Själakistan av Ann Rosman – bokrecension

SjälakistanFormat: E-bok

Serie: Marstrandserie del 2

Utgivningsdatum: 2018-11-05

Förlag: Albert Bonniers förlag

ISBN: 9789100179250

Recensionsex: NEJ

Jag läser ofta både en vanlig roman, en fackbok och en e-bok. Den här veckan blev e-boken Själakistan efter ett tips från en skrivar-kollega.

Och det var ett strålande tips, vill jag lova. Det var första gången jag läste något av Ann Rosman, men definitivt inte sista.

Boken är del 2 i en serie om Marstrand. Helt självständig.

Jag har varit en del i Marstrand eftersom min före detta kompanjon bor där.  Måste säga att jag älskar Marstrand. Och boken gjorde verkligen miljön rättvisa. Det var en spänningsroman i deckar-genren.

Boken innehåller spänning och efter 100 sidor var jag helt såld. Det är fina miljöskildringar, härliga karaktärer och inte minst en massa fantastiskt ”mumbo jumbo”, dvs andliga utvecklingar kopplade till medeltiden. Mycket lärorikt och spännande.

Jag älskar historiska romaner och den här hade många fina återkopplingar till historien kring Marstrand.

Så här står det om boken på nätet.

En sensommardag nära Carlstens fästning i Marstrand gör en besökande skolklass en hemsk upptäckt. Liket efter en kvinna i medeltida kläder och utan huvud påträffas vid den gamla Offerstenen. Strax därefter får fru Wilson i sin trädgård sitt livs chock när hon får syn på huvudet, högst upp på en spaljé med rosor och luktärter.När Karin Adler vid Göteborgspolisen blir informerad av kollegan Robert njuter hon av sin sista semesterdag. Hon har separerat från sambon Göran och bor nu ombord på sin båt i Marstrand. Kvinnan vid Offerstenen visar sig ha tillhört en grupp medeltidslajvare som ägnat sig åt rollspel vid den avsides belägna Sankt Eriks park på Marstrandsön.Att man har att göra med en mycket kyligt kalkylerande gärningsman står klart när den rättsmedicinska undersökningen slår fast att den huvudlösa kroppen inte hör ihop med det påträffade huvudet.Inom kort uppdagas ett liknande fall i Trollhättan, som sedan följs av ytterligare två döda kvinnor. Märkligt nog har offren också fått sina näsor avlägsnade. Karin med kollegorna Robert och Folke är förbryllade men börjar efterhand se ett mönster. Kvinnornas död liknar de straff som utmättes under häxprocesserna på 1600-talet: halshuggning, stegling, vattentortyr och flötning.”

4 pennorOm du gillar spänning, historia, miljöbeskrivningar från skärgården och härliga karaktärer, är den boken för dig. Missa den inte!

Jag ger den 4 av 5 pennor.

Vid pennan

Monica

 

 

 

Tagged with →  
Share →
Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest