Se upp med vad du önskar av Eva Swedenmark – bokrecension

Se upp med vad du önskarFormat: Inbunden

Serie: De fyras gäng (del 2)

Antal sidor: 222

Utgivningsdatum: 2017-03-16

Förlag: Ordberoende Förlag

ISBN: 9789187595509

 

Tusen tack, Ewa, för att jag fick denna härliga bokserie (som jag vann i en tävling).

Jag har redan recenserat del 1 –  Om ni inte börjar leva gör jag slut. Du kan klicka på länken om du vill läsa recensionen för Om ni inte börjar leva gör jag slut.

De här böckerna är fulla av upptåg och jag skrattade gott när jag läste dem. Del 2 här har en undertext som är otroligt sann, dvs Se verkligen upp med vad du önskar dig! Dessa ljuvliga 60-åriga tanter har så mycket igenkänning för mig som befinner mig åldersmässigt exakt där. Böckerna är lättlästa och jag gillar språket i dem. Vilken som är bäst? Del 1 eller del 2? Det går inte att definiera, tycker jag. De hänger samman, även om de går att läsa fristående. Båda är roliga och har gett mig många skratt. Del 2 är lite djupare med mer eftertänksamhet.

Så här står det på baksidan av boken och i nätbokhandeln.

”Nu kommer de fyras gäng tillbaka i en ny roman Se upp med vad du önskar. Hur gick det när drömmarna förverkligades? Fortsätter de utmana livet och varandra? Eller visade sig drömmen vara annorlunda i verkligheten? De fyras gäng fortsätter att tillsammans i nära vänskap skapa en livsbejakande tillvaro där allt är möjligt. En roman om vänskap som utmanar, inspirerar och ger mod.

Fyra kvinnor 60+ som vägrar se livet sippra bort i tristess. De utmanar varandra att ta fatt i sina drömmar och leva livet. Det leder till omvälvande äventyr i denna skröna med allvarlig underton om rätt och möjlighet att ta för sig av livet och fortsätta förverkliga sina drömmar oavsett ålder. Om betydelsen av nära vänner.

”Jag vill inspirera alla, oavsett ålder, att ta tag i sina drömmar och leva de liv de vill, strunta i fördomar 4 pennorom hur man ska vara i olika åldrar. Ta för sig av livet,” säger Eva.

Jag ger boken 4 av 5 möjliga pennor framförallt för sitt underhållsvärde och alla de skratt och igenkänningspoänger som jag fann.

Vid pennan

Monica

 

Tagged with →  
Share →