Porten till friheten – roman

portentillfriheten_bookeaDetta är min första roman.

Boken finns som tryckt, ljud- och e-bok.

Här kan du läsa mer om den och även beställa den:
Bokus-sidan för Porten till friheten

I väntan på svaret om hon hade överlevt natten eller redan var död passerade livet revy.
Dramatiken slog knockout, likt inflammationen i bukspottskörteln. Inom sig såg hon den undertryckta tonårsflickan Henrietta som var på väg till släktingen Volfgang. Skulle hon orka överleva det förnedrande övergreppet som upprepades varje lördag?

Varför är det ingen som ser, ingen som reagerar, ingen som hjälper henne? Hur ska hon bli så stark att hon orkar sätta stopp för hans tilltag? Vågar hon berätta för morföräldrarna? Samtidigt är hon rädd för att hennes alkoholiserade morfar ska konfrontera den elake och självupptagne gubben Volfgang.

Monica Ivesköld har genom åren skrivit mer än 60 fackböcker. 2017 gav hon ut sin första barnbok och en ny är på gång. Porten till friheten är första delen av en serie fristående romaner med delvis återkommande karaktärer.

***

Romanen har verkligen fått fantastiska recensioner. Jag är jublande glad. Tack alla fina för dessa.

”Jag har lyssnat klart på din bok Porten till friheten! Så stark, välskriven, gripande, tragisk, hoppfull! Jag är så tagen av den och Henriettas historia! // Gudrun Wicander”

Här kan du läsa en riktigt fin recension:

Porten på skrivarsidan.nu

Lisbeth skriver bland annat:
”För mig som är född i mitten av 50-talet är det en underbar tillbakablick. Minnen kommer tillbaka från min egen barn- och ungdomstid och Monica har lyckats fånga tiden perfekt. Osäkerheten i de första tonåren när man började gå ut och träffa pojkar, gå på disko och var allmänt nyfiken på världen där ute sitter pricksäkert. Karaktärer och miljöer är fint gestaltade och man är där med Henrietta när hon sakta men säkert tar sig från osäkerheten under uppväxten till ett liv som vuxen och oberoende.”

Flertalet har gett mig 4 av 5 möjliga stjärnor. Men det finns även en som gett mig full pott.

Vill du läsa dem ”live”, klicka här: Recensioner

Recension Porten 5 av 5

Recensioner

 

 

0 comments