Currently viewing the category: "Referens"

Dagen F av Johannes Vivers

Dagen F av Johannes ViversRecension

Detta var en stor överraskning. När Johannes frågade mig om jag ville recensera hans debutroman svarade jag självfallet JA. Det är alltid roligt med debutromaner.

Johannes driver tillsammans med Pia Lerigon podden Skrivdrömmar. Pia har gått kurs för mig och frågade om jag ville svara på några frågor som de skulle ta upp i podden. Det gjorde jag. Därför passade Johannes på att fråga om recensionen när han berättade att han redigerade avsnittet.

Du kan lyssna på avsnittet här om bokbloggare och bokrecensenter.

I länken ovan berättar Pia bland annat om att hon gått kursen ”Utveckla dig själv och dina karaktärer” (en onlinekurs i Personlig Utveckling).

Nu till Johannes debut. Som jag skriver ovan blev den en överraskning. Johannes har verkligen hittat sin skrivarröst. Låt mig få ta ett exempel ur Johannes bok för att illustrera detta.

”…. Han hyste ömhet för det där ansiktet. Han hyste ilska. Vad blåslagen hon var. Och vad skör hon såg ut, utlämnad åt slangar och teknikens nycker. Han tog hennes hand och viskade tyst.
– Miranda … Jag är här nu. Vad sjutton har du gjort med dig?
Han ville inte att Tommy skulle höra. Det värkte i mellangärdet och en klump av tårar byggdes upp i halsen. Han vred sina händer. Fingrarna sved. Var det hans fel? ….”

Den är en härlig bok som handlar om två personer i ett äktenskap som i princip är en enda stor bluff. Men det slutar inte vid det. Den är full av oväntade moment. Vi får följa Miranda i ett kapitel och Gunnar i nästa. Så turas kapitlen om, boken igenom. Två perspektivpersoner som berättar om en vardag som helt har kantrat. Boken är full av svart humor blandat med feelgood. Jag skulle nog säga att den platsar i genren feelgood. En rolig bok där det händer massor både runt personerna och inne i deras huvuden. Någon liknande bok kan jag inte påstå att jag har läst. Den är verkligen värd att läsa och jag rekommenderar den varmt.

Den tar upp ämnen som vi kanske sällan läser om som homosexualitet och en viss form av hämnd. Karaktärerna lever ut mycket som tidigare hämmat dem och dagarna blir fulla av tokigheter och absurda inslag.

Kapitlen är korta och lättlästa. De triggar mig som läsare att få veta mer. Språket är vackert vilket inte är så konstigt med tanke på att Johannes jobbar som lärare i svenska som främmande språk på Folkuniversitetet och har varit översättare av nyheter, filmer och TV-program.

Johannes dedikering till mig i boken var: Vad vill du förändra?

Klart jag vill förändra något. Allt går att förändra i livet. Ändå vill jag gärna betona att jag faktiskt i stora delar lever min dröm. Precis så här har jag alltid velat ha livet. Jag är halva året i Spanien och andra halvan i Sverige. Genom att jag erbjuder över 25 onlinekurser, kan jag arbeta överallt. Dessutom är jag själv författare, vilket också går att utöva oberoende av plats och miljö.

5 pennorTusen tack, Johannes, för boken. Jag är glad att jag fick möjligheten att läsa den. Det var en härlig upplevelse, svår att lägga ifrån mig och jag önskar dig lycka till med boken. Hoppas på fler från dig.

Du får full pott av mig, dvs 5 av 5 möjliga pennor.

Så här står det på nätet om boken:

”Vad skulle hända om man inte släppte förbi den där stressade bilföraren bakom sig? Vad skulle hända om man sa åt en störig typ på bio att hålla käften? Vad skulle hända om man tvingades spela rysk roulett? Vad skulle hända om man gjorde upp med sina galna föräldrar, förnedrade sin chef som alltid mobbat en, kom i slagsmål med fotbollshuliganer och blev involverad i en droguppgörelse? Allt medan man drevs mot att göra upp med sitt största trauma och att hämnas en gång för alla? Detta var några av funderingarna som triggade i gång författarens fantasi och gav honom idén till skrönan Dagen F, som är en blandning av svart humor och feelgood.

Miranda och Gunnar lever i ett stelnat parförhållande. Gunnars homosexualitet avslöjas efter femton års äktenskap. Det blir början till en absurd resa, där hämningar släpps och infall levs ut. Vi följer de två huvudpersonerna i vartannat kapitel, allt medan de genomlever de tokigaste veckorna i sina liv och långsamt drivs mot att göra upp med sina största plågoandar. Om detta och mycket mer handlar boken Dagen F.”

Vid pennan
Monica Ivesköld

Tack till alla er som röstade på mig

Tack för nomineringen till Lärkan

Tusen tack, Anders, och alla ni andra. Jag är verkligen rörd.

Tack också till alla er som ställer upp som referenser och till er som lämnat underlag för vår nya referenssida på webben. Jag kommer att successivt lägga upp samtliga era värdefulla kommentarer där.

Tack!
Monica

 

 

Målar- och revideringsdag samt kundreferenser

Musik lovers

Målardag

Idag var det målardax igen.
Jag gjorde klar akrylen till gästrummet.
Så här blev den.
Passar bra eftersom färgsättningen i rummet går i orange och mossgrönt.

Tulpan rev 2

Sen satte jag upp nästa akryl. Det blev en tulpan, som jag länge tänkt måla. Jag har tidigare en gång, för många år sedan, målat en tulpan. Den målades på 2 st sexkantiga tavlor som hänges upp med ca 5 cm mellanrum. Riktigt häftigt. Den här gången ville jag göra en långsmal tavla. Jag kommer att måla 3 st olika tulpaner i en serie, har jag bestämt.

Nylansering av 2 kurser

Utifrån önskemål från er kunder, lanserar vi nu 2 nya utbildningar. Det blir dels en kurs för er som vill lindra migrän/huvudvärk. Kursen bygger på rörelser i Chi Neng Qigong, andningsövningar från Feldenkrais, meditation, mindfulness och hypnos mm.

Dels blir det en digital kurs (som också körs fysiskt i Spanien) i måleri. Jag kommer att lära ut tips och vi kommer gemensamt att diskutera våra bilder digitalt.

Du får gärna delta i ett gratis webinar för respektive kurs.

Migränkursen kan du läsa om här. Klickar du på bilden, kan du boka dig på ett gratis webinar den 23 mars kl 17.30.

Lindra din migrän Anmäl dig genom att klicka på bilden!

Den digitala kursen i måleri, kan du läsa om här. Klickar du på bilden, kan du boka dig på ett gratis webinar den 23 mars kl 18.45.

Måleri-kurs  Anmäl dig här genom att klicka på bilden!

Revidering av e-boken ”Tipsen som ger dig ett rikare liv”

e-bok Tipsen som ger dig ett rikare livResten av dagen ägnades åt första revideringen av den nya facklitterära e-boken. Med första revidering menas att jag tittar igenom boken utifrån outline/dispositionsläge och ser till att flödet är så som jag tänkt mig. Sedan går jag igenom alla sidor, tar bort och lägger till text samt gör avstavningarna. Därefter har jag ytterligare 6 olika revideringar av samma bok.

Så snart e-boken är klar, kommer samtliga kunder som, under februari-mars månad, gett mig referenser att få erhålla ett exemplar, som tack för de fina vitsorden. Jag är djupt rörd över alla fina rekommendationer som jag fått. Stort tack till er alla!

 

Kundreferenser

Utöver detta har jag även gjort klart ett referensdokument för alla de fantastiska referenser som jag fått av mina kunder. Flertalet har även gett tillstånd att lägga ut texten på min websida. Den kommer så småningom. Idag får du några smakprov här på vad kunderna säger.

”Monica har tagit E-Learning från år 2000 till en helt annan nivå. Oavsett vilken av hennes utbildningar ni väljer, har hon alltid en bra pedagogik och ett bra innehåll av ämnet. Detta tillsammans med en bra digital plattform gör att det bara är att välja efter eget behov och avsätta tid för att spara tid och öka er effektivitet.
Underbart att själv kunna planera sin nya kompetens. Jag rekommenderar hennes kurser varmt. Tänk bara på att man alltid måste ”göra jobbet” först, innan man får glädje av den nya kunskapen. (smile)
Ingvar Ryggesjö, Travelshop”

”Jag har köpt en webkurs inkl webinar av Monica Ivesköld och tycker att hon är väldigt lyhörd för kursdeltagarnas önskemål och försöker hjälpa alla framåt från vars och ens kunskapsnivå.”
Gaby Gummesson
Utbildare

”Livet på en pinne – En väldigt praktisk kurs där du är igång direkt. Många bra och konkreta tips som sparar tid och framförallt stress. Jag är inte klar med kursen ännu men har redan börjat se resultat av det jag gjort hittills.
Mentala vitaminkickar – Ett bra komplement till alla högaktiva aktiviteter i vardagen. Denna kurs hjälpte mig att hitta mina återhämtningsfavoriter. Qigong är ett härligt sätt att koppla av mentalt i vardagen.”
Med vänlig hälsning
Emma Franzén

”Monica I ledde den digitala kurs i Qigong som jag deltog i förra året. Kursupplägg såväl som kursinnehåll var mycket professionellt. All teknik funkade perfekt och det var lätt och mycket givande för mig att följa kursen. Jag har stor behållning av den.
Monica är en drivande, energisk och ansvarsfull person och kursledare.”
/Agneta  Nordenskjöld

”Monica har i sin hemsideskurs, gett mig konkreta och användbara tips på vad som är viktigt att tänka på, när man ska göra en hemsida. Det har sparat mycket tid och gett mig ökad kunskap som i längden kommer att göra att jag sparar pengar då jag inte behöver köpa alla tjänster.”
Johanna Nilsson

Hjärta - mina deltagareEtt stort tack till alla er som gett mig så fina referenser

Mitt hjärta sväller av alla varma, omtänksamma ord, som jag fått från er alla. Ni är så underbara. Det är definitivt min mission i livet att få er att växa. Nu har du även fått mig att växa. Jag gör mitt bästa för att lyfta dig och din kompetens. Du har gett mig oerhört mycket tillbaka. Tack än en gång! E-boken kommer till dig, så snart den är färdigredigerad.

Hjärtliga hälsningar

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

 

 

 

 

Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest