskrävande. Men nu är många hemma i karantän. Passa därför på att skriva till dem och fråga om de har tid för dig.

Idéer för att nå ut

Starta en diskussionsklubb för din bok/dina böcker. Du kan nå din fanclub genom att hålla webinarier exempelvis i zoom som är kostnadsfritt i 45-minuterspass. Där kan du tillåta dig ha veckomöten. Det brukar vara uppskattat.

Eller varför inte erbjuda rabatt i dessa tider när folk har mer tid att läsa en bok, än tidigare.

Digital marketingStarta samarbeten med andra författare, både gällande skrivandet och marknadsföringen.

Har du drömt om att starta en blogg eller en podcast. Det kan vara läge nu. Eller kanske skapa en lista med intressenter för nyhetsbrev.

Fundera och besluta dig! VAD kan du göra för att förbättra din marknadsföring NU?

Ska vi träffas och diskutera?

Är du intresserad av att vi möts på nätet och tar en diskussion? Jag bjuder in dig till en gratis diskussion kring skrivarfrågor, om mina och kanske dina böcker osv.

OBS! Detta är inget aprilskämt. Jag ser verkligen fram emot vårt möte. Antalet personer är begränsat, så först till kvarn. Varmt välkommen att boka dig via den här länken.

Lycka till!

Monica Ivesköld

Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

 

 

Behandla varandra med respekt

Idag har jag skrivit 42.984 ord. Med den här takten beräknar jag vara klar med de målinriktade 50.000 orden redan till helgen.

20 nov

En del av min text handlar om respekt och därför tänkte jag att det kan vara ett tips att komplettera med den här artikeln.

Det är möjlighet till en bättre värld OM vi visar varandra respekt och kärlek.

Titta på den här underbara filmen och tänk till. Klicka på bilden så kommer filmen upp!

I struggled in school

Jonathan Mooney var alltid det mest långsamma barnet i klassen. Han kallades ”dum” och ”lat” större delen av sitt liv och trodde att han var sekundär och bristfällig eftersom han var annorlunda. Hans inspirerande historia kommer att få dig att återskapa lågorna som brinner i dig och hitta din gåva.

Hitta barnens och dina styrkor och förstärk dem!

Hitta din styrka och kompensera din svaghet!

Underbart uttryckt. Titta och begrunda!

Jag blir rörd när jag hör honom tala. Precis som min kinesiske mentor Li Hongshi säger, använd hjärtat och inte hjärnan när du talar med andra såväl som dig själv.

Öppna upp ditt hjärta och ta världen med storm. Ge kärlek och du får mångfalt igen.

Hjärtevarma hälsningar

Monica

Dagen F av Johannes Vivers

Dagen F av Johannes ViversRecension

Detta var en stor överraskning. När Johannes frågade mig om jag ville recensera hans debutroman svarade jag självfallet JA. Det är alltid roligt med debutromaner.

Johannes driver tillsammans med Pia Lerigon podden Skrivdrömmar. Pia har gått kurs för mig och frågade om jag ville svara på några frågor som de skulle ta upp i podden. Det gjorde jag. Därför passade Johannes på att fråga om recensionen när han berättade att han redigerade avsnittet.

Du kan lyssna på avsnittet här om bokbloggare och bokrecensenter.

I länken ovan berättar Pia bland annat om att hon gått kursen ”Utveckla dig själv och dina karaktärer” (en onlinekurs i Personlig Utveckling).

Nu till Johannes debut. Som jag skriver ovan blev den en överraskning. Johannes har verkligen hittat sin skrivarröst. Låt mig få ta ett exempel ur Johannes bok för att illustrera detta.

”…. Han hyste ömhet för det där ansiktet. Han hyste ilska. Vad blåslagen hon var. Och vad skör hon såg ut, utlämnad åt slangar och teknikens nycker. Han tog hennes hand och viskade tyst.
– Miranda … Jag är här nu. Vad sjutton har du gjort med dig?
Han ville inte att Tommy skulle höra. Det värkte i mellangärdet och en klump av tårar byggdes upp i halsen. Han vred sina händer. Fingrarna sved. Var det hans fel? ….”

Den är en härlig bok som handlar om två personer i ett äktenskap som i princip är en enda stor bluff. Men det slutar inte vid det. Den är full av oväntade moment. Vi får följa Miranda i ett kapitel och Gunnar i nästa. Så turas kapitlen om, boken igenom. Två perspektivpersoner som berättar om en vardag som helt har kantrat. Boken är full av svart humor blandat med feelgood. Jag skulle nog säga att den platsar i genren feelgood. En rolig bok där det händer massor både runt personerna och inne i deras huvuden. Någon liknande bok kan jag inte påstå att jag har läst. Den är verkligen värd att läsa och jag rekommenderar den varmt.

Den tar upp ämnen som vi kanske sällan läser om som homosexualitet och en viss form av hämnd. Karaktärerna lever ut mycket som tidigare hämmat dem och dagarna blir fulla av tokigheter och absurda inslag.

Kapitlen är korta och lättlästa. De triggar mig som läsare att få veta mer. Språket är vackert vilket inte är så konstigt med tanke på att Johannes jobbar som lärare i svenska som främmande språk på Folkuniversitetet och har varit översättare av nyheter, filmer och TV-program.

Johannes dedikering till mig i boken var: Vad vill du förändra?

Klart jag vill förändra något. Allt går att förändra i livet. Ändå vill jag gärna betona att jag faktiskt i stora delar lever min dröm. Precis så här har jag alltid velat ha livet. Jag är halva året i Spanien och andra halvan i Sverige. Genom att jag erbjuder över 25 onlinekurser, kan jag arbeta överallt. Dessutom är jag själv författare, vilket också går att utöva oberoende av plats och miljö.

5 pennorTusen tack, Johannes, för boken. Jag är glad att jag fick möjligheten att läsa den. Det var en härlig upplevelse, svår att lägga ifrån mig och jag önskar dig lycka till med boken. Hoppas på fler från dig.

Du får full pott av mig, dvs 5 av 5 möjliga pennor.

Så här står det på nätet om boken:

”Vad skulle hända om man inte släppte förbi den där stressade bilföraren bakom sig? Vad skulle hända om man sa åt en störig typ på bio att hålla käften? Vad skulle hända om man tvingades spela rysk roulett? Vad skulle hända om man gjorde upp med sina galna föräldrar, förnedrade sin chef som alltid mobbat en, kom i slagsmål med fotbollshuliganer och blev involverad i en droguppgörelse? Allt medan man drevs mot att göra upp med sitt största trauma och att hämnas en gång för alla? Detta var några av funderingarna som triggade i gång författarens fantasi och gav honom idén till skrönan Dagen F, som är en blandning av svart humor och feelgood.

Miranda och Gunnar lever i ett stelnat parförhållande. Gunnars homosexualitet avslöjas efter femton års äktenskap. Det blir början till en absurd resa, där hämningar släpps och infall levs ut. Vi följer de två huvudpersonerna i vartannat kapitel, allt medan de genomlever de tokigaste veckorna i sina liv och långsamt drivs mot att göra upp med sina största plågoandar. Om detta och mycket mer handlar boken Dagen F.”

Vid pennan
Monica Ivesköld

Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest