Rädda mig från farliga män av Saul A Lelchuk

Rädda mig från farliga mänFormat: Pocket

Serie: Nikki Griffin (del 1)

Antal sidor: 384

Utgivningsdatum: 2020-05-28

Förlag: Bokfabriken

ISBN: 9789178351060

 

Recensionsexemplar: Ja

 

Tusen tack Bokfabriken för recensionsexemplaret och för att jag fick möjligheten att bekanta mig med den här duktiga författaren. Jag är djupt imponerad och kommer gärna att läsa fler böcker av honom.

En mycket välskriven kriminalroman och dessutom utsedd till årets bästa översatta kriminalroman 2019 av Svenska deckarakademien. Inte underligt alls. Boken var mycket intressant och spännande.

Som det stod på nätet: ”Om du gillar Lisbeth Salander, kommer du att älska Nikki Griffin.” Och jag gillar verkligen båda.

Så här står det på nätbokhandelns sidor:

”Privatutredaren Nikki Griffin är bokhandlare på dagtid. På natten söker hon upp män som misshandlar kvinnor.

Nikki Griffin får i uppdrag att utreda Karen Li, som är anställd vid ett stort techbolag i Silicon Valley. Hon är misstänkt för att ha sålt affärshemligheter. Nikki konfronterar Karen som berättar att det finns män som förföljer henne – farliga män. Innan hon hinner berätta för Nikki vad hon vet går allt fel, dödligt fel, och nu är det Nikki som är i farozonen.

Rädda mig från farliga män är den första boken i en ny actionspäckad serie av S. A. Lelchuk om privatutredaren och bokhandlaren Nikki Griffin, som efter stängningstid skyddar kvinnor från farliga män. Griffin nöjer sig inte med att hjälpa kvinnorna, hon vill även straffa männen – de ska själva förstå hur det är att känna sig sårbar och maktlös.”

 

Boken var en bladvändare. Jag kunde inte lägga den ifrån mig. Speciellt som jag – just nu – är i analysfas av kriminalromaner och deckare i samband med lanseringen av min nya onlinekurs ”Skriva spänning”.

Redan i första kapitlet krokades jag fast av denna tuffing.

Var allt kanon? Nej, det fanns lite mycket upprepningar av orden ”jag” och ”hon” på första sidan. Sju stycken ”jag”, vilket gjorde mig konfunderad. Men sen var jag fast.

Kapitel två inleds med ett spännande slagsmål. Efter fyra kapitel var protagonisten på plats och en ’gammal bekant’ till mig. Jag fick leta ett tag efter att hitta de traditionella arketyperna i romanen.  Och som det bör, fanns det även en kärlekshistoria med i periferin. Den dök upp i kapitel 12. Precis lagom. Sakta får vi lära känna Nikki, denna speciella kvinna.

Korta intensiva kapitel. Sådana älskar jag. Då blir det automatiskt – om det är en välskriven text – mer en bladvändare, anser jag. Totalt 48 livfulla kapitel som det inte gick att sluta läsa.

I bokens tredje del ökar dramatiken för att slutligen nå klimax.

4 pennorEn otroligt bra deckare som jag ger fyra av fem möjliga pennor. Jag ser verkligen fram till att få läsa del 2 i serien.

Vid pennan

Monica

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest