Rotary – kampanjen ”Utrota polio”

Bill GatesJag är medlem av Rotary framförallt för den stora världstäckande gemenskapen men också för de fina föreläsningar som möter mig varje vecka samt för den omtanke om mänskligheten som Rotary kämpar för. I senarste numret av Rotarys tidning till oss medlemmar, skriver bland annat Bill Gates att vi är så här nära att utrota polion, se bild.

Så här står det:

”Några människor tycker att världen blir värre. Men framstegen avseende poliokampen påminner oss hur mycket människor kan uppnå när vi är enade. Rotary-tidningenDet sa Microsoft-grundläggaren Bill Gates till en tätpackad sal med över 20.000 deltagare på 2017-års konvent. Han kom inte tomhänt utan med ett löfte om att lägga ytterligare 300 miljoner dollar i kassan till utrotning av polio. … Det bästa sättet att beskriva vad vi hittills har uppnått, är detta: Idag går det runt 16 miljoner människor, som utan insatsen mot polio hade varit förlamade, sa Bill Gates. ….. Vidare sa han att det under senaste året, var mindre än 40 tillfällen av polio, men vi kommer att fortsätta vaccinera tills vi når noll. Bill och Belinda Gates fond har under de senaste 10 åren, stöttat Rotarys 30 års kamp mot polio.” Se hela artikeln här.

Bo Hansson med hjärträddarenJag är en stolt Rotarian som får bidra utifrån det lilla jag kan och har råd med.

Fredagen den 6 oktober, fick vi en minikurs kring hjärträddaren exempelvis. Här ser du Bo Hansson i Svedala, köra en minikurs för oss – en kurs som normalt tar 2 timmar.

Jag önskar att Kastrup hade haft denna hjärtstartare när jag för några år sedan såg en person i grannkön falla död ner, eller att samtliga hotell i världen hade haft den. Då hade kanske en av mina kollegor i branschen ännu levt, trots den intensiva hjärtinfarkten i somras.

Omsorgsfulla hälsningar

Monica Ivesköld

 

Tagged with →  
Share →
0 comments
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest